Kaarina – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Avaruuspuisto Väisälä

Avaruuspuisto sijaitsee Tuorlan observatorion yhteydessä ja siellä voi tutustua Suomen suurimpaan kaukoputkeen kallioluolassa ja ihailla tähtiesityksiä planetaariossa. Aivan vieressä sijaitsee Tuorlan majatalo, jossa voi ruokailla ja majoittua. Aluetta ympäröivissä lehtometsissä kulkee kävelyreittejä.

www.avaruuspuisto.fi

Väisäläntie 20, 21500 Kaarina (kartalla)

Nähtävää Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Kuusiston piispanlinnan rauniot

Piispanlinnan rauniot on kesäisin kiva retkikohde Kaarinassa, Piikkiönlahden rannalla. Raunioihin pääsee kulkemaan ja on hauska miettiä, mitä missäkin kohtaa linnaa on aikoinana ollut. Vieressä on pieni kesäkahvila ja lähistöllä on myös luontopolkuja. Monet ottavat omat piknik-eväät mukaan ja niitä voi vaikka grillipaikalla nauttia.

www.luontoon.fi/kuusisto

Linnanrauniontie 633, Kaarina (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Saaristo Open - Festarit Hovirinnan uimarannalla Kaarinassa

Hovirinnan rannassa vuosittain järjestettävä musiikkifestivaali, jonka esiintyjäkaartissa komeilee kotimaan pidetyimpiä artisteja. Saaristo Openissa pysähdytään nauttimaan kesästä ja livemusiikista. Tavallinen kävijämäärä kolmipäiväisillä festareilla on ollut 12000 festivaalivieraan paikkeilla, mutta korona-aikaan lippumäärää rajoitettiin ja festari lyheni kaksipäiväiseksi. Vuoden 2021 festari järjestetään elokuussa ja artisteina on mm. Vesala, Ellinoora, J Karjalainen, Lauri Tähkä ja moni muu.

www.saaristo-open.fi

Uimarannantie 56, Kaarina (kartalla)

Tekemistä

Liikenne- ja leikkipuisto

Täällä on hieno leikkikenttä ja vieressä liikennepuisto, jossa pääsee kesäaikaan polkemaan polkuautolla. Lapset viihtyvät täällä varmasti tunteja, ja lähellä on kuntoilulaitteita myös aikuisille etteivät hekään pääse pitkästymään. Hovirinnan uimarannallekaan ei ole täältä matkaa kuin 250 metriä.

Uimarannantie 33, Kaarina (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Lastenkirppis Seesam

Onko lastenvaatteet haussa? Kaarinassa on alueen parhaimpia ellei paras lastenkirppis, Seesam, josta varmasti löytyy jälkikasvulle päällepantavaa ja kaikkea muutakin pikkuväkeä kiinnostavaa.

www.lastenseesam.fi

Ahkiokatu 2, 20780 Kaarina (kartalla)

Ostokset Hyvä lapsiperheille