Satakunta – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Eura

Ruukinpuisto

Vanha upea ruukinalue, Kauttuan klubi, instituutin ranta, kahvila Ruukinsydän ja Jokisauna. Alvar Aallon terassitalo.

Eurajoki

Olkiluodon Ydinvoimalan vierailuksekus

Vierailukeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, näköyhteyden päässä Olkiluodon voimalaitoksista. Avoinna joka päivä klo 10–20. Perusvierailumme ovat maksuttomia. Tiedenäyttely sisältää runsaasti informaatiota ydinvoimasta. Voimaa luonnosta -luontopolku kiertää noin kilometrin matkan metsässä ja meren läheisyydessä sivuten luonnonsuojelualuetta.

Harjavalta

Huittinen

Puurijärvi - Isosuon kansallispuisto

Pieni ajomatka huittisten keskustasta. Puurijärvellä on upeat näkymät ja tosi hyvä paikka lintubongareille. Kesäisin on myös lehmiä laitumella. Sopii perheen pienimmille ja helppo kulkuinen.

Jämijärvi

Kankaanpää

Viinitila Meggala

Viinitila, kahvila ja mahtava kesäterassi upealla maalaismaisemalla. Maukkaat ja aromikkaat kotimaiset viinit, kuohuvat ja alkoholittomat juomat Meggalasta. Tilalla myös lähiruokapuoti, jäätelöä ja virvokkeita. Venesjärven kylässä myös ihana uimaranta, jossa kannattaa poiketa uimassa.

Karvia

Anne Mattilan taidekahvila

Ihana miljöö täynnä taidetta luonnon keskellä.Kahvila hyvine leivnnaisineen

Kokemäki

Merikarvia

Koivuniemen Herran MuuMaa-farmi - Maatilatouhuja perheen pienimmille

Tekeminen ei lopu kesken tässä maatalo-teemapuistossa. Munien keräämistä kanalasta, traktoriajelua, voin kirnuamista, ratsastusta, pupujen ja lampaiden paijausta, soutelua veneellä, heinäkasaleikkejä, seinäkiipeilyä, temppuilua köysiradalla, mielikuvitusleikkejä Oudossa onkalossa ja merirosvoladossa. Ainoa huono puoli on, että täällä voi mennä koko päivä, eivätkä lapset sittenkään haluaisi vielä lähteä. No, aina voi tulla takaisin. :) Grillikatoksessa ja laavuilla voi grillata makkaraa. Lounas.

Gastropub Merry Monk

Merikarvian Krookassa sijaitseva Merry Monk todistaa, että pubi voi olla muutakin kuin pelkkä juomapaikka. Ravintolasta saa laadukasta, tuoretta ja maukasta ruokaa, jonka raaka-aineet hankitaan lähituottajilta aina kun mahdollista. Maistuvan ruoan lisäksi tarjolla on laaja valikoima suomalaisia pienpanimotuotteita ja laadukkaita brittiläisiä oluita ja siidereitä. Kannattaa kokeilla vaikka Ruosniemen Panimon erityisesti Merry Monkille valmistamaa englantilaistyylistä bitteriä.

Nakkila

Pomarkku

Isonevan soidensuojelualue

Sopivan lyhyt reitti perheen pienemmillekin kuljettavaksi, hyvät pitkospuut lintutornille

Vanhatie, Pomarkku

SAFA-palkittu kylän halki kulkeva pääraitti, jonka varrella nähtävänä kaksi kirkkoa, tiiliverhottu moderni kunnantalo, historiallisia puurakenteisia kauppa- ja asuinrakennuksia, pelto- ja jokimaisemaa - yhdellä silmäyksellä.

Pori (8 vinkkiä)

Turo’s Holy Smoke

Savustettua amerikkalaistyylistä ruokaa muodossa jos toisessa tarjoaa Turo's holy smoke -ravintola Reposaaren merellisissä maisemissa. Jos ei tiedä mitä ottaisi, henkilökunnalta saa hyviä suosituksia. Ota vaikka herkullisesti maustettu pulled pork tai brisket savustettuina joko sellaisenaan tai tilaa pulled pork -hampurilainen. Lisukkeiksi vaikka pyhät perunat tai mac'n cheese. Tämä on suosittu paikka, joten joskus annostaan joutuu odottamaan.

Jätskibaari Vohveli - Omatekoista porilaista jäätelöä

Tyyliltään omaleimainen jäätelöbaari IsoKarhun katutasossa, joka suosii läheltä saatavia, luonnon omia, aitoja raaka-aineita, luomua ja reilun kaupan tarjontaa. Valikoimissa on satakunta jäätelömakua: Ota vaikka mansikkaa, pistaasi/cashewpähkinää, chili-suklaata, puolukkaa, mustikkaa, mustaherukkaa, vadelmaa tai jopa vihreää teetä. Kymmenkunta vaihtoehtoa aina kerrallaan vitriinissä tarjolla, yhdistele minipalloja makusi mukaan. Tarjolla tietenkin myös kahvia, erikoiskahveja ja esim. kakkuja.

Rauma (7 vinkkiä)

Vanhan Rauman puutaloalue

Vanhan Rauman muhkuraisia katuja tallustaessa tuntuu kuin olisi tehnyt aikaloikan menneen ajan puutalokortteleihin. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kuollut reliikki, vaan tämä noin 500x200 metrin kokoinen puutalokylä suorastaan kuhisee nykyajan elämää. Toinen toistaan kiinnostavammat liikkeet, kaupat, pubit, ravintolat, kahvilat kutsuvat piipahtamaan sisään herkuista nauttimaan ja tekemään ostoksia. Vaikka alue on pieni, siihen tutustumiseen menee helposti tunti jos toinenkin.

Sukkla Guesthouse - Loma-asunto keskellä Vanhaa Raumaa

Aivan Vanhan Rauman puutaloalueen ytimessä sijaitsee majatalo Sukkla. Täältä on hyvä lähteä tekemään tutustusmiskäyntejä Vanhan Rauman tarjontaan. Sukkla sijaitsee puutaloalueen läpi kulkevan Kauppakadun varrella, vanhassa mutta siistissä puutalossa itsekin. Täällä on kahden ja neljän hengen huoneita kaiken kaikkiaan neljä, ja majataloille tyypilliseen tapaan kylpyhuoneet ja keittiö ovat asukkaiden yhteiskäytössä.

Siikainen

Katselmuksen näkötorni, Siikainen

Näkötorni upeissa maisemissa. Myös lyhyeen retkeily-yöpymiseen tarkoitettu pieni mökki, jossa yksi sänky. Lisäksi laavu yöpymiseen. Laavun yhteydessä grillauspaikka. Puuvarasto. Ulko-WC.

Säkylä

Ulvila