Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kerava – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Keravan Pihvitupa - Valittu Suomen 2. parhaaksi lounasravintolaksi 2020

Keravan pihvitupa ei ulkonäöllään konstaile, mutta ruoka on hyvää. Jopa siinä määrin, että Edenred-lounassetelin käyttäjät äänestivät paikan vuonna 2020 suomen toiseksi parhaaksi lounasravintolaksi. Ruoat ovat konstailemattomia kotiruokia, ja esim. gluteeniton vaihtoehto löytyy erikoisruokavaliota noudattaville. Lounasbuffasta nälkä lähtee, ja á la carte-listalta tilaamalla saa esimerkiksi grillattua lohta, pihvejä ja hampurilaisaterioita. Annokset reiluja. Tarjolla myös aamupalaa.

www.keravanpihvitupa.fi/

Peltomäenkatu 3, Kerava (kartalla)

Ruokailu

Taiteen purkutalo

Purkutuomion saanut rapistunut Keravalainen kerrostalo sai vielä kerran näyttää, että se on kaukana tavallisesta. Parvekkeet maalattiin sateenkaaren väreillä, seinää pitkin valuu alas kirkkaan värisiä köynnöksiä, käytäville ja huoneistojen seiniin maalattiin värikkäitä graffiteja, ulkoseiniä koristeltiin muillakin muraaleilla ja sama väri-iloittelu jatkuu huoneistoissa, niihin rakennettiin installaatioita ja esitetetään muuta kokeellista taidetta. Käy katsomassa, ennen kuin talo puretaan pois.

www.purkutaide.com/taiteen-kotitalo/

Moukaritie 4, Kerava (kartalla)

Nähtävää

Taide- ja museokeskus Sinkka - kahden museon koti

Keravan taidemuseon ja kulttuurihistoriallisen museon annit yhdistyvät Sinkassa. Tutustu ajankohtaiseen taiteeseen museon kolmessa eri kerroksessa, muotoilun historiaan, keravalaiseen menneisyyteen ja osallistu kulttuuritapahtumiin. Esimerkiksi vuonna 2020 esillä oli Kerttu Horilan nais- ja eläinhahmoja. Täällä on myös kahvila ja museokauppa, josta voi hankkia näyttelyihin liittyviä kortteja ja muita julkaisuja sekä Suomessa valmistettua lahjatavaraa. Vapaa pääsy joka kuun ensimmäinen sunnuntai.

www.sinkka.fi/

Kultasepänkatu 2, Kerava (kartalla)

Nähtävää
Rauhallinen

Hotelli Krapi

Hotelli Krapi sijaitsee noin 10 kilometrin ja 15 minuutin ajomatkan päässä Keravalta, mutta on matkan arvoinen. Järven rannalla, mahtavassa miljöössä sijaitseva Krapi sopii mainiosti niin matkamiehelle kuin romantiikkaa hakevalle pariskunnalle. Hotellissa on kaksi ruokapaikkaa: Krapihovi-ravintola ja kesäravintola Mankeli. Tiluksilla on seitsemän erillistä saunaa, joita voi vuokrata. Pajan klubilla järjestetään konsertteja ja esityksiä. Tuusulan golfkenttä ja -klubi ovat aivan vieressä.

www.booking.com/hotel/fi/krapi.fi.html

Rantatie 2, Tuusula (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Herkkuja ja kestävää elämää Humlebergin kartanolla

Vietä kiireetön kesäpäivä puiden varjossa räsymatolla lekotellen tai aurinkoisella terassilla päivää paistatellen Keravan kartano Humblebergissä. Kartanon Café Frillan herkkujen pääosassa ovat sesongin maistuvimmat raaka-aineet ja värikkäät kasvikset. Suolaisissa ja makeissa herkuissa hyödynnetään luonnon villiyrttejä ja keittiöpuutarhan satoa. Voit myös varata opastetun eläinkierroksen, jolla tutustutaan lähemmin pihan eläimiin ja kartanolla toimivan Jalotuksen kestävän elämän keskukseen.

elavatjuuret.fi/herkkuja-ja-kestavaa-elamaa-humlebergin...

Kivisillantie 12, 04200 (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Adolfiinan kätköpolku Heikkilän kotiseutumuseossa

Heikkilän pihapiiristä löytyy lapsille suunnattu omatoiminen Adolfiinan kätköpolku. Talonpoikaistalon vehreällä pihalla on myös mukava viettää piknikkiä.Adolfiinan kätköpolun varrella tutustutaan talon tyttären johdattamana menneiden aikojen elämään ja Heikkilää ympäröivään luontoon. Kätköpolun kartta on saatavilla aukioloaikoina. Voit myös ottaa mukaan viltin ja omat piknikeväät ja nauttia rauhallisen hetken luonnonläheisellä pihalla.

elavatjuuret.fi/adolfiinan-katkopolku-heikkilan-kotiseu...

Museopolku, 04200 Kerava (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.elavatjuuret.fi

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti