Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Salo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Mathildedalin ruukkikylä meren äärellä

Mathildedalin entisöidyssä ruukkikylässä on mukava kesäinen tunnelma ja siellä on myynnissä paikallisten pienyrittäjien tuotteita, varsinkin käsitöitä. Lisäksi täällä on ravintola (Ruukin krouvi) ja kahvila (Cafe Mathildedal), alpakoita ja ruukin rakennuksia, kuten entinen valimo, joissa voi tutustua täällä valmistettuihin puimakoneisiin ja muihin koneisiin ja paikan historiaan. Lähistöllä on ulkoilureittejä, kuten Matildhe-järven ympäri kiertävä reitti. Noin 27 km (puoli tuntia) Salosta.

visitmathildedal.fi/

Ruukinrannantie 6, Matilda (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Rauhallinen

Ilmusmäen luola, muinaishauta ja näköalapaikka

Noin 6 kilometrin ajomatkan päässä Salosta pitkin Perniöntietä tulee vastaa Ilmusmäki, jonka laelta aukeavat komeat näköalat ympäröiville seuduille. Niiden lisäksi tänne houkuttelee kävijöitä Ilmusmäen luola, jonka sanotaan olevan itse hiisien rakentama. Luolasto on pitkähkö ja ilman valoa sinne ei ole asiaa mennä. Siellä täällä mäellä on myös pienempiä luolamaisia onkaloita ja aivan mäen laelta löytyy pronssikautisia hautakiviröykkiöitä. Mäelle kiipeäminen vaatii hyvää kuntoa ja varovaisuutta.

retkipaikka.fi/ilmusmaenluola-muinaishauta-ja-nakoala-salossa/

Perniöntie 480. Salo (kartalla)

Nähtävää

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti