Loimaa – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Loimaan taidetalo

Loimaan taidetalo on vuonna 2012 avattu taidemuseo. Taidetalo on osa Loimaan kuvataidetoimintaa ja esittelee vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä. Taidemuseossa voit nähdä patsaspuiston sekä kuivugallerian, lisäksi paikalla on aina vuosittain vaihtuva perusnäyttely. Alle 18-vuotiaat pääsevät katsomaan taidetta ilmaiseksi. Taidetalo ei ole liian iso ja on tarpeeksi monipuolinen, joten lapsetkin jaksavat tulla mukaan.

www.loimaantaidemuseo.fi

Rantatie 2, 32200 Loimaa (kartalla)

Nähtävää Hyvä lapsiperheille

Mellilän frisbeegolfrata

2013 perustettu Mellilän 18-väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee järven ympärillä. Rata on todella hieno koska puitten takana näkyy kaunis järvi. Suurin osa väylistä on metsäväyliä, radalla on myös pieniä korkeuseroja. Parilta väylältä voi löytää vähän aluskasvillisuutta mutta muuten tämä rata on todella kaunis.

frisbeegolfradat.fi/rata/mellilanjarvi_discgolfpark/

Huovintie 1, Loimaa (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Punkin tila

Punkin talli on Loimaalla sijaitseva laatutalli. Punkin tallilla on hyvä kokeilla ratsastusta ensimmäistä kertaa ja opetus on ammattimaista. Tallilla järjestetään kesäisin leirejä ja muuta toimintaa lapsille. Tallilla toimii myös ponikoulu jossa lapset saavat tutustua hevosten hoitoon. Hevosia ja poneja on kaiken kokoisia joten pienetkin lapset voivat osallistua tunnille. Henkilökunta on ystävällistä ja ensikertalaisia opastetaan hevosten hoitamisessa.

www.punkintila.fi

Verhontie 97, 32250 Kojonkulma (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Escaperoom

Escaperoom Loimaa on kiva koko perheen pakohuonepeli. Pakohuone sopii myös pienemmille lapsille sillä huone ei ole pelottava. Pakohuoneet ovat kuitenkin tarpeeksi haastavia koko perheelle ja ensimmäistä vihjettä joutuu odottamaan hetken. Pakohuoneeseen voi mennä 2-6 henkilön ryhmissä ja ryhmällä on 60 minuuttia aikaa ratkaista tehtävät ja päästä ulos huoneesta. Tarjolla on kaksi eri pakohuone peliä joista voi valita mieluisan.

escaperoomloimaa.fi

Vesikoskenkatu 13, 32200 Loimaa (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Suomen maatalousmuseo Sarka

Suomen maatalousmuseo Sarka on tunnettu museo koko suomessa. Sarka antaa elämyksiä ja välittää tietoa maataloudesta. Museokäynnilleen voi varata opastuksen tai teemakierroksen jotta saa kaiken irti käynnistään. Puolentoista tunnin opastuksella ehtii tutustua kahteen näyttelyyn. Museossa on tarjolla myös kattava lounas. Sarka järjestää myös vuosittain monia kiinnostavia tapahtumia esim. Sarka-sunnuntait, Kyläkeskiviikot ja Ruokakerho.

www.sarka.fi

Vanhankirkontie 383, 32200 LOIMAA (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä lapsiperheille