Etelä-Pohjanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Alajärvi (3 vinkkiä)

Menkijärven korsu ja juoksuhauta

Siihen, millaisia korsut ja juoksuhaudat sota-aikaan olivat, pääsee tutustumaan Menkijärven kylän sotaperinnealueella, joka rakennettiin 1980-luvulla vastaamaan mahdollisimman tarkasti sitä, millaista rintamalla aikoinaan oli. Alue on ohikulkijoiden vapaasti tutustuttavissa ja siellä käykin paljon väkeä. Rakennelmien lisäksi täällä on myös oikea panssarivaunu, pari tykkiä ja muuta sodanajan tarpeistoa.

Aaltokeskus

Alajärvellä sijaitsee Alvar Aallon ensimmäinen julkinen suunnittelutyö: Alajärven nuorisoseura. Pienellä alueella myös useita muita Aallon suunnittelemia kohteita, kuten Villa Väinölä, vanha sairaala, Alajärven kaupungintalo ja seurakuntatalo. Alajärven kirjasto on myös Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelema.

Alavus

Evijärvi

Ilmajoki

Isojoki

Isokyrö

Isokyrö

Elokuun toinen viikonloppu Isossakyrössä 1700 luvun markkinat. Täällä myydään vain käsityötä, ei mitään muovitettua krääsää. Kaikki myyjät pukeutuvat 1700 luvun vaatteisiin. Koko kylän ja museon markki täyttyy hauskasti vanhoihin vaatteisiin pukeutuneita ihmisistä. Tämä on nähtävä!! Markkinoille pääsee parkkipaikalta vanhalla zetorilla.

Karijoki

Kauhajoki

Alpon savanni

Hymy on herkässä, kun astelee Alpo Koivumäen jätemateriaaleista tahtyjen eläinveistosten keskellä.

Kauhava (7 vinkkiä)

Valehtelun SM-kisat

Kortesjärven Ylikylän kyläseura järjestää joka vuosi Valehtelun SM-kisat talkoovoimin. Kilpailusta on muodostunut perinne vuodesta 1995 ja yleensä ne järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa. Tässä tapahtumassa voi kerrankin oikein luvan kanssa puhua palturia, sillä kisan säännöt kieltävät puhumasta totta.

Puukko- ja Käsityöfestivaalit

Kesään kuuluu markkinat! Kauhavan puukko- ja Käsityöfestivaalit pidetään vuosittain kesäkuun loppupuolella. Tapahtumassa on erityisesti esillä upeita käsintehtyjä puukkoja, kilpailuja, näytöksiä, musisointia ja yleistä markkinahumua!

Kuortane

Kurikka

Lappajärvi

Lapua

Seinäjoki (4 vinkkiä)

Törnävän kirppis - Aarreaitta kodin esineitä hakevalle

Vanhassa puutalossa kolmisen kilometriä Seinäjoen ytimestä pitkin Törnäväntietä ajettaessa vastaan tuleva kirpputori, jossa tavaraa on niin sisällä kuin ulkona ja joista osan hinta määräytyy omantunnon mukaan. Paljon lasitavaraa, posliinia ja kodin esineitä, mutta vähemmän vaatteita. Tavarapaljous levittäytyy pihan puolelle ja luo hieman sotkuisen vaikutelman, mutta tästä huolimatta paikka on pikkuesineiden aarreaitta, jonne kannattaa poiketa tekemään löytöjä.

Vintarelle second hand shop - Jo rakastettuja naisten merkkituotteita

Laadukkaiden käytettyjen naisten merkkivaatteiden, -kenkien, -laukkujen ja asusteiden kauppa Torikeskuksen toisessa kerroksessa. Täältä ei löydy ketjuliikkeiden tusina-asusteita vaan ainoastaan laatu- ja merkkituotteita. Paljon Marimekkoa ja vintagevaatteita. Tuotteet kiertävät hyvin, joten täältä löytyy aina jotain uutta ostettavaa. Vintarellen väki julkaisee ahkerasti kuvia uusista myyntiin tulleista tuotteista facebookissa, joka kannattaakin ensi töikseen katsastaa.

Soini

Alanen

Hyvä uintipaikka jossa on vuokrattava sauna ja grillikota kohtuu hintaan sisältyy myös sup-lautoja.

Teuva

Teuvan kirkko

Teuvan kirkossa on Tove Janssonin maalaama alttaritaulu. Se kannattaa käydä katsomassa.

Vimpeli

Ähtäri

Ähtäri Zoo - Ähtärin eläinpuisto

Mitä pandoille kuuluu? Kun Pyryn ja Lumen kuulumiset on katsottu, voi jatkaa susien, peurojen, hirvien, pöllöjen ja muiden Suomen luonnossa tavattavien eläinten pariin tässä hienossa eläinpuistossa, jossa on hyvä vierailla talvellakin, jolloin eläimetkin erottaa paremmin lumisesta maastosta. Lapsille on leikkipaikkoja ja kahvilan ruokala on niinikään käymisen arvoinen. Reitti eläinpuiston halki on noin 3 km ja matkan varrella on pysähdyspaikkoja, joissa voi vaikka syödä eväitä.