Kemiönsaari – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Sagalundin museo

Sagalund on maaseutumuseo, jonka alueella pääsee tutustumaan vanhanajan rakennuksiin ja siihen, miten ihmiset aikoinaan Kemiönsaaressa asuivat. Museon on perustanut Nils Oskar Jansson käyttäen esikuvanaan Skansenia. Vapaaehtoiset järjestävät museossa erilaista toimintaa, johon vierailijat voivat osallistua.

sagalund.fi

Museotie 7, 25700 Kemiö (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Rannikkoreitti

Yli 200km pyöräilyreitti, joka yhdistää Kemiönsaaren, Salon, Hangon ja Raaseporin. Reitistä tekee ainutlaatuisen merietappi, joka kuljetaan veneellä ja jonka aikana vieraillaan Bengtskärin majakkasaaressa. Reitti tarjoaa myös kurkistuksen moniin Etelä Suomen ruukkikyliin! Rannikkomaisemia ja historiallisia nähtävyyksiä.

www.rannikkoreitti.fi

Kemiönsaari, Hanko, Raasepori, Salo (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin

True Thai - Thaimaalainen katukeittiö

True Thain katukeittiö on loistava lounasvaihtoehto Kemiössä. Keittiö sijaitsee liikuteltavassa vaunussa Vahlbergin vaatekaupan parkkipaikalla ja tarjoaa oikeasti hyvää thairuokaa ja nopeasti. Ruokalajit vaihtuvat päivittäin ja joka päivä on tarjolla muutama eri vaihtoehto. Raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita. Ruoat voi ottaa mukaan tai ne voi syödä vaunun viereen tuotujen pihapöytien äärellä.

www.facebook.com/thaifoodk/

Engelsbyvägen 5, Kemiö (kartalla)

Ruokailu

Söderlångvikin kartano

Täällä viihtyy koko päivän ja koko perheen kanssa! Voit nauttia kartanon välimerellisestä tunnelmasta meren äärellä, ja ihailla kartanon omenapuutarhaa. Mielenkiintoinen museo, hyvä ravintola ja lisäksi upeat ulkoilumahdollisuudet lähistön luontopoluilla.

www.soderlangvik.fi

Amos Anderson tie, 25870 Söderlångvik (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Öron linnakesaari

Ainutlaatuinen saari Saaristomeren kansallispuistossa, Kemiönsaaressa. Täällä voi tutustua mielenkiintoiseen sotahistoriaan,patikoida luontopoluilla ja ihmetellä kaunista luontoa sekä yöpyä hotellissa, hostellissa tai leirintäalueella.

www.visitoro.fi

Örö, Saaristomeren kansallispuisto, Kemiönsaari (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Yöpyminen Hyvä kesäisin Rauhallinen

Mathildedalin ruukkikylä - Hesarin mukaan Suomen hipsterein kylä

Teknisesti Salon puolella, mutta vain 22 kilometrin ja noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kemiön keskustasta, sijaitsee Mathildedalin entisöity ruukkikylä, johon kansa alkoi vaeltaa Helsingin sanomien nimettyä sen "Suomen hipstereimmäksi kyläksi". Entisöidyssä ruukkimiljöössä voi täällä ostella paikallisten käsityöläisten tuotteita, seurata alpakoiden puuhia, ruokailla alueen ravintolassa tai kahvilassa, ja tehdä retkiä lähistön lukuisille luontopoluille, esim. Mathildedalin järven ympäri.

visitmathildedal.fi

Ruukinrannantie 6, Matilda (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset Rauhallinen

Hotelli Galaxy

Galaxy on kiva pieni hotelli aivan Kemiön keskustassa. Palvelu toimii, aamiaiseksi tarjotaan hyvä ja maukas perusaamiainen, ja koska hotelli on keskustassa, lähellä on sekä S- että K-ryhmän ruokakauppa, leikkipuisto, apteekki ja muita palveluita. Hotellin oma ravintola on ruoka- ja tanssiravintola Galaxy ja lisäksi hotellissa on grilliravintola Mac Daniel's. Lähistöllä on muitakin ruokapaikkoja, kuten kahvila ja kebab-ravintola. Hotellin huoneet ovat siistit, mukavat ja ilmastoidut.

www.booking.com/hotel/fi/galaxy.fi.html

Arkadiantie 11, Kemiönsaari (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Westersin puutarha ja kahvila - Sielun ja ruumin keidas

Westersin puutarha Kemiössä on perustettu vanhaan omenatarhaan. Sen lisäksi, että täällä voi käydä kahvilla vanhaan tunnelmalliseen navettaan perustetussa kahvilassa, tilamyymälästä voi ostaa taimia, kukkia, yrttejä ja ekologisesti kasvatettuja vihanneksia. Oman puutarhan antimia on käytetty myös monissa kahvilan tuotteissa. Usein voi tutustua taidenäyttelyyn (kuten Markus Aremon lasitaidetta vuonna 2020) ja joskus järjstetään tapahtumia, kuten pianokonsertti. Katso tiedot verkkosivuilta.

www.westers.fi

Suomenkulmantie 1255, Kemiö (kartalla)

Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Rauhallinen

Bengtskärin majakkasaari

Bengtskär on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti! Tämä pohjolan korkein majakka on upea nähtävyys, johon pääset laivalla Kasnäsista Kemiönsaarella tai Hangosta. Majakassa on myös hotelli.

www.bengtskar.fi

Bengtskär, Kemiönsaari (kartalla)

www.VisitKemiönsaari.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen