Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Järvenpää – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kahvila ja taidegalleria Vellikello

Vanhassa viljamakasiinissa oleva kesäinen kahvila, jossa pidetään myös taidenäyttelyitä ja konsertteja. Täältä saa maittavia itsetehtyjä leivoksia ja piirakoita, joita voi nauttia myös pihan ulkopöydissä puiden siimeksessä. Samalla voi katsella punamultaisen makasiinin katon suuntaan, ja nähdä korkeuksissa oikean toimivan vellikellon. Taustamusiikkina sisällä soi tietenkin Sibelius, onhan hänen kotitalolleen (Ainolaan) vain 10 minuutin kävelymatka. Erityisruokavaliot on täällä hyvin huomioitu.

www.facebook.com/vellikello/

Sibeliuksenväylä 53, Järvenpää (kartalla)

Ruokailu
Hyvä kesäisin

Ainola - Jean ja Aino Sibeliuksen koti 65 vuoden ajan

Sibeliuksen kotitalo Ainola on edelleen alkuperäisessä viime vuosisadan asussaan, flyygelin vierellä näkee nuotteja, työhuoneissa ja kirjastossa on pariskunnan lempikirjoja, historiaa, elämäkertoja ja kaunokirjallisuutta, jotka vaikuttivat merkittävästi Sibeliuksen sävellystyöhön. Kotitalon ympärillä on ulkorakennuksia ja koriste- ja hyötypuutarha, jonka Aino Sibelius aikoinaan suunnitteli, ja puutarhassa on myös Jean ja Aino Sibeliuksen hauta. Lisäksi alueella on museokauppa ja kahvila Cafe Aulis.

www.ainola.fi/

Ainolankatu 1, Järvenpää (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kallio-Kuninkalan kesäkahvila

Täällä leivotaan ihanat leivonnaiset, kakut ja muut kahvilatuotteet, joissa maistuvat suomalaiset marjat, itse omin kätösin jauhettu luomujauho ja muut tarkoin harkitut raaka-aineet, täysruokosokeri ja Kallio-Kuninkalan tilan sato suoraan omasta puutarhasta. Täällä mielikin hengähtää istuskellessa kukkivan omenapuun alla tai ihaillessa kesäisiä näkymiä Tuusulanjärvelle. Toiminnan ekologisuus on todennettu Ekokompassi-sertifikaatilla. Kahvila on auki kesäisin, tarkista aukioloajat sivuilta.

www.kallio-kuninkala.fi/

Ristinummentie 6, Järvenpää (kartalla)

Ruokailu

Kurkistus Suvirantaan, Järnefeltien kotiin

Mielenkiintoinen ja harvoin tarjolla oleva opastettu vierailu Suvirannassa, Eero ja Saimi Järnefeltin ateljeekodissa ja upeassa puutarhassa. Opastetulla aikamatkalla pääset tutustumaan niin Suomen kuin Tuusulanjärven alueen historiaan sekä taiteilijoiden todelliseen elämään. Talo on toiminut Järnefeltien perheen ja jälkeläisten asuinkäytössä rakentamisestaan vuodesta 1901. Talo ei siis vielä nykyäänkään ole museo, vaan asuttu koti. Kurkistus Suvirantaan on osa Elävät juuret-elämysreittejä.

vello.fi/jarvenpaanmuseopalvelut/suviranta

Suvirannankatu 5, 04400 Järvenpää (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Välimeren tunnelmia Järvenpään taidemuseossa

Matkusta merellisiin tunnelmiin kesänäyttelyssä Tyven meri, turkoosi taivas – Venny Soldan-Brofeldt & Hugo Backmansson. Saatavilla myös teemaopastus Venny, Hugo ja meri. Näyttely keskittyy Venny Soldan-Brofeldtin (1863-1945) ja Hugo Backmanssonin (1860-1953) maalaamiin merellisiin tunnelmiin niin Hangosta kuin Pohjois-Afrikasta. Molemmat taiteilijat kuvasivat merta ja taivasta sen lukemattomissa eri väreissä.

www.jarvenpaantaidemuseo.fi

Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Taiteilijaelämää 100 vuoden takaa ja nukkekotien asukkaiden tarinoita Aholassa

Tutustu Aholan taiteilijaelämään Minkä mitäkin Aholasta -perusnäyttelyssä ja ota selvää Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin luontosuhteesta ja ekologisesta elämäntyylistä Taiteilijapariskunta ja luonto -teemaopastusksella. Vaihtuvassa kesänäyttelyssä tutustutaan nukkekoteihin ja niiden mielenkiintoisiin asukkaisiin. Tule ihastumaan suomalaiseen käsityöhön ja harrastusmuotoon. Kenen asuntoon muuttaisit?

www.jarvenpaantaidemuseo.fi/ahola

Sibeliuksenväylä 57, 04400 Järvenpää (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Seikkailuretki Vanhankylänniemessä

Vanhankylänniemi sijaitsee noin 3 km päässä Järvenpään keskustasta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta alueelta löytyvät Vanhankylän kartano jossa voi kokea vanhan ajan tunnelmaa ja herkutella kartanon kahvilan herkuilla. Kartanon vieressä sijaitsee Pytingin Kädentaitajien yhdistyksen pitämä Pytingin Puoti, josta voi hankkia uniikkeja lahja- ja käyttötavaroita itselle tai lahjaksi. Niemen kärjestä löytyy uimaranta ja pukukopit sekä uusi tapahtumaterassi BluesCafe19.

elavatjuuret.fi/seikkailuretki-vanhankylanniemessa/

Vanhankylänniemi, 04400 Järvenpää (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti