Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kajaani – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kajaanin kaupunginteatteri

Aina laadukkaita esityksiä, edukkaat liput verratuna etelän vastaaviin. Teatteri sijaitsee tunnelmallisessa vanhassa rakennuksessa vastapäätä toria, ihan keskustassa.

www.kajaaninteatteri.fi

kauppakatu 14 (kartalla)

Tekemistä
Hyvä talvisin

Ärjänsaari

Asumaton Ärjänsaari on Oulujärven helmi. Täällä on upeita hiekkadyynejä, joilla voi uida ja matala rantavesi sopii pienten lasten vesileikkeihin. Saarella on korkeita hiekkatörmiä, joila aukeaat hienot näkymät Oulujärven suurille selille. Retkeilijät voivat kiertää saaren noin 10 km pitkää polkua pitkin, mutta alueella on myös muita eri pituisia retkeilypolkuja. Saareen pääsee venekuljetuksella kesäisin, tunnelmallisin vaihtoehto lienee höyrylaiva s/s Kouta.

www.visitkajaani.fi/tuotteet/arjansaari/

Ärjänsaari, 87100 Kajaani (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Höyrylaivaristeily Oulujärvellä

Lähde risteilylle s/s Kouta -höyrylaivalla Suomen suurimmalle yhtenäisellä järvenselälle Oulujärvellä ja koe samat Kajaaninjoen maisemat, jotka innoittiat Elias Lönnrotia ja Eino Leinoa. S/s Kouta on Suomen pohjoisin sisävesihöyrylaiva, ja risteilyt tällä satavuotiaalla rautalaivalla lähtevät Kajaanista. Alus tekee myös päiväristeilyjä Ärjänsaarelle, mikä onkin hyvä tapa vierailla tällä pohjoisella paratiisisaarella.

oulujarviristeilyt.fi/

Kalkkisillantie 4, 87200 Kajaani (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Pekka Heikkisen leipomo-kahvila - yli 100 vuotta lasissa

Pekka Heikkisen leipomo aloitti 100 vuotta sitten, ja jatkaa edelleen samalla taikinajuurella ja reippaalla otteella, tosin nyt jo neljännessä polvessa. Täältä saa hyvää syötävää iloisen asiakaspalvelun kera. Kaikki on tuoretta, leivokset erinomaisia ja varsinkin puu-uunileipä aivan parasta. Nauti paikan päällä tai osta mukaan. Kotisivujen leipäkalenterista selviää, mitä leipää minäkin päivänä myydään. Täällä kannattaa poiketa kahvilla ja ostoksilla kun ajaa Kajaanin kautta.

www.pekkaheikkinen.fi/

Välikatu 7, Kajaani (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Tervakanavan soutunäytös

Kajaanin kesään kuuluvat Tervakanavan soutunäytökset, joissa harmonikkamusiikki raikaa kun Kajaanin harmonikkakerho panee parastaan. Tervaveneiden soutamisen ja kanavan sulkujen operoinnin hoitaa samalla Erä- ja kalakaverit. Täällä oppii iloisessa ilmapiirissä tervan merkityksestä Kajaanille, tervakanavan historiasta ja tervan kuljetuksesta. Soutunäytöksiä järjestetään kesälauantaisin (2021 tilanne). Muinakin aikoina, täällä maailman ainoalla käytössä olevalla tervakanavalla kannattaa käydä.

www.visitkajaani.fi/tuotteet/tervakanavan-soutunaytokset/

Kalkkisillantie, 87200 Kajaani (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin

Kajaanin rauniolinna - Euroopan pohjoisin kivilinna

Kajaanin linna rakennettiin 1600-luvulla Kajaaninjoessa sijaitsevalle saarelle suojaamaan jokea pitkin kulkevaa kauppaliikennettä, aluetta ja olemaan alueen hallinnollinen keskus. Reilu sata vuotta myöhemmin se kuitenkin valloitettiin, linnanväki passitettiin vangeiksi Siperiaan ja linna räjäytettiin tuusan nuuskaksi. Linnan tapahtumat kannattaa vilkaista, siellä on esimerkiksi kotiseutupäivien aikana järjestetty näyttävä valoshow, jossa linnan valloituksen hetket elettiin uudestaan.

www.luontoon.fi/kajaani/historia

64.2292,27.7327 (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Hotelli Valjus (Original Sokos)

Valjus on hyvä perushotelli, joka on tuttu ja turvallinen valinta Sokos-hotellien ystäville. Sijainti on hyvä, kaupat ovat kävelymatkan päässä, kuten myös joenrannat, joille on helppo kävellä ihastelemaan maisemia. Vaikka hotellin edestä kulkee liikennettä, huoneet ovat verraten hiljaisia ja rauhallisia nukkua. Hotellissa on sauna, ja osassa huoneista kylpyamme. Ravintola Sulo food and winen ruoat ovat maittavia. Aamiainen on varsin runsas ja pekonit rapsakoita. Ihan kiva paikka.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-valjus.fi.html

Kauppakatu 20, Kajaani (kartalla)

Yöpyminen

Kartanohotelli Karolineburg

Kartanohotelli Karolineburg tarjoaa raikkaan tuulahduksen vaihtelua ketjuhotelleihin kyllästyneille. Täällä on historiallinen kartano, jota ympäröi miellyttävä vehreä pihapiiri. Etäisyyttä Kajaanin keskustaan ei hotellilta ole paljoakaan, noin puoli kilometriä. Karolineburg on nappivalinta erityisesti pariskunnille, jotka hakevat rauhaa ja pientä luksusta. Aamiainen tarjotaan kauniissa vanhassa salissa ja se on monipuolinen ja maittava. Osassa huoneista on oma sauna.

www.booking.com/hotel/fi/karolineburg-manor-house.fi.html

Karoliinantie 8, Kajaani (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti