Laitila – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Jazzkukko - jazzin ja rytmimusiikin festivaali

Jazzkukon heinäkuinen kiekaisu on samalla kutsuhuuto jazzin ja rytmimusiikin esiintyjille ja innokkaille kuulijoille. On aika saapua Laitilan kaupungintalolle ja Kirkkopuistoon nauttimaan hyvästä musiikista. Jazzkukon takana on yleishyödyllinen yhdistys, ja festivaalia on järjestetty vuodesta 2014. Tätä taiteellisesti laadukasta tapahtumaa voidaankin jo pitää vakiintuneena osana Laitilan kesää.

www.jazzkukko.fi

Tekemistä

Laitilan Kievari

Tavanomainen pienen paikkakunnan hotelli, joka kaipaisi jo pientä fiksailua siellä ja täällä. Sijaitsee kuitenkin keskellä Laitilaa, mikä on hyvä asia heille, joille nimenomaan hotellin sijainti on tärkeä valintakriteeri. Aamiainen on perustasoa. Erikseen päivällisaikaan tilatut pitsat oikein hyviä. Palvelu ystävällistä.

www.booking.com/hotel/fi/laitilan-kievari.fi.html

Keskuskatu 20, Laitila (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Panimoravintola Kukko ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Osuvasti Limonaadikujalla sijaiseva Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kuuluisa erinomaisista juomistaan, niin Oiva-siideristä, Kukko-oluesta, Into-lonkerosta kuin tietenkin herra Hakkaraisen päärynälimonadista. Mutta ei siinä kaikki. Tehtaan kupeessa on myös kesäterassilla varustetu ravintola, Panimoravintola Kukko, joka lupaa tarjottaviensa olevan paikkakunnan parhaimmistoa niin lasissa kuin lautasella. Tehtaan yhteydessä on tehtaanmyymälä, josta voi niinikään käydä tekemässä hankintoja.

laitilan.com/tehdas/panimoravintola-kukko/

Limonaadikuja 4, Laitila (kartalla)

Ruokailu Ostokset

Munamarkkinat

Aina viikko ennen juhannusta Laitilassa pärähtää - on munamarkkinoiden aika. Munamarkkinoiden ytimessä sykkii vilkas ja monipuolinen markkinatori, jonka ympärillä järjestetään maksutonta ohjelmaa, konsertteja, esityksiä ja muita oheistapahtumia. Munamarkkinat on Laitilan suurin vuotuinen tapahtuma, jotka on pidetty vuodesta 1972 lähtien. Vuonna 2021 perinne kuitenkin koronan takia katkeaa, mutta seuraavana vuonna yritetään uudestaan, ja silloin onkin aika viettää tapahtuman 50-vuotisjuhlavuotta.

www.facebook.com/munamarkkinat/

Keskuskatu 18, Laitila (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin