Lieto – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Nautelankoski, Nautelankosken museo ja luontopolku

Nautelankoski on Aurajoen komeimpia koskia ja varsinkin lumien sulaessa ja vesimäärän ollessa suuri, vaikuttavaa katsottavaa. Kosken kuohuja katsellessa huolet hälvenevät, ja paras paikka seuraamiselle on kosken yli menevä silta. Sillan tuntumasta lähtee retkeilypolkuja ympäröivälle Natura-alueelle, jonka luonto on pidetty mahdollisimman koskemattomana. Märkinä vuodenaikoina polut ovat upottavan kuraisia. Kosken vieressä on Lauri Nautelan museo ja Mylläritupa, joka on siirretty tänne muualta.

www.liedonmuseo.fi/nautelankosken-museo

Nautelankoskentie 40, Lieto (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Rauhallinen

Pihlapuoti Liedon asemalla

Pihlapuodista löytyy kattava valikoima vanhaa tavaraa sekä pienyrittäjien ihania tuotteita. Valikoima päivittyy usein ja hintataso on pidetty kohtuullisena jokaisen kukkarolle!

Vanha Tampereentie 1779 (kartalla)

Tekemistä Ostokset Hyvä kesäisin Rauhallinen

Liedon Vanhalinna ja Linnavuori - Museo, kahvila ja kauppa

Aurajoen kulttuurimaisemissa sijaitsee Liedon vanhalinna kartanomiljöineen. Aivan sen vieressä kohoaa Linnavuori, jolle voi kiivetä portaita pitkin ja jolta on hienot näköalat aina Turkuun asti. Vanhalinnassa on näyttelyitä (esim. Elämänlanka-näyttely, joka kertoo 1800-luvun ihmiselämän kulusta juhlineen) ja museokauppa Hildan puoti, jossa myydään mm. Isoisän Puulelujen, Noitavasaran ja MAKEEdesignin tuotteita (tarkista kaupan aukioloajat kotisivuilta). Tänne on toteutettu myös pakopeli.

vanhalinna.utu.fi

Vanha Härkätie 111, Vanhalinna, Lieto (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Rauhallinen

Zoolandia - Puuha- ja eläinpuisto

Zoolandiassa voi samalla vierailulla pyöriä huvipuistolaitteissa, puuhata sisäleikkipuistossa ja seurata eläinten touhuja laajalla kotieläinpihalla. Eläimiä on, mutta ei enää niin paljon kuin joskus aikoinaan. Alueen ravintola (Härmälinna) tarjoaa lounasta, jonka voi nauttia sisällä tai ulkoterassilla. Alueen kahvilasta saa pientä naposteltavaa. Yöpyminen onnistuu Zoolandian omalla leirintäalueella, jonne sopivat myös matkailuautot tai 2-7 hengen huoneessa Zoo-hostellissa.

www.zoolandia.fi

Eläintarhantie 51, Lieto (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas