Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Kemiönsaari – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kasnäsin kylpylähotelli

Paikka, jossa voit majoittua hotellissa, mökeissä tai camping-alueella omassa matkailuautossa. Kylpylässä on isompi allas ja pari muuta allasta ja se sijaitsee Kemiönsaaren eteläisessä kärjessä. Aivan vierestä lähtevät yhteysalukset esimerkiksi Rosalan viikinkikeskukseen, Bengtskäriin ja Kasnäsiin.

www.kasnas.com/kylpylahotelli/hotelli

Kasnäsintie 1294, 25930 Kasnäs (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille

Sagalundin museo

Sagalund on maaseutumuseo, jonka alueella pääsee tutustumaan vanhanajan rakennuksiin ja siihen, miten ihmiset aikoinaan Kemiönsaaressa asuivat. Museon on perustanut Nils Oskar Jansson käyttäen esikuvanaan Skansenia. Vapaaehtoiset järjestävät museossa erilaista toimintaa, johon vierailijat voivat osallistua.

sagalund.fi/

Museotie 7, 25700 Kemiö (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Westersin puutarha ja kahvila - Sielun ja ruumin keidas

Westersin puutarha Kemiössä on perustettu vanhaan omenatarhaan. Sen lisäksi, että täällä voi käydä kahvilla vanhaan tunnelmalliseen navettaan perustetussa kahvilassa, tilamyymälästä voi ostaa taimia, kukkia, yrttejä ja ekologisesti kasvatettuja vihanneksia. Oman puutarhan antimia on käytetty myös monissa kahvilan tuotteissa. Usein voi tutustua taidenäyttelyyn (kuten Markus Aremon lasitaidetta vuonna 2020) ja joskus järjstetään tapahtumia, kuten pianokonsertti. Katso tiedot verkkosivuilta.

www.westers.fi/

Suomenkulmantie 1255, Kemiö (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Hotelli Galaxy

Galaxy on kiva pieni hotelli aivan Kemiön keskustassa. Palvelu toimii, aamiaiseksi tarjotaan hyvä ja maukas perusaamiainen, ja koska hotelli on keskustassa, lähellä on sekä S- että K-ryhmän ruokakauppa, leikkipuisto, apteekki ja muita palveluita. Hotellin oma ravintola on ruoka- ja tanssiravintola Galaxy ja lisäksi hotellissa on grilliravintola Mac Daniel's. Lähistöllä on muitakin ruokapaikkoja, kuten kahvila ja kebab-ravintola. Hotellin huoneet ovat siistit, mukavat ja ilmastoidut.

www.booking.com/hotel/fi/galaxy.fi.html

Arkadiantie 11, Kemiönsaari (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

True Thai - Thaimaalainen katukeittiö

True Thain katukeittiö on loistava lounasvaihtoehto Kemiössä. Keittiö sijaitsee liikuteltavassa vaunussa Vahlbergin vaatekaupan parkkipaikalla ja tarjoaa oikeasti hyvää thairuokaa ja nopeasti. Ruokalajit vaihtuvat päivittäin ja joka päivä on tarjolla muutama eri vaihtoehto. Raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita. Ruoat voi ottaa mukaan tai ne voi syödä vaunun viereen tuotujen pihapöytien äärellä.

www.facebook.com/thaifoodk/

Engelsbyvägen 5, Kemiö (kartalla)

Ruokailu

Mathildedalin ruukkikylä - Hesarin mukaan Suomen hipsterein kylä

Teknisesti Salon puolella, mutta vain 22 kilometrin ja noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kemiön keskustasta, sijaitsee Mathildedalin entisöity ruukkikylä, johon kansa alkoi vaeltaa Helsingin sanomien nimettyä sen "Suomen hipstereimmäksi kyläksi". Entisöidyssä ruukkimiljöössä voi täällä ostella paikallisten käsityöläisten tuotteita, seurata alpakoiden puuhia, ruokailla alueen ravintolassa tai kahvilassa, ja tehdä retkiä lähistön lukuisille luontopoluille, esim. Mathildedalin järven ympäri.

visitmathildedal.fi/

Ruukinrannantie 6, Matilda (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Rauhallinen

Bengtskärin majakkasaari

Bengtskär on kaikkien majakoiden äiti, isoäiti ja kummitäti! Tämä pohjolan korkein majakka on upea nähtävyys, johon pääset laivalla Kasnäsista Kemiönsaarella tai Hangosta. Majakassa on myös hotelli.

www.bengtskar.fi/

Osoite: Bengtskär, Kemiönsaari

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.VisitKemiönsaari.fi

Kerro matkavinkkisi Kemiönsaareen

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti