Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Lieto – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Liedon Vanhalinna ja Linnavuori - Museo, kahvila ja kauppa

Aurajoen kulttuurimaisemissa sijaitsee Liedon vanhalinna kartanomiljöineen. Aivan sen vieressä kohoaa Linnavuori, jolle voi kiivetä portaita pitkin ja jolta on hienot näköalat aina Turkuun asti. Vanhalinnassa on näyttelyitä (esim. Elämänlanka-näyttely, joka kertoo 1800-luvun ihmiselämän kulusta juhlineen) ja museokauppa Hildan puoti, jossa myydään mm. Isoisän Puulelujen, Noitavasaran ja MAKEEdesignin tuotteita (tarkista kaupan aukioloajat kotisivuilta). Tänne on toteutettu myös pakopeli.

vanhalinna.utu.fi/

Vanha Härkätie 111, Vanhalinna, Lieto (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Zoolandia - Puuha- ja eläinpuisto

Zoolandiassa voi samalla vierailulla pyöriä huvipuistolaitteissa, puuhata sisäleikkipuistossa ja seurata eläinten touhuja laajalla kotieläinpihalla. Eläimiä on, mutta ei enää niin paljon kuin joskus aikoinaan. Alueen ravintola (Härmälinna) tarjoaa lounasta, jonka voi nauttia sisällä tai ulkoterassilla. Alueen kahvilasta saa pientä naposteltavaa. Yöpyminen onnistuu Zoolandian omalla leirintäalueella, jonne sopivat myös matkailuautot tai 2-7 hengen huoneessa Zoo-hostellissa.

www.zoolandia.fi/

Eläintarhantie 51, Lieto (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Nautelankoski, Nautelankosken museo ja luontopolku

Nautelankoski on Aurajoen komeimpia koskia ja varsinkin lumien sulaessa ja vesimäärän ollessa suuri, vaikuttavaa katsottavaa. Kosken kuohuja katsellessa huolet hälvenevät, ja paras paikka seuraamiselle on kosken yli menevä silta. Sillan tuntumasta lähtee retkeilypolkuja ympäröivälle Natura-alueelle, jonka luonto on pidetty mahdollisimman koskemattomana. Märkinä vuodenaikoina polut ovat upottavan kuraisia. Kosken vieressä on Lauri Nautelan museo ja Mylläritupa, joka on siirretty tänne muualta.

www.liedonmuseo.fi/nautelankosken-museo

Nautelankoskentie 40, Lieto (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Rauhallinen

Pihlapuoti Liedon asemalla

Pihlapuodista löytyy kattava valikoima vanhaa tavaraa sekä pienyrittäjien ihania tuotteita. Valikoima päivittyy usein ja hintataso on pidetty kohtuullisena jokaisen kukkarolle!

Vanha Tampereentie 1779 (kartalla)

Tekemistä
Ostokset
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti