Somero – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Sisumetsän seikkailupuisto

Kiipeily- ja seikkailupuisto, jossa kaikkia ratoja ei ole suunniteltu ilmojen kaistapäille, vaan sopivia ratoja on useampikin myös ala-asteikäisille. Toisaalta, mustan radan numero 9:n selvittääkseen pitää jo aikuisenkin olla melkoinen ninja ja liimanäppi. Hiidenpolulla on peikkohahmoja ja taidetta. Rakkauden siltaan parit voivat kiinnittää riippulukon ja muiskauttaa pusun "pussauskopissa". Mukava kesäinen paikka, jossa viihtyvät kaiken ikäiset. Toisen nähtävyyden, Hiidenlinnan naapuri.

www.hiidenlinna.com

Hiidenharjuntie 61, Somerniemi, Somero (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Muotiputiikki Helmi - Intohimosta kellohelmoihin ja tyllihameisiin

50-luvun henkisistä klassisista ja ajattomista vaatteista ja asusteista kiinnostuneet löytävät tästä suurella sydämellä pidetystä putiikista kaikenlaista ihanaa alkaen kellomekoista ja boleroista aina patellavöiden kautta tyllihameisiin ja koruihin. Myynnissä on niin vintagea kuin uustuotantoa ja yli 15 vuoden toimintansa aikana liike on saanut hurjan kannattaja- ja fanijoukon, joista suuri osa tulee ostoksille Someron ulkopuolelta. Kokoja liikkeestä löytyy niin isoille kuin pienille.

www.muotiputiikkihelmi.com

Joensuuntie 47, Somero (kartalla)

Ostokset

Majatalo Myötätuuli - Kodikas Bed & Breakfast -majapaikka puisessa koulurakennuksessa

Rauhallinen, tilava huone ja aamupalaa on tarjolla tässä kodinomaisessa b&b-paikassa, jossa vallitsee lämmin ja välittävä ilmapiiri. Majatalo sijaitsee peltoaukean laidalla, kauniissa maalaismaisemassa, vanhassa puisessa koulussa, jonka luokista on tehty huoneita yöpyjille. Kunnon sängyt ja muumilakanat takaavat makoisat yöunet. Oleskelutiloissa olevasta kirjahyllystä voi käydä lainaamassa kirjan ja mennä lukemaan sitä ulos pihakeinuun.

www.booking.com/hotel/fi/majatalo-myotatuuli.fi.html

Hämeenojantie 32, Somero (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen Rauhallinen

Häntälän Notkot/ Somero

Häntälän notkojen luontopolku kulkee nimensä mukaisesti pääasiassa kuvankauneissa notkoissa. Notkot ovat jääkauden uurtamia Rekijoen laaksoja, joissa on yhä edelleen laidunnuksen ansiosta erittäin laaja kasvi- ja eläinkanta. Tunnelma luontopolulla kulkiessa on kuin Skotlannin mystisillä numilla. Polku alkaa kylätalon pihalta, josta löytyy kesäisin kioski ja polun varrella voi pysähtyä laavulle nauttimaan eväistä. Reitti löytyy citynomadista.

www.hantala.fi

Häntäläntie 322, 31450 Häntälä (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen