Rusko – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Hotelli Martinhovi

Ruskolla ei ole hotelleja, mutta Raisiosta, noin 15 minuutin ajomatkan omalla autolla ja 10 kilometrin päästä löytyy Hotelli Martinhovi. Se on sijaintinsa puolesta oiva vaihtoehto heille, joiden matka suuntautuu Ruskon suunnalle. Martinhovi on rauhallinen, siisti perushotelli, jossa hinta ja laatu ovat kohdallaan. Hotellin ravintolassa tarjotaan lounasta, joka on myös monien paikallisten mieleen.

www.booking.com/hotel/fi/hotelli-ravintola-martinhovi.fi.html

Martinkatu 6, 21200 Raisio (kartalla)

Yöpyminen

Päällistönmäen frisbeegolfrata

9-väyläinen frisbeegolfrata, joka sijaitsee siinä määrin metsässä, että joskus pitää oikein miettiä, minne heittää. Eli hauska rata on kyseessä. :) Väylät ovat sopivan vaikeita, aloittelijakin pärjää täällä, eivätkä ne myöskään ole kovin pitkiä. Päällistönmäellä voi heitellä ilman turhaa stressiä.

frisbeegolfradat.fi/rata/paallistonmaen-frisbeegolfrata/

Päällistönmäentie 34, 21290 Rusko (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin

Loviisan Aitta - Sisustus- ja lahjatavaraliike

Loviisan Aitta on Turun alueen parhaita sisustusliikkeitä, ja monille jo itsestään hyvä syy lähteä käymään Ruskolla. Täällä on paljon ihania esineitä, joilla piristää kodin ilmettä, pellavavaatteita, koruja ja lahjatavaraa. Myös tuoksuja. Pihapiirissä on myös Riviera Maison, josta löytyy valaisimia ja lisää sisustustavaraa. Kahvilasta saa hyvät kahvit.

loviisanaitta.fi

Vahdontie 600, 21290 Rusko (kartalla)

Ostokset

Nummilammen virkistysalue ja hiekkaranta

Nummilampi on virkistysalue Ruskolla. Täällä on kesäisin suosittu hiekkaranta, lentopallokenttä, sauna ja laituri.

rusko.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikuntapalvelut/sisa-ja-ulkoliikuntapaikat/

Nummilammentie 31, 21290 Rusko (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Vahdon uimapaikka / hiekkakuopat

Vahdolla, entisessä hiekkamontussa sijaitsee kiva ja vähemmän tunnettu mutta nykyään aivan virallinen uimapaikka. (Vahtohan kuuluu nykyään Ruskoon.) Veden täyttämien kuoppien vierellä on parkkipaikka autoille. Alueella on vessa, mutta se on auki vain kesäisin uimakauden aikana. Tämän tyyppisiä hiekkakuoppiin muodostuneita polskimispaikkoja on Suomessa enemmänkin, mutta tämä on niistä suurimpia. Hyvällä tuurilla lapset voivat bongata kirkkaasta vedestä myös sammakoita.

rusko.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikuntapalvelut/sisa-ja-ulkoliikuntapaikat/

Nummitie 282, 21310 Rusko (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin