Kuhmo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Liukulumikenkäile Kuhmon luonnossa!

Liukulumikenkien avulla pääset kulkemaan talvisessa luonnossa ilman esteitä. Kuhmossa riittää hyviä kohteita. Jos sinulta ei löydy omia liukulumikenkiä, voit vuokrata ne Kuhmon keskustasta.

www.koekainuu.fi/liukulumikenkaily-kuhmo/

Koulukatu 38, 88900 Kuhmo (kartalla)

koekainuu.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä talvisin Rauhallinen

Varaa itsellesi tehokas perhokalastusopas

Haluatko päästä kiinni perhokalastuksen perusteisiin tehokkaasti ja nopeasti? Tai oppia kalastamaan vaikka Kuusinkijoen, Kalastusopastuksemme teho perustuu henkilökohtaiseen yksilölliseen ohjaukseen. Meillä annetaan ohjeita,neuvoja ja apua niin, että varmasti ymmärrät kuinka sinun tulisi kalastaa. Päivitämme omaa osaamistamme vuosittain ulkomaalaisten huippukalastajien kanssa Euroopan kirkkailla jokivesillä ja palaamme takaisin Suomeen mukana repullinen uusia vinkkejä jaettavaksi asiakkaillemme

www.palkes.com/perhokalastuskurssit

Kainuu, Kuusamo ja Lappi (kartalla)

www.palkes.com : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin

Ylellinen paratiisi

Villa Cone Beach on täydellistä yksityisyyttä, rauhaa ja tarvittaessa seikkailua 1-8 vieraalle. Tekemistä on laidasta laitaan ympäri vuoden. Villa Cone Beach + Bear Centre on maailman ainoa luksusyhdistelmä villamajoitusta ja karhunkatselua. Vielä kun sinut haetaan Helsingistä, koet upeimmat sinua kiinnostavat Järvi-Suomen helmet. Villan puutarha on ainutlaatuinen arktinen paratiisi kaikille aisteillesi (soita 0400 542552).

www.arcticaestates.com

Hiidentauksentie 59, 88730 Ylä-Vieksi (kartalla)

korpijarvenpuutarha.wordpress.com : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Uljaskan Pirtti, Vienan Portti Oy

Vienan Portti Oy sijaitsee vanhalla Vienan karjalaisella tilalla Vartiuskylän Rimmillä. Tilan historia liittyy vahvasti Vienan karjalaisuuteen ja karelianismiin. Eljas Ahtonen, joka tunnetaan paremmin Rimmin Uljaskana, toimi esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelan mallina hänen maalatessaan Väinämöistä kuuluisaan Aino -triptyykkiinsä. Tilan historia, Venäjän rajan ja useiden historiallisten/ myyttisten kohteiden läheisyys luovat tietyn viehätyksen.

facebook.com/Vienan-Portti-Oy

Kostamustie 5645, 88930 Lentiira (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Rauhallinen

Perhokalastusleirit Lentiirassa kesällä 2021

Kuhmon alueella järjestetään 27.–30.6.2021,1.–4.7.2021,5.–8.7.2021 kolme perhokalastusleiriä. Leirit sopivat niin aloittelijalle kuin jo edistyneelle kalastajalle. Kaikkien leirien aiheina ovat tehokas nymfikalastus, pintaperhokalastus ja haluttaessa myös streamerkalastus. Käymme läpi myös erilaiset virtavesien perhokalastusvälineet, perukkeet, indikaattorit, turvallisen kahlaamisen koskessa, kalastustekniikat sekä erityisesti kosken lukemista. Hintaan kuuluu majoitus,ruokailut,kalastusluvat.

www.palkes.com/kuhmo-perhokalastusleirit

Kuhmon alue (kartalla)

www.palkes.com : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin

Maailman kauneinta musiikkia

Kuhmon Kamarimusiikki soi joka kesä uusin teemoin. Tarjolla on konsertteja aamusta yömyöhään. Konserttisaleina on kolme upeaa puista salia. Kesän 2021 teemana 11.-24.7.2021 on Beethovenin purkaus. Esiintymään tulee 100 kansainvälistä taiteilijaa. Itävaltalaisen Festspiele-musiikkiöehden mukaan Kuhmon vahvuuksia ovat siniset järvet, valoisat yöt, kotoisa tunnelma ja ainutlaatuinen musiikki.

www.kuhmofestival.fi

Torikatu 39, 88900 Kuhmo (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin