Suomussalmi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Soiva metsä ja Kaunisniemen harjun luontopolku

Suurikokoisia musiikki-instrumentteja on täällä ripoteltu ympäri Kaunisniemen harjua noin hehtaarin kokoiselle alueelle. Alueella risteilee luontopolku ja aina kun uusi soitin tulee vastaan sen kanssa voi jäädä musisoimaan. Monien lasten suosikki on soiva keinu. Reitti on pituudeltaan parin kilometrin luokkaa ja soitinten lisäksi täällä tulee vastaan myös hienoja harjumaisemia. Aivan lähistöllä on myös Suomussalmen kesäteatteri (n. 0.5 km).

www.suomussalmi.fi/fi/vapaa-aika/kulttuuri/soiva-metsa/

Lomakyläntie 28, Suomussalmi (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä lapsiperheille

Hiljainen kansa ja Niittykahvila

Hiljainen kansa on maataideteos, jossa valtava määrä turvepäisiä puettuja hahmoja seisoo pellolla viitostien varrella ja seuraa elämän menoa. Kansa saa joka vuosi puhtaat vaatteet ja uudet turvepäät. Hiljaisen Kansan vieressä sijaitsee taukopaikka Niittykahvila, jonka spesialiteetti on nokipannukahvi, aidossa voissa paistetut letut ja talon oma pihlajanlehtijuoma (Pihlajan Kyynel), jota voi ostaa mukaan. Niittykahvilan väki myös osallistuu Kansasta huolehtimiseen.

www.suomussalmi.fi/fi/vapaa-aika/kulttuuri/hiljainen-kansa/

Viitostie 547, 89800 Suomussalmi (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Hyvä kesäisin

Kalevala experience-Luonto sinulle kuiskailee

Perinnehoidot, kuppaus,virkistysohjelmat, hyvinvointituotteet luonnonrauhassa Kuumussa sekä Suomussalmen Kurimon majatalossa. Puusta tehdyt moottorisahapöllöt.

Www.kalevalaexperience.fi

Kuumuntie 970,88940 Kuumu (kartalla)

Tekemistä Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen