Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Uusikaupunki – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Risteilyt M/S Kertulla Isokarille ja Uudenkaupungin sisäsaaristoon

Isonkarin majakkasaarella pääsee käymään kätevästi M/S Kertun kyydissä, joka ajaa sinne vakioaikataulun mukaan ja starttaa Uudenkaupungin vierassataman laiturista Pakkahuoneen takaa. Lisäksi Kerttu tekee parin tunnin pituisia iltaristeilyjä, joilla on myös ohjelmaa ja kesäistä tarjoilua. Perjantaisin lähdetään sight seeing -risteilyille, joiden aikana nähdään mm. merimetsokolonia Urpoisen saaressa ja törmäpääskyjä Yaran kipsivallilla samalla kun kapteeni kertoo meriluonnosta.

www.mskerttu.fi/

Pakkahuoneenkuja 2, Uusikaupunki (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Hotelli Aittaranta - Modernit, vuonna 2018 valmistuneet hotellihuoneet

Kaupunginlahden rannalla, vanhojen suolamakasiinien jonon jatkona sijaitsee Hotelli Aittaranta. Tässä uutuudenkarheassa hotellissa on 16 huonetta, jotka ovat valoisia ja siistejä. Rakennus on kaksikerroksinen, ja huoneissa on joko terassi tai ranskalainen parveke. Myös jääkaappi. Hotelli sijaitsee käytännössä keskustassa, joten Ukin palvelut ovat lähellä, tienoilta löytyy niin ruokapaikkoja, kauppoja kuin nähtävyyksiä. Hotellirakennuksessa toimii myös kahvila, Cafe Aitta, jossa myös aamiainen tarjoillaan.

www.booking.com/hotel/fi/hotelli-aittaranta.fi.html

Aittaranta 2, Uusikaupunki (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Rauhallinen

Kaupunginlahden ympärillä on useita ravintoloita

Jos Kaupunginlahden ympäri tekee kierroksen vastaan tulee useampikin ravintola. Aittarannan suolamakasiineissa on joukko ruokapaikkoja, kuten Makasiiniravintola 1617, Bistro Bay ja kahvila Cafe Aitta ja toisella puolella lahtea (siltaa pitkin) lähinnä rantaa olevissa kortteleissa jokunen lisää.

visituusikaupunki.fi/fi/ravintolat-ja-kahvilat

Siltakatu 1, Uusikaupunki (kartalla)

Ruokailu

Hotelli-majatalo Gasthaus Pooki - Rannikkokaupungin tunnelmaa linnamaisessa rakennuksessa

Majatalo Pooki on hyvä vaihtoehto tusinahotelleihin kyllästyneille. Sisään hotelliin käydään vanhan graniittirakennuksen kautta. Huoneet ovat konstailemattomia perushuoneita mutta avaria ja siistejä. Sisäpihalla on terassi, jolla voi istuskella ja nauttia vaikka aamupalaa. Samassa rakennuksessa toimii pidetty ravintola Pooki, joka loihtii aina erinomaisia ruoka-annoksia kuten peuraburgereita ja kalaruokia. Keskustan ja sen palveluiden läheisyys on niinikään ehdottomasti plussaa.

www.booking.com/hotel/fi/gasthaus-pooki-uusikaupunki.fi.html

Ylinenkatu 21, Uusikaupunki (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Ravintola Kirsta - Herkullista ruokaa vanhassa suolamakasiinissa

Saisiko olla alkupaloiksi tapaksia ja pääruoaksi lankkupihviä, kuhaa tai broileria Serrano-kinkulla tai lämpimiä leipiä, hampurilaisia tai pitsaa. Jälkiruoaksi vaikka creme brulee, ohukaiset tai suklaabrownie. Lapsille lihapullia tai saako olla vegaanivaihtoehto. Kirsta on pidetty ravintola kauniilla paikalla Aittarannassa Kaupunginlahdella. Rento paikka ja mukava fiilis.

kirsta.fi/

Aittaranta 4, Uusikaupunki (kartalla)

Ruokailu

Pikkukylän puoti & Runonkulman galleria

Suomalaista käsityötä ja design-tuotteita on myynnissä tässä pienessä ja tunnelmallisessa puodissa, jonka kanssa samoissa tiloissa toimii myös Runonkulman galleria. Esimerkkejä putiikin tuotteista ovat korut, tuubihuivit, ponchot, avaimenperät, magneetit ja luonnonmarjoista valmistetut vaahtokarkit, luomukahvit ja Luonkosin öljypuhdistuskakut ja vartalokakut. Galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä eri taiteilijoilta, ja teoksia voi myös lainata kotiin kuukausimaksua vastaan.

www.pikkukylanpuoti.fi/

Ylinenkatu 38B, Uusikaupunki (kartalla)

Nähtävää
Ostokset

Taidetalo Pilvilinna - Iloiset askeleet taiteen maailmaan

Kesän suosituin matkailukohde Uudessakaupungissa. Huumoria, iloisia värejä, naivistista taidetta, ruusujen tuoksua ja kauniita merellisiä näkymiä. Seinät, katot ja lattiat on maalattu kuvia täyteen. Raija Nokkalan maalausten myyntinäyttelyt, humoristiset veistokset, rosario, kahvila, korttipuoti, metsässä taidepolku ja näyttelyt piharakennuksissa. Pablo-pupun huvila. Vieressä uimaranta lapsille ja jäätelökioski. Avoinna 23.6.-14.8.2021 ti,ke,to ja la klo 14-18. Pääsymaksu 5€/hlö, lapset 2-10v 3€. Matkaa 3,5 km Ugin torilta.

www.taidetalopilvilinna.fi

Hiuntie 212, Uusikaupunki (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lentävän Lokin Kesäteatteri Ugin keskustassa

Kaupungin lahdella keskustassa (Pakkahuoneen vieressä) sijaitseva kesäteatteri, jossa on katto ja seinät ja hyvä katsomo. Ennen esitystä ja väliajalla palvelee kahvikioski. 2021 näytöksenä George Orwellin Eläinten vallankumous (ikäsuositus yli 12-vuotiaille ) klo 19: TI 6.7. KE 7.7. TI 13.7. KE 14.7. TI 20.7. KE 21.7. TI 3.8. KE 4.8. TI 10.8. KE 11.8. Suukarintie 2, Uusikaupunki Liput ja turvallisuusinfo: Uudenkaupungin matkailutoimisto 0504205425 / 0504205333

www.lentavalokki.fi

Suukarintie 2, Uusikaupunki (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Vauhdikas

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti