Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Kustavi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kustavin Savipaja

Kustavin Savipaja on perheyritys, jonka keramiikkapajassa valmistuu käsityönä edelleen niin Aija Paateron perinteikästä perusmallistoa kuin uudempaa käyttökeramiikkaa. Tehtaanmyymälä on lähes pakollinen käyntikohde keramiikanystäville. Koko perineinen mallisto on siellä esilä kaikissa väreissä uutuuksia unohtamatta. Lisäksi valikoimiin kuuluu uniikkeja tekstiilejä, puutuotteita, paperitavaraa, pehmoleluja, ja löytöjä voi kesäisin tehdä myös pihan II-laadun ulkotorilta.

kustavinsavipaja.fi/

Iniöntie 411 B, 23360 Kustavi (kartalla)

Ostokset

Peterzensin ranta ja mökit

Peterzensin rannalla voi majoittua ihanissa kaislakattoisissa saaristolamismajoissa, jotka jäljittelevät kalastajien vaatimattomia mökkejä tai vaikkapa stringray-teltassa, joka roikkuu ilmassa kolmeen ympäröivään puuhun vaijerilla kiinnitettynä. Vierasvenesatamassa on satoja venepaikkoja odottamassa omalla veneellä paikalle saapuvia, ja lisäksi täällä on reilun kokoinen ravintola, ruokakauppa, vaateliike, sisustusliike ja alue, jolla voi pelata puistogolfia.

peterzens.fi/

Parattulan rantatie 16, 23360 Kustavi (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen

Rahin kotieläinpiha

Rahin kotieläinpihalla asustelee lehmiä, pupuja, possuja (muun muassa Hinku ja Vinku-possut), aaseja, käärmeitä ja erilaisia liskoja, niin että yhteensä eläimiä on yli toista sataa. Lapsilla tämä on yliverto paikka, he viihtyvät mainiosti ja pääsevät syöttämään vaikkapa lampaille ruohoa. Paikalta löytyy myös kahvila ja mahdollisuus grillailla omia eväitä.

www.facebook.com/pages/Rahin-Kotiel%C3%A4inpiha/879400448913384

Rahintie 561, 23360 Kustavi (kartalla)

Kustavin käsityökylä

Kustavin käsityökylän alueella on useampi putiikki, joissa on myynnissä niin keramiikkaa, kynttilöitä, hopeaa, taottuja sepäntöitä kuin lasia. Lisäksi täällä pääsee hörppäämään sumpit kahvilassa. Alueen kaikki paikat ovat auki kesäisin, mutta talvisin auki on vain osa.

www.facebook.com/kustavinsavipaja/

Iniöntie 411 B, 23360 Kustavi (kartalla)

Ostokset
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Kustavin saaristolaismuseo

Kustavin saaristolaismuseossa voi käydä katselemassa, minkälaisia työkaluja saariston arkipäivissä entisaikaan käytettiin ja minkälaisia tavaroita merimiehet toivat kotiin matkoiltaan. Ne kertovat omaa tarinaansa siitä, millaista elämää alueella entisaikaan vietettiin. Museo on Vartsalan saarella, ja sinne pääsee Kustavin keskustasta lossilla. Juhannuksena pihapiirissä nautitaan sillilounasta ja läheiselle myllyvuorelle pystytetään juhannussalko eli maistonki.

kustavi.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/

Vartsalantie 256, 23360 Kustavi (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Klipunkarin uimaranta

Esteetön hiekkaranta, jolla on laituri ja veteen voi hyppiä myös ponnahduslaudalta. Pukukoppeja vaatteiden vaihtoon. Puucee. Viikossa on pari saunapäivää, ja näinä päivinä saunan lämmettyä avataan myös suihkut.

uimaan.fi/uimapaikka/klipunkarin-uimaranta/

Klipunkarintie 38 A, 23360 Kustavi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Friisilän vihannestila

Friisilä on pieni vihannestila, josta voi käydä hakemassa vaikka mansikoita, herneitä ja perunoita. Siellä on myös kahvila ja kaikkea muutakin mukavaa tekemistä. Pihapiirissä voi tehdä tuttavuutta kanojen, ankkojen ja pupujen kanssa, lapset voivat leikkiä hiekkalaatikolla ja sään salliessa pomppia pienessä pomppulinnassa. Metsän laidalta lähtee noin puolen kilometrin Tarumetsäpolku, jonka varrelta voi bongailla peikkoja, keijuja ja muita metsän asukkaita.

friisilantila.omasivu.fi/

Friisiläntie 8, 23360 Kustavi (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti