Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)

Varsinais-Suomi – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Aura

Skeittipuisto ja koripallokenttä

Skeittipuistossa pääsee skeittaamaan kunnon betonirampeilla nuorisokahvilan naapurissa Hongistontiellä.

Toivolan Kievari

Aurassa ei ole hotellia tai oikeastaan mitään muutakaan paikkaa yöpyä, mutta lähistöltä, 15 kilometrin ja noin 20 minuutin ajomatkan päästä löytyy Toivolan kievari. Se on idylinen majatalo, jonka omistajat ovat saaneet paljon kehuja mukavasta asenteestaan.

Kaarina

Avaruuspuisto Väisälä

Avaruuspuisto sijaitsee Tuorlan observatorion yhteydessä ja siellä voi tutustua Suomen suurimpaan kaukoputkeen kallioluolassa ja ihailla tähtiesityksiä planetaariossa. Aivan vieressä sijaitsee Tuorlan majatalo, jossa voi ruokailla ja majoittua.

Saaristo Open - Festarit Hovirinnan uimarannalla Kaarinassa

Hovirinnan rannassa vuosittain järjestettävä musiikkifestivaali, jonka esiintyjäkaartissa komeilee kotimaan pidetyimpiä artisteja. Saaristo Openissa pysähdytään nauttimaan kesästä ja livemusiikista.

Kemiönsaari

Rannikkoreitti

Yli 200km pyöräilyreitti, joka yhdistää Kemiönsaaren, Salon, Hangon ja Raaseporin. Reitistä tekee ainutlaatuisen merietappi, joka kuljetaan veneellä ja jonka aikana vieraillaan Bengtskärin majakkasaaressa. Reitti tarjoaa myös kurkistuksen moniin Etelä Suomen ruukkikyliin!

Söderlångvikin kartano

Täällä viihtyy koko päivän ja koko perheen kanssa! Voit nauttia kartanon välimerellisestä tunnelmasta meren äärellä, ja ihailla kartanon omenapuutarhaa. Mielenkiintoinen museo, hyvä ravintola ja lisäksi upeat ulkoilumahdollisuudet lähistön luontopoluilla.

Kustavi

Klipunkarin uimaranta

Esteetön hiekkaranta, jolla on laituri ja veteen voi hyppiä myös ponnahduslaudalta. Pukukoppeja vaatteiden vaihtoon. Puucee. Viikossa on pari saunapäivää, ja näinä päivinä saunan lämmettyä avataan myös suihkut.

Friisilän vihannestila

Friisilä on pieni vihannestila, josta voi käydä hakemassa vaikka mansikoita, herneitä ja perunoita. Siellä on myös kahvila ja kaikkea muutakin mukavaa tekemistä.

Laitila

Panimoravintola Kukko ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Osuvasti Limonaadikujalla sijaiseva Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kuuluisa erinomaisista juomistaan, niin Oiva-siideristä, Kukko-oluesta, Into-lonkerosta kuin tietenkin herra Hakkaraisen päärynälimonadista. Mutta ei siinä kaikki.

Laitilan Kievari

Tavanomainen pienen paikkakunnan hotelli, joka kaipaisi jo pientä fiksailua siellä ja täällä. Sijaitsee kuitenkin keskellä Laitilaa, mikä on hyvä asia heille, joille nimenomaan hotellin sijainti on tärkeä valintakriteeri. Aamiainen on perustasoa.

Lieto

Nautelankoski, Nautelankosken museo ja luontopolku

Nautelankoski on Aurajoen komeimpia koskia ja varsinkin lumien sulaessa ja vesimäärän ollessa suuri, vaikuttavaa katsottavaa. Kosken kuohuja katsellessa huolet hälvenevät, ja paras paikka seuraamiselle on kosken yli menevä silta.

Pihlapuoti Liedon asemalla

Pihlapuodista löytyy kattava valikoima vanhaa tavaraa sekä pienyrittäjien ihania tuotteita. Valikoima päivittyy usein ja hintataso on pidetty kohtuullisena jokaisen kukkarolle!

Loimaa

Punkin tila

Punkin talli on Loimaalla sijaitseva laatutalli. Punkin tallilla on hyvä kokeilla ratsastusta ensimmäistä kertaa ja opetus on ammattimaista. Tallilla järjestetään kesäisin leirejä ja muuta toimintaa lapsille. Tallilla toimii myös ponikoulu jossa lapset saavat tutustua hevosten hoitoon.

Mellilän frisbeegolfrata

2013 perustettu Mellilän 18-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee järven ympärillä. Rata on todella hieno koska puitten takana näkyy kaunis järvi. Suurin osa väylistä on metsäväyliä, radalla on myös pieniä korkeuseroja.

Masku

Isonkiven ranta

Puhdasvetinen isohko lampi jolla hiekkaranta. Matalaa lapsia ajatellen. Samalla alueella frisbeegolf-rata, ja muutaman kilometrin päässä Naantalin suuntaan kirppis Vanha Nestori, jossa saa ajan kulumaan.

Mynämäki

Mietoisten lahti

Lintubongari paratiisi! Kansainvälisesti arvokas lintulahti Luontopolku ja näköalatorni.

Savikulma B&B, Mynämäki

Yli 100-vuotta vanhaan hevostalliin Laajoen rannalla kunnostettu tunnelmallinen majoitustila herkullisella aamupalalla.

Naantali

Perinnehoitoja, sauna-elämys & folklore-taidetta

Kuppari-Hannan parantola Livonsaarella huokuu kansanomaista folklore-tunnelmaa ja tarjoaa vierailijoille hierontaa, kuppausta, akupunktiota ja jäsenkorjausta. Kaikkiin hoitoihin on yhdistettävissä puulämmitteinen sauna ja välipala/keitto.

Oripää

Kuntoportaat

Frisbeegolfin ja uimisen ohessa sykkeen saa mukavasti nousemaan kun juoksee ylös ja alas hiekkakuopilta myös löytyviä kuntoportaita pitkin. Sadat askelmat odottavat sinua.

Oripään OKRA-frisbeegolfrata

Puustoittuneelle entiselle hekkakuopalle rakennettu tekninen rata, jonka pro-radalla on 24 väylää ja perheradalla 10. Tiiauspaikat ja opasteet hyväkuntoisia. Erillinen, pieni alue puttailun harjoitteluun ja pituusheittoalue. Maasto on kumpuilevaa ja korkeuserojakin löytyy kiitettävästi.

Paimio

Sauvon kesäteatteri - Iloista kesäteatteria jo vuodesta 1986

Kesäisin Paimiosta kannattaa tehdä noin vartin ja 13 km ajomatka, ja tulla seuraamaan Sauvon kesäteatterin esitystä.

Parainen

Ravintola Fabriken - Industriaalihenkinen lounasravintola

Lounasta noutopöydästä tarjotaan arkisin historiallisessa Nordkalkin tehdasmiljöössä, entisen tehdasruokala Messin tiloissa, samoissa tiloissa, jossa työntekijöillä oli tapana ruokailla.

Seili - Saari täynnä historiaa

Vuosisadat, historia ja luonto ovat muovanneet Seilistä uniikin ja kokemisen arvoisen, niin päiväkäynnille kuin pidempään oloon ja virkistykseen. Tule yksin, yhdessä tai ryhmänä.

Pöytyä

Vanha Vehnämylly

Pöytyän Riihikoskella kahvilaksi ja nähtävyydeksi kunnostettu vanha Vehnämylly. www.facebook.com/Vanha-Vehn%C3%A4mylly-2423767724313080/

Raisio

Kauppakeskus Mylly - Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus

Mylly on valtavan kokoinen kauppakeskus Raision ja Turun rajan tuntumassa. Täällä on yli 150 liikettä, joiden joukkoon mahtuu niin tavarataloja, urheilutarvikeliikkeitä, vaateliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja monenlaisia erikoisliikkeitä. Parkkipaikkoja on enemmän kuin riittävästi.

Haunisten allas ja sen ympäri kulkeva luontopolku

Haunisten allas on vuoteen 2012 raakavesivarastona käytetty tekojärvi, jonka ympäri kiertää nykyään noin 4 kilometrin luontopolku. Osa polusta on helppokulkuista hiekkatietä, osa metsäisiä polkuja.

Rusko

Päällistönmäen frisbeegolfrata

9-väyläinen frisbeegolfrata, joka sijaitsee siinä määrin metsässä, että joskus pitää oikein miettiä, minne heittää. Eli hauska rata on kyseessä. :) Väylät ovat sopivan vaikeita, aloittelijakin pärjää täällä, eivätkä ne myöskään ole kovin pitkiä.

Hotelli Martinhovi

Ruskolla ei ole hotelleja, mutta Raisiosta, noin 15 minuutin ajomatkan omalla autolla ja 10 kilometrin päästä löytyy Hotelli Martinhovi. Se on sijaintinsa puolesta oiva vaihtoehto heille, joiden matka suuntautuu Ruskon suunnalle.

Salo

Ilmusmäen luola, muinaishauta ja näköalapaikka

Noin 6 kilometrin ajomatkan päässä Salosta pitkin Perniöntietä tulee vastaa Ilmusmäki, jonka laelta aukeavat komeat näköalat ympäröiville seuduille. Niiden lisäksi tänne houkuttelee kävijöitä Ilmusmäen luola, jonka sanotaan olevan itse hiisien rakentama.

Vuohensaaren kesäteatteri

Vuohensaaren kesäteatteri sijaitsee Salon edustalla olevalla saarella Vuohensaaressa. Vuohensaari on Salon kaupunginosa, joka palvelee niin matkailijoita kuin paikkakuntalaisiakin.

Sauvo

Sauvon kesäteatteri - Iloista kesäteatteria jo vuodesta 1986

Sauvon kesäteatteri on tunnettu rempseästä ja yllätyksellisestä otteestaan, jonka mukaisesti he ovat laittaneet uusiin kuosiin niin satuja kuin historian merkkihenkilöitä.

Kankaanrannan puutarha - Aivan loistava puutarhamyymälä

Kesämatkaajille ehdoton pysähtymispaikka on Kankaanrannan puutarha aivan Sauvon keskustassa ja Sauvon-Kemiöntien varrella. Täällä on kasvihuonekaupalla mitä värikkäämpiä kesäkukkia, joita ihastella ja ostaa viemisiksi vaikka kesämökille tai tuliaisiksi.

Somero

Majatalo Myötätuuli - Kodikas Bed & Breakfast -majapaikka puisessa koulurakennuksessa

Rauhallinen, tilava huone ja aamupalaa on tarjolla tässä kodinomaisessa b&b-paikassa, jossa vallitsee lämmin ja välittävä ilmapiiri. Majatalo sijaitsee peltoaukean laidalla, kauniissa maalaismaisemassa, vanhassa puisessa koulussa, jonka luokista on tehty huoneita yöpyjille.

Häntälän Notkot/ Somero

Häntälän notkojen luontopolku kulkee nimensä mukaisesti pääasiassa kuvankauneissa notkoissa. Notkot ovat jääkauden uurtamia Rekijoen laaksoja, joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi- ja eläinkanta.

Taivassalo

Pollin Piha - Kesäkahvio ja majapaikka kauniissa maalaismiljöössä

Pollin Pihan vanhassa kivinavetasta toimii viihtyisä ja tunnelmallinen kesäkahvila, jonka antimet ovat vertaansa vailla.

Turku

Brahen Kellari

Turun vanhin kellariravintola, kotimaisia ja kansainvälisiä makuja reilusti lautasella, mutta kohtuullisesti laskulla.

Cafe Brahe Hansa

Tervetuloa Cafe Braheen! Meidät tunnetaan erityisesti kansainvälisestä, New Yorkin Italialaisesta, rennosta ilmapiiristä sekä perinteisestä turkulaisesta vieraanvaraisuudesta. Maankuulut korvapuustimme ovat 'MUST' - unohtamatta muita joka aamu leivottuja tuotteitamme.

Uusikaupunki

Taidetalo Pilvilinna - Iloiset askeleet taiteen maailmaan

Kesän suosituin matkailukohde Uudessakaupungissa. Huumoria, iloisia värejä, naivistista taidetta, ruusujen tuoksua ja kauniita merellisiä näkymiä. Seinät, katot ja lattiat on maalattu kuvia täyteen.

Lentävän Lokin Kesäteatteri Ugin keskustassa

Kaupungin lahdella keskustassa (Pakkahuoneen vieressä) sijaitseva kesäteatteri, jossa on katto ja seinät ja hyvä katsomo. Ennen esitystä ja väliajalla palvelee kahvikioski.

Marttila

Nousiainen

Pyhäranta

Vehmaa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti