Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Parainen
Parainen (täyskuva)

Parainen – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Solliden Camping - Leirintäalue ja mökkikylä

Saariston Rengastien varrella sijaitseva mökkikylä ja leirintäalue, jossa voi majoittua joko mökeissä, telttailualueella tai asuntoauto- ja asuntovaunualueella. Leirintäalue on varsin pieni, erittäin rauhallinen ja siisti. Juuri roskan roskaa ei löydy. Täällä ei myöskään tarvitse paahtua teltassa auringon paisteessa koska puut varjostavat aluetta mukavasti. Pientä naposteltavaa voi hakea kesäkahvilasta ja löylyihin pääsee alueen saunassa. Alueen uimarantana toimii kaupungin yleinen uimaranta.

www.solliden.fi/

Aurinkoranta 7, Parainen (kartalla)

Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Seikkailugolf Centris - Ei mikään perinteinen laatikko-minigolfrata

Paraisten kaupungintaloa vastapäätä keskuspuistosta löytyy perinteisiä laatikkoratoja mielenkiintoisempi toteutus minigolfista. Täällä peliradat on toteutettu puistomaisesti osaksi maastoa tavoitteella, että rata olisi kaunis katsella ihan sellaisenaankin. Hieno minigolfrata tämä onkin, ja varmasti tarjoaa haastetta kaikille, mutta onneksi radan oman kioski-kahvilan terassilta voi käydä välillä hakemassa lasten ja aikuisten virvoitusjuomia siivittämään putin kulkua. Samasta paikasta saa myös pelivälineet.

www.facebook.com/centrisgolf/

Rantatie 28, Parainen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Bläsnäsin uimaranta

Bläsnäsin hiekkaranta on Paraisten suosituimpia, ellei suosituin uimaranta. Täältä löytyy laituri, jolta voi hiljalleen lipua veden viileään syleilyyn, ja hyppytorni, josta voi leiskauttaa mereen yhden metrin, 3 metrin ja 5 metrin korkeudelta. Niille, jotka eivät halua paahtua hiekalla auringon paisteessa, rannalta löytyy myös nurmikkoa ja varjoisia kohtia. Pientä luksusta rantaelämään tuo vesivessa. Bläsnäsissä järjestetään myös uimakouluja. Matkaa tänne Paraisten keskustasta on noin 3 kilometriä.

www.pargas.fi/fi/uimarannat

Harjuniementie 4, Parainen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Finby DiscGolf - 18-väyläinen frisbeegolfrata

Paraisten Finbyssä on frisbeegolfrata, jolle ominaista olivat kapeahkot heittolinjat aina vuoteen 2017, jolloin rataa laajennettiin täyteen 18 väylän mittaan ja valikoimaan ilmaantui myös avoimempia väyliä. Rata on varsin vaihteleva, täällä on sekä pidempää, että lyhyempää väylää, välillä heitetään ylä- ja välillä alamäkeen ja välillä on puita esteinä, välillä avoimempaa. Kahta samanlaista väylää ei täällä ole. Rata antaa haastetta, mutta ei kuitenkaan ole liian vaikea aloittelijallekaan.

www.pargas.fi/fi/frisbeegolffi

Finbyntie 86, Parainen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Hotelli Kalkstrand

Paraisten keskustan ainoa hotelli on Kalkstrand, ja vaikka se alkaakin jo kaivata kunnostusta, niille jotka haluavat yöpyä mahdollisimman lähellä vierasvenesatamaa ja keskustaa, se on sijaintinsa puolesta täysosuma. Täältä on hyvä lähteä hoitamaan asioita ympäri Paraista.

www.booking.com/hotel/fi/kalkstrand.fi.html

Rantatie 1, Parainen (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Hotelli Airiston Marina

Noin 15 kilometrin ja 20 minuutin ajomatkan päässä Paraisten keskustasta sijaitsee Airiston Marina ja sen perussiisti hotelli. Paikka on mitä mainion myös lomanviettoon, täällä on hiekkarata, leikkipaikka, minigolf ja vierasvenesataman laitureita ja täältä voi vuokrata menopelejä vesille kuten vesijettejä. Ravintola löytyy niinikään ja sataman vieressä on myös pieni veneilijöille suunnattu kauppa, josta tietenkin muutkin voivat tehdä perushankintoja.

www.booking.com/hotel/fi/airisto-marina.fi.html

Airistontie 700, Parainen (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Café Hallonblad - Lounasta ja kahvilaherkkuja

Cafe Hallonbladissa on maittava valikoima suolaisia piirakoita ja leipiä sekä makeita leivoksia ja kakkuja, joista ihastuin erityisesti porkkanakakkuun. Täällä on kodikas vanhan talon tunnelma kristallikruunuineen, posliiniastioineen ja pönttöuuneineen. Palvelu ystävällistä. Täältä saa myös lounasta, ja Hallonblad on mielestäni Paraisten paras kounaspaikka. Santsikupin Turun kahvipaahtimon kahvia sai samaan hintaan. Aika ajoin täällä voi kuunnella live-musiikkia.

www.cafehallonblad.fi/

Storgårdinkatu 1, Parainen (kartalla)

Ruokailu

Suntti Bar & Grill - Ehkä saariston parhaat burgerit

Suntin hampurilaisaet ovat mahtavan kokoisia ja todella maistuvia täyden kympin burgereita, joiden oheen saa ihan törkeän hyviä rapeita ranskalaisia. Varmasti lähtee isompikin nälkä. Paikka sijaitsee Paraisten keskustaa halkovan kanavan varrella ja samalla kun istuu ulkona syömässä voi seurata ohi meneviä veneitä. Hintataso on juuri sopiva, ja kun tähän vielä lisätään, että ruoat tulevat nopeasti niin ei liene epäselvää, mikä on Paraisten tai ehkä koko saariston paras hampurilaispaikka.

www.facebook.com/sunttiparainen/

Rantatie 3, Parainen (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Fabriken - Industriaalihenkinen lounasravintola

Lounasta noutopöydästä tarjotaan arkisin historiallisessa Nordkalkin tehdasmiljöössä, entisen tehdasruokala Messin tiloissa, samoissa tiloissa, jossa työntekijöillä oli tapana ruokailla. Lounaaseen kuuluu tuttuun tapaan salaatti, lämmin ruoka, leipää, juoma, jälkkäri ja kahvi tai tee. Gluteenittoman tai kasvisvaihtoehdon saa pyytämällä keittiöstä. Ruoat voi tietenkin ottaa myös mukaan.

www.restaurangfabriken.fi/

Sementtisatamantie 2, Parainen (kartalla)

Ruokailu

Seili - Saari täynnä historiaa

Vuosisadat, historia ja luonto ovat muovanneet Seilistä uniikin ja kokemisen arvoisen, niin päiväkäynnille kuin pidempään oloon ja virkistykseen. Tule yksin, yhdessä tai ryhmänä. Seilin tarjoaa unohtumattoman ja elämyksellisen vierailuun, kutsuen nauttimaan uniikista historiasta, luonnon rauhasta, hyvästä ruoasta sekä pehmeistä unista taianomaisessa ympäristössä. Seili saari on Nauvossa, Pienen Rengastien varrella ja helposti tavoitettava ympärivuotisesti.

www.visitseili.fi/fi/

Seili, Postilaituri 1, 21660 Nauvo (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti