Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Salo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Mathildedalin ruukkikylä meren äärellä

Mathildedalin entisöidyssä ruukkikylässä on mukava kesäinen tunnelma ja siellä on myynnissä paikallisten pienyrittäjien tuotteita, varsinkin käsitöitä. Lisäksi täällä on ravintola (Ruukin krouvi) ja kahvila (Cafe Mathildedal), alpakoita ja ruukin rakennuksia, kuten entinen valimo, joissa voi tutustua täällä valmistettuihin puimakoneisiin ja muihin koneisiin ja paikan historiaan. Lähistöllä on ulkoilureittejä, kuten Matildhe-järven ympäri kiertävä reitti. Noin 27 km (puoli tuntia) Salosta.

visitmathildedal.fi/

Ruukinrannantie 6, Matilda (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Rauhallinen

Ilmusmäen luola, muinaishauta ja näköalapaikka

Noin 6 kilometrin ajomatkan päässä Salosta pitkin Perniöntietä tulee vastaa Ilmusmäki, jonka laelta aukeavat komeat näköalat ympäröiville seuduille. Niiden lisäksi tänne houkuttelee kävijöitä Ilmusmäen luola, jonka sanotaan olevan itse hiisien rakentama. Luolasto on pitkähkö ja ilman valoa sinne ei ole asiaa mennä. Siellä täällä mäellä on myös pienempiä luolamaisia onkaloita ja aivan mäen laelta löytyy pronssikautisia hautakiviröykkiöitä. Mäelle kiipeäminen vaatii hyvää kuntoa ja varovaisuutta.

retkipaikka.fi/ilmusmaenluola-muinaishauta-ja-nakoala-s...

Perniöntie 480. Salo (kartalla)

Nähtävää

Vuohensaaren kesäteatteri

Vuohensaaren kesäteatteri sijaitsee Salon edustalla olevalla saarella Vuohensaaressa. Vuohensaari on Salon kaupunginosa, joka palvelee niin matkailijoita kuin paikkakuntalaisiakin. Matkailu- ja leirintäalueenakin suosiota saavuttanut luonnonkaunis Vuohensaari tarjoaa kesäteatteriyleisölle mahdollisuuden pulahtaa vaikkapa virvoittavalle uinnille antoisan teatteri-illan jälkeen.

www.salonteatteri.com/vuohensaarenkesateatteri

Satamakatu 102, 24100 Salo (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.salonteatteri.com

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti