Raisio – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Haunisten allas ja sen ympäri kulkeva luontopolku

Haunisten allas on vuoteen 2012 raakavesivarastona käytetty tekojärvi, jonka ympäri kiertää nykyään noin 4 kilometrin luontopolku. Osa polusta on helppokulkuista hiekkatietä, osa metsäisiä polkuja. Korkeuseroja ei kuitenkaan ole nimeksikään ja reitin varrella on pari taukopaikkaa, joilla on laavu ja voi grillata vaikka makkaraa. Täällä on myös huussi. Reitti sopii hyvin päiväretkeksi lapsienkin kanssa. Auton voi jättää aivan altaan vieressä olevalle parkkipaikalle Santaojantien lopussa.

www.raisio.fi/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/puistot-ja-ulkoilualueet/luontopolut

Haunisten allas, Santaojantie, 21200 Raisio (kartalla)

Tekemistä Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Kauppakeskus Mylly - Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus

Mylly on valtavan kokoinen kauppakeskus Raision ja Turun rajan tuntumassa. Täällä on yli 150 liikettä, joiden joukkoon mahtuu niin tavarataloja, urheilutarvikeliikkeitä, vaateliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja monenlaisia erikoisliikkeitä. Parkkipaikkoja on enemmän kuin riittävästi. Muutaman minuutin ajomatkan etäisyydellä Myllystä löytyy myös muita kauppoja, kuten Ikea, Verkkokauppa.com, Bauhaus, Plantagen, Gigantti ja Scandinavian Outdoor Store (entinen Partiovaruste).

www.kauppakeskusmylly.fi

Myllynkatu 1, Raisio (kartalla)

Ruokailu Ostokset

Kukkatalo

Pirilän Kukkatalo Raisiossa on kaikkien viherpeukaloiden unelmapaikka. Täällä on kasvihuonekaupalla kaikenlaista värikästä ja vehreää omaan puutarhaan tai vain ajan kuluksi katseltavaksi. Kukkien, siementen, taimien ja kaikenlaisten kasvien lisäksi löytyy tietysti myös kukkakoreja, ruukkuja, telineitä, puutarhatyökaluja, ja kaikenlaista koristetta pihapiiriä piristämään.

www.kukkatalo.fi

Piriläntie 2, Raisio (kartalla)

Tekemistä Ostokset