Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomi (täyskuva)
Varsinais-Suomi

Lieto – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Liedon Vanhalinna ja Linnavuori - Museo, kahvila ja kauppa

Aurajoen kulttuurimaisemissa sijaitsee Liedon vanhalinna kartanomiljöineen. Aivan sen vieressä kohoaa Linnavuori, jolle voi kiivetä portaita pitkin ja jolta on hienot näköalat aina Turkuun asti. Vanhalinnassa on näyttelyitä (esim. Elämänlanka-näyttely, joka kertoo 1800-luvun ihmiselämän kulusta juhlineen) ja museokauppa Hildan puoti, jossa myydään mm. Isoisän Puulelujen, Noitavasaran ja MAKEEdesignin tuotteita (tarkista kaupan aukioloajat kotisivuilta). Tänne on toteutettu myös pakopeli.

vanhalinna.utu.fi/

Vanha Härkätie 111, Vanhalinna, Lieto (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Zoolandia - Puuha- ja eläinpuisto

Zoolandiassa voi samalla vierailulla pyöriä huvipuistolaitteissa, puuhata sisäleikkipuistossa ja seurata eläinten touhuja laajalla kotieläinpihalla. Eläimiä on, mutta ei enää niin paljon kuin joskus aikoinaan. Alueen ravintola (Härmälinna) tarjoaa lounasta, jonka voi nauttia sisällä tai ulkoterassilla. Alueen kahvilasta saa pientä naposteltavaa. Yöpyminen onnistuu Zoolandian omalla leirintäalueella, jonne sopivat myös matkailuautot tai 2-7 hengen huoneessa Zoo-hostellissa.

www.zoolandia.fi/

Eläintarhantie 51, Lieto (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Nautelankoski, Nautelankosken museo ja luontopolku

Nautelankoski on Aurajoen komeimpia koskia ja varsinkin lumien sulaessa ja vesimäärän ollessa suuri, vaikuttavaa katsottavaa. Kosken kuohuja katsellessa huolet hälvenevät, ja paras paikka seuraamiselle on kosken yli menevä silta. Sillan tuntumasta lähtee retkeilypolkuja ympäröivälle Natura-alueelle, jonka luonto on pidetty mahdollisimman koskemattomana. Märkinä vuodenaikoina polut ovat upottavan kuraisia. Kosken vieressä on Lauri Nautelan museo ja Mylläritupa, joka on siirretty tänne muualta.

www.liedonmuseo.fi/nautelankosken-museo

Nautelankoskentie 40, Lieto (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti