Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappeenranta
Lappeenranta (täyskuva)

Lappeenranta – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Karjalan ilmailumuseo

Sotilasilmailusta, lentokoneista ja niiden tekniikasta, tähtimoottoreista ja suihkumoottoreista ja ilmatorjunnasta kiinnostuneille oiva paikka Lappeenrannassa. Täällä on kokonaisia vanhoja lentokoneita ja niiden osia, niin ehjiä kuin pudonneista koneista pelastettuja, ilmatorjunta-aseita, pienoismalleja ja huoltoon käytettyjä työkaluja. Myymälästä voi ostaa ilmailuun liittyviä lippiksiä, t-paitoja, postikortteja ja erilaisia julkaisuja. Lapset tykkäävät kun kaikkeen voi tutustua kunnolla.

www.karjalanilmailumuseo.fi/

Lentokentäntie 37, Lappeenranta (kartalla)

Nähtävää
Ostokset
Hyvä lapsiperheille

Taidokas hiekkalinna ja hiekkaveistokset - vuotuinen kesäperinne

Aina kesäkuussa, kotimaiset ja ulkomaiset taiteilijat veistävät kolmeen miljoonaan kiloon hiekkaa taidokkaita ja erittäin yksityiskohtaisia pieniä ja suurempia hiekkataideteoksia. Näin muodostuu hiekkaveistosten kokonaisuus, Lappeenrannan hiekkalinna. Hiekkalinna on ollut osa Lappeenrannan kesäperinteitä jo vuodesta 2004. Hiekkateosten teema vaihtelee vuosittain. Vuoden 2021 teemana on pelit ja pelaaminen, lautapeleistä, tietokonepelien kautta, roolipeleihin ja kännykkäpeleihin.

www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Hiekkalinna

Satamatie 11, Lappeenranta (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Katujuna HöyryWille

Katujuna HöyryWille kiertelee Lappeenrannan kaupunkia, ja sen kyydistä näkee katunäkymiä, vanhan kaupungin linnoitusaluetta ja Saimaan maisemia. Samalla kun matkustaa, voi kuunnella opastusta. Juna starttaa Hiekkalinnalta tunnin välein ja matkan varrella voi hypätä kyytiin tai jäädä pois millä tahansa pysäkillä. Lippuja myydään kuitenkin vain Hiekkalinnan infossa ja kauppakeskus IsoKristiinan matkailuneuvonnassa (2021: lapset 2€, aikuiset 6€, perhe 10€).

visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Katujuna

IsoKristiina, Brahenkatu 5, Lappeenranta (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lappeenrannan linnoitus - elävä linnoitusalue ja vanha kaupunki

Lappeenranta sai alkunsa Linnoitusniemestä (1649), josta asutus levittäytyi vuosisatojen kuluessa nykyisiin mittoihin. Linnoitusalueella on jonkin verran maavalleja, joilta luontomatkaajat voivat bongailla kasveja. Sitäkin enemmän on kuitenkin historiallisia rakennuksia (hieman Suomenlinnan tyyliin), joissa toimii nykyään museoita, ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja ja niissä järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia. Lisäksi täällä on ortodoksinen kirkko, puisto ("Pusupuisto") ja kesäteatteri.

www.lappeenranta.fi/fi/Kaupunkimme/Linnoitus

Kristiinankatu 3-5, Lappeenranta (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset

Lappeenrannan kesäteatteri on mahtava ja iloinen kokemus

Lappeenrannan kesäteatteri on ammattitaitoisesti toteutettua mukaansatempaavaa ja iloista kesäteatteria. Teatteri sijaitsee maavallien lomassa vanhalla linnoitusalueella. Paahtavasta auringosta tai sateesta ei täällä ole haittaa koska katsomo ja lava on katettu purjekankaalla. Äänentoisto toimii hyvin ja näyttelijöiden puheesta saa selvän. Penkit ovat kovat, joten oma istuinalusta voi olla hyvä ottaa mukaan. Väliajalla tietenkin kahvitarjoilut. Kesän 2021 näytelmä on "Krokotiilirock".

www.lappeenrannankesateatteri.fi/

Kristiinankatu 2 b, Lappeenranta (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Lettukahvila Kalliolinna - Ihana pieni kahvila Sulosaaren rauhassa

Sulosaaressa, Savonlinnan kupeessa on vain yksi rakennus, ja tässä ainoassa rakennuksessa tarjoaa makeita ja suolaisia lettuja, kahvia, kakkupaloja ja jäätelöä lettukahvila Kalliolinna. Vaaleanpunainen huvila vuodelta 1889 tarjoaa kauniin miljöön lettukesteille ulkopöydissä. Täällä arvostetaan paikallisuutta: Munat lettuihin saadaan Huttulan kanalasta ja hillot Saimaan Marjalta. Sulosaareen pääsee helposti siltaa pitkin, ja matkaa Savonlinnan keskustasta on noin 2 kilometriä.

lettukahvilakalliolinna.com/

Sulosaari, 57130 Savonlinna (kartalla)

Ruokailu

Ravintola & Bar Birra

Oluen ystäville kenties Lappeenrannan paras paikka piipahtaa suuren valikoimansa takia, ja varsinkin urheilutapahtumien aikaan (kuten Lappeenrannan Veiterän tärkeimmät pelit) vauhdikas ja tunnelmallinen paikka seurata sporttia. Pubiruokaa ja burgereita.

www.raflaamo.fi/fi/lappeenranta/birra

Kauppakatu 27, Lappeenranta (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu

Hotelli Scandic Patria - Lähellä satamaa, Pusupuistoa ja linnoitusta

Erityisesti hiekkalinnoilla ja linnoitusalueella viihtyville sijainniltaan oiva Scandic-yksilö. Hotellilta ei ole keskustaankaan kuin lyhyt kävelymatka, mutta se on silti sen verran syrjässä, että ympäristö on rauhallista. Hotellilla on oma ulkopysäköintialue ja parkkihalli. Peruspuitteet hyville yöunille ovat täällä kunnossa, kuten Scandicin hotelleissa yleensä. Pehmeät sängyt. Hotellissa on ravintola (Torilla) ja tarjottu aamiainen on hyvää perustasoa.

www.booking.com/hotel/fi/scandic-patria.fi.html

Kauppakatu 21, Lappeenranta (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Hotelli Rakuuna - entinen kasarmi ja siisti uusi hotelli Rakuunamäellä

Kasarmin vanhassa miehistön majoitusrakennuksessa sijaitsee nykyään hotelli Rakuuna. Hotelli on uusi ja hyväkuntoinen, huoneet siistit ja kauniit. Aamiaisen voi oman maun mukaan nauttia joko "Paratiisissa" ja "Montussa". Hotellissa on sauna- ja spa-osasto, missä on tavallinen sauna (nais- ja miesvuorot), poreallas ja infrapunasauna. Lapsille ja nuorille on leikkipaikka ja pelihuone (mm. pingis ja pleikkari). Kahvihuoneessa voi valmistaa omia eväitä. Päihittää tylsät ketjuhotellit kertaheitolla.

www.booking.com/hotel/fi/hotelli-rakuuna.fi.html

Mannerheiminkatu 8, Lappeenranta (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille

Citimotel - Edullinen perusmajoitus hyvällä paikalla ja hinta/laatusuhteella

Edullinen, rauhallisella seudulla, mutta kuitenkin keskustan tuntumassa sijaitseva yöpymispaikka. Juna- ja bussiasema, linnoitus ja Saimaan rannat, ovat alle kilometrin etäisyydellä. Huoneet ovat pienehköjä, mutta hintatasoon nähden ok ja siistit. Hyvät sängtyt. Yksinkertainen aamiainen rakennetaan itsepalveluperiaatteella jääkaapin aineksista (leikkeleitä, leipää, jogurttia, yms.). Samassa rakennuksessa on kebab-pitseria ja naapuritalossa k-kauppa. Auton voi jättää pihan parkkipaikalle.

www.booking.com/hotel/fi/abcitimotel.fi.html

Kannelkatu 1, 53100 Lappeenranta (kartalla)

Yöpyminen

Päiväristeilyt Saimaalla Lappeenrannasta

Kesällä 2021 Lappeenrannasta risteillään Puumalaan ja Savonlinnaan sekä Saimaan kanavaa pitkin Venäjän rajalle. M/S Carelian risteilyillä on aikaa nauttia Saimaan upeista maisemista ja laivan maukkaista ruuista ja virkistävistä juomista. Tarjolla on useita risteilyvaihtoehtoja - päiväristeilyjä, bussi-laiva tai laiva-bussi -matkoja sekä hotellipaketteja. Voit myös varata pelkän reittimatkan lomamatkasi osaksi ja yhdistää risteilyn vaikka pyöräilymatkaan Saimaalla.

www.saimaatravel.fi/fi/matkat/risteilyt-saimaalla-kesa-2021/

Satamatie 3, 53100 Lappeenranta (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.saimaatravel.fi/fi/

Laivaravintola Prinsessa Armaada

Laivaravintola Prinsessa Armaada on suosittu kohtauspaikka Lappeenrannan sataman keskipisteessä, aivan linnoituksen kupeessa. Palveluihin kuuluvat n. 250 paikkaisen terassin lisäksi laivan sisätiloissa sijaitseva tunnelmallinen Ruumaravintola sekä yläkannelta löytyvä ainutlaatuinen 12- hengen saunaosasto Saimaa-näkymin. Virkistävää juomaa, maukasta ruokaa, kesäisen Saimaan kimallusta idyllisessä ja historiallisessa ympäristössä - tästä kaikesta voi nauttia Prinsessa Armaadalla!

prinsessaarmaada.fi/fi/

Satamatori 10, 53900 Lappeenranta (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti