Turku – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Turku

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Cafe Brahe Hansa

Tervetuloa Cafe Braheen! Meidät tunnetaan erityisesti kansainvälisestä, New Yorkin Italialaisesta, rennosta ilmapiiristä sekä perinteisestä turkulaisesta vieraanvaraisuudesta. Maankuulut korvapuustimme ovat 'MUST' - unohtamatta muita joka aamu leivottuja tuotteitamme. Runsas Salad Barimme on helppo ja vaivaton: Valitse Tuotteet, Punnitus ja Nauti meillä tai ota mukaan! Verkkokaupassamme tuotteemme on tilattavissa etukäteen, niin kotiin kuin toimistollekin;) Per Brahe

cafebrahe.fi

Kauppakeskus Hansa, Eerikinkatu 17 (kartalla)

Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Brahen Kellari

Turun vanhin kellariravintola, kotimaisia ja kansainvälisiä makuja reilusti lautasella, mutta kohtuullisesti laskulla.

www.brahenkellari.fi

Puolalankatu 1 (kartalla)

Ruokailu Rauhallinen

Kortteliravintola Mami

Mami on suositulla ravintola-alueella Vähätorin laidalla sijaitseva lounas- ja illallisravintola. Suurimpaan osaan muita lounaspaikkoja verrattuna Mamin tapa toimia ja taso on kuitenkin aivan omassa luokassaan. Lounasateriat tarjotaan täällä suoraan pöytään, eivätkä ne pelkästään maistu hyvältä, vaan myös näyttävät houkuttelevalta. Ruoka on konstailematonta ja erinomaisesti valmistettua. Paikka ei ole suuren suuri, mutta juuri sopivan kokoinen ollakseen kodikas. Myös illalliselle vahva suositus.

www.mami.fi

Linnankatu 3, Turku (kartalla)

Ruokailu

Minigolfia kisatason minigolf-radalla

Minigolfiahan voi lätkiä hieman siellä ja täällä, mutta jos haluaa kokeilla taitojaan oikeasti hyvällä kentällä, joka täyttää WMF:n (world minigolf federation) ja Suomen ratagolfliiton kriteerit ja standardit, sellainen löytyy Impivaarasta. Turun Ratagolfseuran kentällä on täydet 18 rataa, jotka voi pelata kilpailuesteillä tai ilman. Välineet voi vuokrata kentältä, jolla olevassa kioskissa on myynnissä myös jäätelöä, virvoitusjuomia ja kahvia. Asiakkaiden käytössä on myös WC.

www.turunratagolfseura.fi

Markulantie 113, Turku (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Rauhallinen

Frisbeegolfrata komeilla näkymillä yli Turun - sopii myös pelkkään maisemien ihailuun

Luolavuoressa on tietenkin luola (tietoa googlettamalla), mutta Luolavuoren entisen maankaatopaikan laelta (Luolavuoren kukkula) aukeaa myös huikeat, esteettömät näkymät kaikkiin neljään ilmansuuntaan yli Turun. Täältä kaukaisuuteen katsellessaan voi bongata Turun suuria lähiöitä ja komeimpia maamerkkejä. Sponsorinsa mukaan nimetty frisbeegolfpuisto Aninkainen on rakennettu mäen rinteille (Luolavuorenpuistoon) kumpuilevaan maastoon. Pelata voi maksamalla 4€ kierrosmaksun (tilanne 2021/kevät).

udisc.com/courses/aninkainen-frisbeegolfpuisto-Vrng

Luolavuorentie 55, Turku (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin

Lisää hotellivinkkejä Turkuun - Parhaat alueet ja hotellit

Turkulaiset.fi-sivustolla on ansiokas tietopaketti hotellin valitsemisesta Turussa. Tässä tietopläjäyksessä käydään läpi varmuudella, jota on vain paljasjalkaisella turkulaisella, kaupunginosia ja teemoja, kuten Turun yksilöllisimpiä hotelleja (kävisikö museohöyrylaiva tai entinen vankila), kylpylähotelleja (Ruissalo, Caribia, Naantali), uusimpia hotelleja (Kupittaa), hostelleja ja majataloja. Kannattaa lukaista läpi ennen kuin lukitsee valintansa Varaa-nappulasta.

www.turkulaiset.fi/hotellit/

Yöpyminen

Vesibussilla Ruissalon kansanpuistoon

Ruissaloa ei kannata jättää väliin Turussa käydessä, ja kesäisin sinne voi myös risteillä Aurajokirannasta vesibussilla. Alukset kulkevat Ruissalon kansanpuiston rannalle, missä myös Ruisrock pidetään. Tavallisena kesäpäivänä kansanpuisto on hieno ja rauhallinen alue viettää aikaa, käydä kahvilla kansanpuiston kahvilassa ja tehdä pieni kävelyretki rannan kulmalta lähtevää rantapromenadia pitkin ihaillen sen varrella olevia Ruissalon hienoja pitsihuviloita. Saattaapa ruotsinlaivakin ajaa ohi aivan vierestä.

www.foli.fi/fi/aikataulut-ja-reitit/vesibussi

Itäinen rantakatu 45, Turku (vesibussin lähtöpaikka Turussa) (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin Rauhallinen

Impivaaran uimahalli - tavallinen uimahalli vauhdikkaalla twistillä

Vaihtoehto Jukuparkille tai kylpylähotelli Caribialle on Turun kaupungin paras "tavallinen" uimahalli, Impivaara. Perinteisen pitkänaltaan (uimista ja vesijuoksua) lisäksi täällä on vesiliukumäki, lämmitetty lastenallas, vesisuihkuja altaiden reunoilla, vesipyörre, palloja, kellukkeita ja muita vesileluja lainattavaksi, terapiallas hierovine suihkuineen ja syvä allas, johon voi hyppiä ponnahduslaudalta ja 1–10 m korkeudella olevilta hyppylavoilta. Täällä on myös kuntosali ja kahvila.

www.turku.fi/impivaaranuimahalli

Uimahallinpolku 4, Turku (kartalla)

Tekemistä Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Vesipuisto JukuPark

Aurinkoisena ja kuumana kesäpäivänä vesipetojen suosikkikohteisiin Turussa lukeutuu Jukuparkin vesipuisto ulkona Impivaarassa. Täällä on tietenkin vesiliukumäkiä, joita voi viilettää alas renkailla, vauhtimatoilla tai perinteiseen tyyliin. Lisäksi on allas, jossa voi meloa miniveneellä ja pomppulinnoja. Liukujen lisäksi on toiminta-allas, jossa vesi on lämmintä ja paljon tilaa ja aurinkotuoleja. Ruokailu on mahdollista alueen ravintolassa.

www.jukupark.fi/Turku

Kurrapolku 3, Turku (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Aavameri - merimelontaa maailman upeimmassa saaristossa

Merimelonta tekee onnelliseksi, mieli lepää ja stressi taipuu. Suomen saaristo ja Saaristomeren kansallispuisto ovat maailman parhaampia paikkoja nauttia melonnasta. Aavameri järjestää retkiä ja kursseja Turun Ruissalon Saaronniemellä, Satavalta ja ulkosaaristossa.

www.aavameri.fi/fi

Turku (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Yöpyminen Hyvä kesäisin Rauhallinen

Villa Kuuva

Historiallinen pitsihuvila Ruissalossa meren rannalla 15 min. Turun torilta. Meillä toimii sesonki luontoisesti pääsiäisestä syyskuun loppuun kahvila ja Sylvi Salosen lifestyle myymälä. Leivomme omat herkkumme ja niitä pääset nauttimaan huvilan värilasi-ikkunoiden suojaan tai upeaan puutarhaamme aivan veden äärelle.

www.villakuuva.fi

Kuuvantie 198, Ruissalo, 20100 Turku (kartalla)

www.facebook.com/VillaKuuva/ : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Rauhallinen Hyvä lapsiperheille

Saaristolinja - Suuntaa Turusta risteilylle saaristoon

Astu laivaan Aurajoessa ja matkaa merellisissä saaristomaisemissa ja poikkea idyllisissä saaristokylissä. Saaristoristeily on mainio tapa kokea saaristomme, kun suuntana päiväretki tai pidempi vierailu. Nauti uniikista luonnosta, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja majoitu mukavasti pienissä hotelleissa ja rentoudut iltaisin lämpimillä löylyillä. Valitse ja yhdistele itsellesi sopivin reitti ja tutustu saariston mansikkapaikkoihin.

www.saaristolinja.fi

Läntinen Rantakatu 37, 20100 Turku (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille