Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Turku
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Turku
Turku (täyskuva)

Turku – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Turun paras leikkipuisto - Kupittaan Seikkailupuisto eli Seikkis

Turun paras lasten leikkipuisto löytyy Kupittaan puistoalueelta. Täällä on niin pienille kun isommille lapsille kiipeilytelineitä, liukumäkiä, keinuja, köysiliuku, puro jota pitkin uittaa veneitä, lampi jonka yli kulkee riippusilta, kesällä vettä ympärilleen säännöllisin väliajoin suihkiva pylväs, pomppulinna ja urheiluvälinevuokraus. Myös muuta ohjelmaa järjestetään kuten teatteriesityksiä ja askartelutyöpajoja. Kesäperjantaisin pidetään lasten oma kirpputori. Seikkiksessä on myös ulkokahvila.

www.turku.fi/seikkailupuisto

Kupittaankatu 11, Turku (kartalla)

Tekemistä
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Vesipuisto JukuPark

Aurinkoisena ja kuumana kesäpäivänä vesipetojen suosikkikohteisiin Turussa lukeutuu Jukuparkin vesipuisto ulkona Impivaarassa. Täällä on tietenkin vesiliukumäkiä, joita voi viilettää alas renkailla, vauhtimatoilla tai perinteiseen tyyliin. Lisäksi on allas, jossa voi meloa miniveneellä ja pomppulinnoja. Liukujen lisäksi on toiminta-allas, jossa vesi on lämmintä ja paljon tilaa ja aurinkotuoleja. Ruokailu on mahdollista alueen ravintolassa.

www.jukupark.fi/Turku

Kurrapolku 3, Turku (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Impivaaran uimahalli - tavallinen uimahalli vauhdikkaalla twistillä

Vaihtoehto Jukuparkille tai kylpylähotelli Caribialle on Turun kaupungin paras "tavallinen" uimahalli, Impivaara. Perinteisen pitkänaltaan (uimista ja vesijuoksua) lisäksi täällä on vesiliukumäki, lämmitetty lastenallas, vesisuihkuja altaiden reunoilla, vesipyörre, palloja, kellukkeita ja muita vesileluja lainattavaksi, terapiallas hierovine suihkuineen ja syvä allas, johon voi hyppiä ponnahduslaudalta ja 1–10 m korkeudella olevilta hyppylavoilta. Täällä on myös kuntosali ja kahvila.

www.turku.fi/impivaaranuimahalli

Uimahallinpolku 4, Turku (kartalla)

Tekemistä
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Kylpylähotelli Holiday Club Caribia

Monien lapsiperheiden suosikkihotelli Turussa on Caribia, eikä vähiten siksi, että samassa rakennuksessa hotellin kanssa on SuperParkin sisäpuuhapuisto trampoliineineen, polkuautoratoineen, skeittiramppeineen ja muine aktiviteetteineen, Turun vauhdikkain sisävesipuisto/kylpylä Caribia vesiliukuineen ja porealtaineen, ja tietenkin Hesburger, jonne voi poiketa syömään hamppariaterian suoraan allasosastolta. Sijainti ei ole aivan Turun ytimessä, mutta sinne pääsee silti 10 minuutissa bussilla hotellin edustalta.

www.booking.com/hotel/fi/holiday-club-caribia.fi.html

Kongressikuja 1, Suomi (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Vesibussilla Ruissalon kansanpuistoon

Ruissaloa ei kannata jättää väliin Turussa käydessä, ja kesäisin sinne voi myös risteillä Aurajokirannasta vesibussilla. Alukset kulkevat Ruissalon kansanpuiston rannalle, missä myös Ruisrock pidetään. Tavallisena kesäpäivänä kansanpuisto on hieno ja rauhallinen alue viettää aikaa, käydä kahvilla kansanpuiston kahvilassa ja tehdä pieni kävelyretki rannan kulmalta lähtevää rantapromenadia pitkin ihaillen sen varrella olevia Ruissalon hienoja pitsihuviloita. Saattaapa ruotsinlaivakin ajaa ohi aivan vierestä.

www.foli.fi/fi/aikataulut-ja-reitit/vesibussi

Itäinen rantakatu 45, Turku (vesibussin lähtöpaikka Turussa) (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Lisää hotellivinkkejä Turkuun - Parhaat alueet ja hotellit

Turkulaiset.fi-sivustolla on ansiokas tietopaketti hotellin valitsemisesta Turussa. Tässä tietopläjäyksessä käydään läpi varmuudella, jota on vain paljasjalkaisella turkulaisella, kaupunginosia ja teemoja, kuten Turun yksilöllisimpiä hotelleja (kävisikö museohöyrylaiva tai entinen vankila), kylpylähotelleja (Ruissalo, Caribia, Naantali), uusimpia hotelleja (Kupittaa), hostelleja ja majataloja. Kannattaa lukaista läpi ennen kuin lukitsee valintansa Varaa-nappulasta.

www.turkulaiset.fi/hotellit/

Yöpyminen

Saaroniemen uimaranta - Turun paras hiekkaranta Ruissalon kärjessä

Ruissalon luonnonkauniin saaren kärjessä sijaitsee Turun suosituin uimaranta, Saaroniemen hiekkaranta. Rannalle ajetaan Ruissalon leirintäalueen portin kautta, ja leirintäalueen palvelut ovat myös käden ulottuvilla. Täällä voi pelata rantalentistä ja minigolfia ja lapsille on oma leikkipaikka, ja tietenkin täällä on pukusuojia, vessa ja suihku. Naposteltavaa ja virvokkeita saa Café Villa Saarosta. Paikan päälle pääsee myös bussilla, keskustasta sinne kulkee (tilanne 2021/kevät) linja 8.

www.turku.fi/toimipaikat/saaronniemen-uimaranta

Saarontie 75, Turku (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Frisbeegolfrata komeilla näkymillä yli Turun - sopii myös pelkkään maisemien ihailuun

Luolavuoressa on tietenkin luola (tietoa googlettamalla), mutta Luolavuoren entisen maankaatopaikan laelta (Luolavuoren kukkula) aukeaa myös huikeat, esteettömät näkymät kaikkiin neljään ilmansuuntaan yli Turun. Täältä kaukaisuuteen katsellessaan voi bongata Turun suuria lähiöitä ja komeimpia maamerkkejä. Sponsorinsa mukaan nimetty frisbeegolfpuisto Aninkainen on rakennettu mäen rinteille (Luolavuorenpuistoon) kumpuilevaan maastoon. Pelata voi maksamalla 4€ kierrosmaksun (tilanne 2021/kevät).

udisc.com/courses/aninkainen-frisbeegolfpuisto-Vrng

Luolavuorentie 55, Turku (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin

Minigolfia kisatason minigolf-radalla

Minigolfiahan voi lätkiä hieman siellä ja täällä, mutta jos haluaa kokeilla taitojaan oikeasti hyvällä kentällä, joka täyttää WMF:n (world minigolf federation) ja Suomen ratagolfliiton kriteerit ja standardit, sellainen löytyy Impivaarasta. Turun Ratagolfseuran kentällä on täydet 18 rataa, jotka voi pelata kilpailuesteillä tai ilman. Välineet voi vuokrata kentältä, jolla olevassa kioskissa on myynnissä myös jäätelöä, virvoitusjuomia ja kahvia. Asiakkaiden käytössä on myös WC.

www.turunratagolfseura.fi/

Markulantie 113, Turku (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kauppahallin ravintola- ja ruokailualue (food court)

Sen lisäksi, että keskustassa sijaitseva Turun kauppahalli on idylinen ja oiva paikka tehdä erityisesti elintarvikeostoksia, siellä voi myös syödä hyvin. Kauppahallin Linnankadun puoleisessa päässä on useita ravintoloiden tiskejä, joiden herkkuja voi jäädä syömäään yhteiselle ruokailualueelle. Täällä on tarjolla niin sushia (Kado), palkintojakin voittaneita leivonnaisia (M Bakery), pitsaa (Pizzeria 450), kasvis- ja vegaaniruokaa (Roots Kitchen), kotiruokaa (Tasa Keittiö) kuin vietnamilaista ruokaa (Vietnam Food).

www.kauppahalli.fi/

Eerikinkatu 16, Turku (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin

Hansakorttelin kaupat ja ravintolat

Hansakortteli on erittäin suuri kauppakeskus Turun keskustassa. Sitä on viime vuosina uudistettu pitkään ja huolella, ja tätä nykyä siellä on yli 30 erilaista ravintolaa, tiheimmin Hansan omassa food courtista mutta toki myös ripoteltuna muuallekin kortteliin. Liikkeitä on laidasta laitaan kolmessa kerroksessa yli 130 kappaletta. Täältä löytää varmasti suuhunpantavaa niin pieneen kuin suureen nälkään ja mukavia hankintoja kotiin vietäväksi.

hansakortteli.fi/

Yliopistonkatu 20, Turku (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Kahvila-ravintola Fontana

Kahvila Fontana on aivan keskustassa sijaitseva valoisa ja viihtyisä paikka pysähtyä, nauttia kahvista ja seurustella ystävien kanssa. Kesällä voi istuskella kadunvarsiterassilla ja katselle ihmisvilinää. Sisällä tunnelma on rauhallinen, jopa siinä määrin että jotkut tulevat tänne tekemään hetken etätyötä. Lounas hyvä joka kerta. Annokset ovat isoja ja maukkaita. Monien mielestä Fontana on Turun paras kahvila. Erityismaininta toasteille, munakkaalle ja viikonlopun brunssille.

www.fontana.fi/

Aurakatu 1, Turku (kartalla)

Ruokailu
Rauhallinen

Kortteliravintola Mami

Mami on suositulla ravintola-alueella Vähätorin laidalla sijaitseva lounas- ja illallisravintola. Suurimpaan osaan muita lounaspaikkoja verrattuna Mamin tapa toimia ja taso on kuitenkin aivan omassa luokassaan. Lounasateriat tarjotaan täällä suoraan pöytään, eivätkä ne pelkästään maistu hyvältä, vaan myös näyttävät houkuttelevalta. Ruoka on konstailematonta ja erinomaisesti valmistettua. Paikka ei ole suuren suuri, mutta juuri sopivan kokoinen ollakseen kodikas. Myös illalliselle vahva suositus.

www.mami.fi/

Linnankatu 3, Turku (kartalla)

Ruokailu

Aavameri - merimelontaa maailman upeimmassa saaristossa

Merimelonta tekee onnelliseksi, mieli lepää ja stressi taipuu. Suomen saaristo ja Saaristomeren kansallispuisto ovat maailman parhaampia paikkoja nauttia melonnasta. Aavameri järjestää retkiä ja kursseja Turun Ruissalon Saaronniemellä, Satavalta ja ulkosaaristossa.

www.aavameri.fi/fi

Osoite: Turku

Nähtävää
Tekemistä
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Villa Kuuva

Turun "kaupunkiparatiisista" Ruissalosta löytyy ihana kesäkeidas, Villa Kuuva, kahvila ja sisustusputiikki, vanhassa pitsihuvilassa laajoine ranta-alueineen aivan meren rannassa ja upean Natura-luonnon ympäröimänä. Leivomme paakelsit itse omilla salaisilla resepteillämme ja myyntituotteissa kaunista kotiin tai viemisiksi.

www.facebook.com/VillaKuuva

Kuuvantie 198, Turku (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Pollin Piha, Taivassalo

Kesäravintola vanhassa kivinavetassa. Maalaispihapiirissä Kotimuseot piianvintti ja rengintupa. Maastopyörä-kuntopolkuja 22km. Black Angus karjaa laiduntaa luomupellolla. Rauhallinen miljöö ihan Kustavintien varrella. 7km ennen Taivassalon keskustaa. Facebook: Pollin Piha Myös majoitusta, sauna+paljut ja juhlatilaa.

www.pollinpiha.fi

Lahdenperäntie 86, 23310 Taivassalo (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Saaristolinja - Suuntaa Turusta risteilylle saaristoon

Astu laivaan Aurajoessa ja matkaa merellisissä saaristomaisemissa ja poikkea idyllisissä saaristokylissä. Saaristoristeily on mainio tapa kokea saaristomme, kun suuntana päiväretki tai pidempi vierailu. Nauti uniikista luonnosta, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja majoitu mukavasti pienissä hotelleissa ja rentoudut iltaisin lämpimillä löylyillä. Valitse ja yhdistele itsellesi sopivin reitti ja tutustu saariston mansikkapaikkoihin.

www.saaristolinja.fi

Läntinen Rantakatu 37, 20100 Turku (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Brahen Kellari

Turun vanhin kellariravintola, kotimaisia ja kansainvälisiä makuja reilusti lautasella, mutta kohtuullisesti laskulla.

www.brahenkellari.fi

Puolalankatu 1 (kartalla)

Ruokailu
Rauhallinen

Cafe Brahe Hansa

Tervetuloa Cafe Braheen! Meidät tunnetaan erityisesti kansainvälisestä, New Yorkin Italialaisesta, rennosta ilmapiiristä sekä perinteisestä turkulaisesta vieraanvaraisuudesta. Maankuulut korvapuustimme ovat 'MUST' - unohtamatta muita joka aamu leivottuja tuotteitamme. Runsas Salad Barimme on helppo ja vaivaton: Valitse Tuotteet, Punnitus ja Nauti meillä tai ota mukaan! Verkkokaupassamme tuotteemme on tilattavissa etukäteen, niin kotiin kuin toimistollekin;) Per Brahe

cafebrahe.fi

Kauppakeskus Hansa, Eerikinkatu 17 (kartalla)

Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti