Porvoo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Porvoon minigolfkeskus

Minigolfia, frisbeegolfia ja monia muita pihalajeja voi harrastaa tällä tavallista monipuolisemmalla minigolfradalla ja sitä ympäröivällä puiston viheralueella. Lainaksi saa vaikka mölkyn ja onnistuu täällä myös pöytäfudis, ilmakiekko, ja darts. Paikka sijaitsee kauniissa miljöössä puistossa Porvoonjoen rannalla. Sopii hyvin päivän viettoon koko perheelle. Kioskista saa välipalaa ja juotavaa.

www.facebook.com/Porvoonminigolfkeskus

Rantakatu 39, Porvoo (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Bistro Gustaf - Lounas- ja illallisravintola sekä juusto-deli-kahvila

Erinomainen vaihtoehto lounaalle Porvoossa. Salaattipöydässä riittää valinnanvaraa, lounas hyvä ja selvästi laadukkaista raaka-aineista tehty, eikä hintakaan ole paha. Muina aikoina listalta vaikka burgereita ja ranuja (lapset tykkää) ja muille vaikka pippuripihviä, tartar, sinisimpukoita, juustoja, viiniä (antavat hyviä suosituksia, kannattaa kysyä) ja creme brulee, juustokakku tai suklaakakku jälkiruoaksi. Hintansa arvoinen.

www.bistrogustaf.fi

Mannerheiminkatu 9, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Fryysarinranta - Komea pihviravintola

Fryysarin terassilta on kiva kauniina kesäpäivänä ihailla Porvoonjoen jokinäkymiä samalla kun nautiskelee tryffelietanoita, pihviä mediun plussana, burgeria, savustettua lohta tai saaristolaisbufeesta kokoamaansa annosta. Menu ei ole mikään ylenpalttisen laaja, mutta kuitenkin niin, että jokainen löytää siltä mieleisensä annoksen. Ruoka-annokset ovat hillityn kokoisia ja vievät ainakin useimmilta nälän mennessään. Fryysari on auki vain kesäisin.

fryysarinranta.fi

Jokikatu 20, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Cafe-Ravintola Gabriole

Gabriole on tunnelmallinen kahvila ja lounaspaikka vanhan pankin tiloissa Porvoon torin laidalla. Täällä tarjotaan herkullinen lounasbuffet, ja kahvilasta saa suolaisia ja makeita leivonnaisia, ja erityisesti pitää mainita kakut, jotka ovat toinen toistaan herkullisempia. Aloittaa kannattaa vaikka mutakakusta. Myös kaakao on kokeilemisen arvoista. Täällä on vain pakko käydä aina Porvoon-vierailulla.

cabriole.fi

Piispankatu 30, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Vanha Porvoo kanootista ja paikallista hunajaa

Sirkka Experience vuokraa kesäisin kanootteja ja kajakkeja Porvoossa ja järjestää melontaretkiä mm. Porvoonjoella. Kanootin vuokraamalla voi ihastella Vanhaa Porvoota joelta vinkkelistä, mistä lapsetkin pitävät. Talvisin lumikenkäillään ja hiihdetään luonnon ihmeitä ihmetellen. Kotiinviemisiksi voi ostaa yrityksen omilta mehiläistarhoilta peräisin olevaa hunajaa ja muita mehiläistuotteita.

www.sirkka.fi

Porvoo (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas Rauhallinen

Aatos Cafe

Aatos Café on hyvinvointi-, kulttuuri ja tapahtumakahvila. Lämminhenkinen kahvila-ravintola kaikille, jotka arvostavat puhdasta maistuvaa ruokaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meille ovat tervetulleita niin lapsiperheet, etätyöntekikät, yritysasiakkaat kuin irtiottoa arjesta kaipaavat nautiskelijat. Tarjoamme käsityönä tehtyä aamiaista ja lounasta, tuorepuristettuja mehuja ja smoothieita, erikoiskahveja, pienpanimo-oluita ja luomuviinejä sekä kattavan valikoiman kulttuuria ja tapahtumia.

www.aatoscafe.fi

Kaivokatu 37 B 06100 Porvoo (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas Rauhallinen