Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Porvoo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Cafe-Ravintola Gabriole

Gabriole on tunnelmallinen kahvila ja lounaspaikka vanhan pankin tiloissa Porvoon torin laidalla. Täällä tarjotaan herkullinen lounasbuffet, ja kahvilasta saa suolaisia ja makeita leivonnaisia, ja erityisesti pitää mainita kakut, jotka ovat toinen toistaan herkullisempia. Aloittaa kannattaa vaikka mutakakusta. Myös kaakao on kokeilemisen arvoista. Täällä on vain pakko käydä aina Porvoon-vierailulla.

cabriole.fi/

Piispankatu 30, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Fryysarinranta - Komea pihviravintola

Fryysarin terassilta on kiva kauniina kesäpäivänä ihailla Porvoonjoen jokinäkymiä samalla kun nautiskelee tryffelietanoita, pihviä mediun plussana, burgeria, savustettua lohta tai saaristolaisbufeesta kokoamaansa annosta. Menu ei ole mikään ylenpalttisen laaja, mutta kuitenkin niin, että jokainen löytää siltä mieleisensä annoksen. Ruoka-annokset ovat hillityn kokoisia ja vievät ainakin useimmilta nälän mennessään. Fryysari on auki vain kesäisin.

fryysarinranta.fi/

Jokikatu 20, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Bistro Gustaf - Lounas- ja illallisravintola sekä juusto-deli-kahvila

Erinomainen vaihtoehto lounaalle Porvoossa. Salaattipöydässä riittää valinnanvaraa, lounas hyvä ja selvästi laadukkaista raaka-aineista tehty, eikä hintakaan ole paha. Muina aikoina listalta vaikka burgereita ja ranuja (lapset tykkää) ja muille vaikka pippuripihviä, tartar, sinisimpukoita, juustoja, viiniä (antavat hyviä suosituksia, kannattaa kysyä) ja creme brulee, juustokakku tai suklaakakku jälkiruoaksi. Hintansa arvoinen.

www.bistrogustaf.fi/

Mannerheiminkatu 9, Porvoo (kartalla)

Ruokailu

Vanha Porvoo kanootista ja paikallista hunajaa

Sirkka Experience vuokraa kesäisin kanootteja ja kajakkeja Porvoossa ja järjestää melontaretkiä mm. Porvoonjoella. Kanootin vuokraamalla voi ihastella Vanhaa Porvoota joelta vinkkelistä, mistä lapsetkin pitävät. Talvisin lumikenkäillään ja hiihdetään luonnon ihmeitä ihmetellen. Kotiinviemisiksi voi ostaa yrityksen omilta mehiläistarhoilta peräisin olevaa hunajaa ja muita mehiläistuotteita.

www.sirkka.fi

Osoite: Porvoo

Nähtävää
Tekemistä
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas
Rauhallinen

Porvoon minigolfkeskus

Minigolfia, frisbeegolfia ja monia muita pihalajeja voi harrastaa tällä tavallista monipuolisemmalla minigolfradalla ja sitä ympäröivällä puiston viheralueella. Lainaksi saa vaikka mölkyn ja onnistuu täällä myös pöytäfudis, ilmakiekko, ja darts. Paikka sijaitsee kauniissa miljöössä puistossa Porvoonjoen rannalla. Sopii hyvin päivän viettoon koko perheelle. Kioskista saa välipalaa ja juotavaa.

www.facebook.com/Porvoonminigolfkeskus

Rantakatu 39, Porvoo (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Aatos Cafe

Aatos Café on hyvinvointi-, kulttuuri ja tapahtumakahvila. Lämminhenkinen kahvila-ravintola kaikille, jotka arvostavat puhdasta maistuvaa ruokaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Meille ovat tervetulleita niin lapsiperheet, etätyöntekikät, yritysasiakkaat kuin irtiottoa arjesta kaipaavat nautiskelijat. Tarjoamme käsityönä tehtyä aamiaista ja lounasta, tuorepuristettuja mehuja ja smoothieita, erikoiskahveja, pienpanimo-oluita ja luomuviinejä sekä kattavan valikoiman kulttuuria ja tapahtumia.

www.aatoscafe.fi

Kaivokatu 37 B 06100 Porvoo (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti