Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Parikkala – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Parikkalan patsaspuisto

Yli 560 moniaiheista betonipatsasta, jotka Veijo Rönkkönen loi 50-vuotisen taiteilijanuransa aikana, odottelevat katselijoita ripoteltuina patsaspuiston luonnonläheiseen ja rehevään puutarhaan. Paikka on erikoinen, täysin ainutlaatuinen Suomessa ja maailmallakin, ja pakko sanoa, jossain määrin häiriintynyt ja pelottavakin. Sisäänpääsymaksun voi itse päättää 2-5€ väliltä. Puisto on Parikkalan keskustasta 8 km päässä Valtatie 6 pitkin. Puiston vieressä on levähdysalue, jolle auton voi parkkeerata.

www.patsaspuisto.net/

Kuutostie 611, Koitsanlahti, Parikkala (kartalla)

Nähtävää

Ilosen Pässin maalaispuoti ja kahvila

Kuutostien varrella sijaitsee Iloisen pässin maalaispuoti, jonne on hyvä piipahtaa syömään, kahville tai ostoksille. Tarjolla on mahtavan kokoisia burgereita, suolaisia piirakoita, makeita sämpylöitä, korvapuustia, luomujäätelöä ja kahvia. Aika ajoin kahvilassa esiintyy lähiseudun muusikoita. Putiikin puolelta löytyy persoonallisia käsitöitä, elintarvikkeita lähituottajilta (esim. luomuspelttiä, juustoja, sinappeja ja uukuniemeläistä biisonia). Pihalla vieraita tervehtivät lampaat ja kanit.

www.xn--iloinenpssi-s8a.fi/

Kuutostie 470, Koitsanlahti, Parikkala (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Rajamailla.fi

Rajamailla.fi on matkailuverkkokauppa, mistä saa tietoa alueen majoitus-, ruoka-, välinevuokraus-, sekä ohjelmapalveluista ja kaikki tämä voidaan myös varata suoraan verkkokaupasta. Lisäksi sivustolla on paljon tietoa alueen retkeilykohteista ja tapahtumista.

rajamailla.fi/

Osoite: Parikkala

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: simmes.fi/

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti