Salo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Ilmusmäen luola, muinaishauta ja näköalapaikka

Noin 6 kilometrin ajomatkan päässä Salosta pitkin Perniöntietä tulee vastaa Ilmusmäki, jonka laelta aukeavat komeat näköalat ympäröiville seuduille. Niiden lisäksi tänne houkuttelee kävijöitä Ilmusmäen luola, jonka sanotaan olevan itse hiisien rakentama. Luolasto on pitkähkö ja ilman valoa sinne ei ole asiaa mennä. Siellä täällä mäellä on myös pienempiä luolamaisia onkaloita ja aivan mäen laelta löytyy pronssikautisia hautakiviröykkiöitä. Mäelle kiipeäminen vaatii hyvää kuntoa ja varovaisuutta.

retkipaikka.fi/ilmusmaenluola-muinaishauta-ja-nakoala-salossa/

Perniöntie 480. Salo (kartalla)

Nähtävää

Vuohensaaren kesäteatteri

Vuohensaaren kesäteatteri sijaitsee Salon edustalla olevalla saarella Vuohensaaressa. Vuohensaari on Salon kaupunginosa, joka palvelee niin matkailijoita kuin paikkakuntalaisiakin. Matkailu- ja leirintäalueenakin suosiota saavuttanut luonnonkaunis Vuohensaari tarjoaa kesäteatteriyleisölle mahdollisuuden pulahtaa vaikkapa virvoittavalle uinnille antoisan teatteri-illan jälkeen.

www.salonteatteri.com/vuohensaarenkesateatteri

Satamakatu 102, 24100 Salo (kartalla)

www.salonteatteri.com : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Hyvä kesäisin Rauhallinen

Mathildedalin ruukkikylä meren äärellä

Mathildedalin entisöidyssä ruukkikylässä on mukava kesäinen tunnelma ja siellä on myynnissä paikallisten pienyrittäjien tuotteita, varsinkin käsitöitä. Lisäksi täällä on ravintola (Ruukin krouvi) ja kahvila (Cafe Mathildedal), alpakoita ja ruukin rakennuksia, kuten entinen valimo, joissa voi tutustua täällä valmistettuihin puimakoneisiin ja muihin koneisiin ja paikan historiaan. Lähistöllä on ulkoilureittejä, kuten Matildhe-järven ympäri kiertävä reitti. Noin 27 km (puoli tuntia) Salosta.

visitmathildedal.fi

Ruukinrannantie 6, Matilda (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset Rauhallinen