Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kainuu – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Hyrynsalmi

Paljakanvaaran näkötorni

Talvisaikaan täältä aukeavat hienot näköalat talviseen ihmemaahan, jossa tykkylumi on muovannut ympäröivät puut majesteettisiksi torneiksi tai vilkkaalla mielikuvituksella katsoen erilaisiksi eläinhahmoiksi.

Kajaani

Hotelli Valjus (Original Sokos)

Valjus on hyvä perushotelli, joka on tuttu ja turvallinen valinta Sokos-hotellien ystäville. Sijainti on hyvä, kaupat ovat kävelymatkan päässä, kuten myös joenrannat, joille on helppo kävellä ihastelemaan maisemia.

Kartanohotelli Karolineburg

Kartanohotelli Karolineburg tarjoaa raikkaan tuulahduksen vaihtelua ketjuhotelleihin kyllästyneille. Täällä on historiallinen kartano, jota ympäröi miellyttävä vehreä pihapiiri. Etäisyyttä Kajaanin keskustaan ei hotellilta ole paljoakaan, noin puoli kilometriä.

Kuhmo

Varaa itsellesi tehokas perhokalastusopas

Haluatko päästä kiinni perhokalastuksen perusteisiin tehokkaasti ja nopeasti? Tai oppia kalastamaan vaikka Kuusinkijoen, Kalastusopastuksemme teho perustuu henkilökohtaiseen yksilölliseen ohjaukseen.

Liukulumikenkäile Kuhmon luonnossa!

Liukulumikenkien avulla pääset kulkemaan talvisessa luonnossa ilman esteitä. Kuhmossa riittää hyviä kohteita. Jos sinulta ei löydy omia liukulumikenkiä, voit vuokrata ne Kuhmon keskustasta.

Paltamo

Hotelli Arctic Giant - Jättiläisenmaa - Kun katsoo maailmaa jättiläisen silmin, näkee kauas

Jättiläisenmaa on mystinen paikka korkealla Kivesvaaran huipulla. Täällä, henkeäsalpaavien maisemien äärellä voit majoittua vaikkapa jättiläisen linnunpönttöön, villa metsänhenkeen tai maahisten majaan.

Ristijärvi

Ristijärven suojeluskunta- ja lottamuseo

Katvela-nimisessä vanhassa koulurakennuksessa Ristijärjvellä toimii suojeluskunta- ja lottamuseo, samassa pihapiirissä sota-ajan sotilassairaala Uutelan kanssa.

Pappilanranta eli kirkonkylän uimapaikka

Ristijärven uimarannalla, eli Pappilanrannalla voi käydä uimassa. Lisäksi täällä on leikkivälineitä lapsille.

Sotkamo

Hiidenportin kansallispuisto

Sotkamon saloseudun sydämessä sijaitsevan Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman.

Laavu Bar

Laavu Barissa voit nauttia toinen toistaan isompien ruutujen tarjonnasta ympäri vuoden. Biljardin ja dartsin lisäksi voit laittaa jalalla koreasti tanssilattialla sekä esittää bravuurisi karaokessa. Erikoisuutena on nimensä veroisesti avotuli keskellä baaria.

Suomussalmi

Hiljainen kansa ja Niittykahvila

Hiljainen kansa on maataideteos, jossa valtava määrä turvepäisiä puettuja hahmoja seisoo pellolla viitostien varrella ja seuraa elämän menoa. Kansa saa joka vuosi puhtaat vaatteet ja uudet turvepäät.

Soiva metsä ja Kaunisniemen harjun luontopolku

Suurikokoisia musiikki-instrumentteja on täällä ripoteltu ympäri Kaunisniemen harjua noin hehtaarin kokoiselle alueelle. Alueella risteilee luontopolku ja aina kun uusi soitin tulee vastaan sen kanssa voi jäädä musisoimaan. Monien lasten suosikki on soiva keinu.

Puolanka

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti