Etelä-Karjala – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Imatra (4 vinkkiä)

Rimpsu-Reetta

Imatralta Inkerinaukiolta löytyy Rimpsu-Reetan karjalanpiirakka kioski, jossa myydään Rimpsuja. Rimpsut ovat tähän päivään päivitettyjä karjalanpiirakoita ja niitä saa sekä suolaisilla että makeilla täytteillä.

Imatrankosken koskinäytökset

Imatrankoski oli vielä vapaana virratesssaan Pohjoismaiden suurimpia koskia. Nyt se on valjastettu sähköntuotantoon, mutta ajoittain, sulkuportit avataan ja vesi päästetään kuohumaan valtoimenaan Vuoksen vanhaan uomaan. Nämä koskinäytökset kestävät parisenkymmentä minuuttia kerrallaan ja niitä järjestetään kesäaikaan. Ne ovat ilmaisia ja vaikuttavia. Kuohuvaa koskea voi sillan lisäksi seurata myös muilta näköalapaikoilta alempana virran varrella.

Lappeenranta (12 vinkkiä)

Karjalan ilmailumuseo

Sotilasilmailusta, lentokoneista ja niiden tekniikasta, tähtimoottoreista ja suihkumoottoreista ja ilmatorjunnasta kiinnostuneille oiva paikka Lappeenrannassa. Täällä on kokonaisia vanhoja lentokoneita ja niiden osia, niin ehjiä kuin pudonneista koneista pelastettuja, ilmatorjunta-aseita, pienoismalleja ja huoltoon käytettyjä työkaluja. Myymälästä voi ostaa ilmailuun liittyviä lippiksiä, t-paitoja, postikortteja ja erilaisia julkaisuja. Lapset tykkäävät kun kaikkeen voi tutustua kunnolla.

Taidokas hiekkalinna ja hiekkaveistokset - vuotuinen kesäperinne

Aina kesäkuussa, kotimaiset ja ulkomaiset taiteilijat veistävät kolmeen miljoonaan kiloon hiekkaa taidokkaita ja erittäin yksityiskohtaisia pieniä ja suurempia hiekkataideteoksia. Näin muodostuu hiekkaveistosten kokonaisuus, Lappeenrannan hiekkalinna. Hiekkalinna on ollut osa Lappeenrannan kesäperinteitä jo vuodesta 2004. Hiekkateosten teema vaihtelee vuosittain. Vuoden 2021 teemana on pelit ja pelaaminen, lautapeleistä, tietokonepelien kautta, roolipeleihin ja kännykkäpeleihin.

Lemi

Luumäki (4 vinkkiä)

Kotkaniemi, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo

Kotkaniemi on presidentti P. E. Svinhufvudin ja rouva Ellen Svinhufvudin pitkäaikaisin koti. Nykyisin tiloissa toimii museo, kahvila, puutarha ja luontopolku. Paikka on kunnostettu 1920-1930-luvun asuun ja kutsuu luokseen viihtymään luonnonrauhaan, kauniille paikalle Kivijärven rantaan!

Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo

Viihtyisä lomakohde erityisesti lapsiperheille. Soveltuu erinomaisesti myös pienryhmille. Pihapiirissä on savusauna, palju ja juhlatilat. Lapsille kotieläinpiha, frisbeegolfrata ja peli- ja leikkipaikkoja pihapiirissä. Tarjolla myös täysihoito- ja puolihoitolomia.

Parikkala (3 vinkkiä)

Parikkalan patsaspuisto

Yli 560 moniaiheista betonipatsasta, jotka Veijo Rönkkönen loi 50-vuotisen taiteilijanuransa aikana, odottelevat katselijoita ripoteltuina patsaspuiston luonnonläheiseen ja rehevään puutarhaan. Paikka on erikoinen, täysin ainutlaatuinen Suomessa ja maailmallakin, ja pakko sanoa, jossain määrin häiriintynyt ja pelottavakin. Sisäänpääsymaksun voi itse päättää 2-5€ väliltä. Puisto on Parikkalan keskustasta 8 km päässä Valtatie 6 pitkin. Puiston vieressä on levähdysalue, jolle auton voi parkkeerata.

Ilosen Pässin maalaispuoti ja kahvila

Kuutostien varrella sijaitsee Iloisen pässin maalaispuoti, jonne on hyvä piipahtaa syömään, kahville tai ostoksille. Tarjolla on mahtavan kokoisia burgereita, suolaisia piirakoita, makeita sämpylöitä, korvapuustia, luomujäätelöä ja kahvia. Aika ajoin kahvilassa esiintyy lähiseudun muusikoita. Putiikin puolelta löytyy persoonallisia käsitöitä, elintarvikkeita lähituottajilta (esim. luomuspelttiä, juustoja, sinappeja ja uukuniemeläistä biisonia). Pihalla vieraita tervehtivät lampaat ja kanit.

Rautjärvi

Rajamailla.fi

Rajamailla.fi on matkailuverkkokauppa, mistä saa tietoa alueen majoitus-, ruoka-, välinevuokraus-, sekä ohjelmapalveluista ja kaikki tämä voidaan myös varata suoraan verkkokaupasta. Lisäksi sivustolla on paljon tietoa alueen retkeilykohteista ja tapahtumista.

Ruokolahti

Rajamailla.fi

Rajamailla.fi on matkailuverkkokauppa, mistä saa tietoa alueen majoitus-, ruoka-, välinevuokraus-, sekä ohjelmapalveluista ja kaikki tämä voidaan myös varata suoraan verkkokaupasta. Lisäksi sivustolla on paljon tietoa alueen retkeilykohteista ja tapahtumista.

Savitaipale

Taipalsaari

Wooddream

Kuusi korkealaatuista, hyvin varusteltua huvilaa sijaitsevat keskellä kaunista ja puhdasta luontoa Saimaan järven lähellä.