Pori – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Kirjurinluodon frisbeegolfrata

Kirjurinluodon rata on perustettu vuonna 2009 mutta radalla tehtiin pieniä muutoksia vuonna 2010. Rata sijaitsee 2 kilometrin päässä Porin keskustasta elikkä "porilaisten olohuoneessa". Radasta voi tulla haastava pienien vesiesteitten takia. Parilta väylältä puuttuu rataopasteet elikkä on hyvä olla kartta mukana.

frisbeegolfradat.fi/rata/kirjurinluodon_frisbeegolfpuisto_pori/

Pormestarinpolku 28100 Pori (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Kallon kallioluoto, majakka ja kesäkahvila

Kallon kallioluoto on kaunis kallioranta Kallon saarella Porin Mäntyluodon edustalla, jolta aukeavat huikeat merimaisemat. Syysmyräköiden aikaan täällä voi todella tuntea tuulen voiman. Luodolla on majakka, ja täällä tukikohtaa pitävän purjehdusseura, Segelföreningen i Björneborg BSF sivuilta voi käydä katsomassa, milloin majakkaan pääsee sisälle tutustumaan. Luodolla on myös kesäkahvila (Cafe Kallo), jonka aukioloajat näkee facebookista https://www.facebook.com/Cafe-Kallo-104648441729429

bsf.fi/palvelut/kallon-majakka/

Kallontie 26, Pori (kartalla)

Nähtävää Ruokailu

Kirjurinluodon leikkipuistot ja uimaranta

Lasten kirjurinluotoa ei oikeastaan voi kutsua pelkästään leikkipuistoksi, vaan enemmänkin useasta eri leikkipaikasta koostuvaksi leikkipuistomaailmaksi. Eri teemojen ympärille rakennettuja leikkikenttiä on useampi: On Pelle Hermannin leikkipuisto äitiliinin vankkureineen, Angry Birds -teemapuisto kiipeilytelineineen ja liikennepuisto Vinkkari polkuautoineen. Lisäksi kirjurinluodossa on eläimiä; kilejä, lampaita, alpakoita ja lintuja, joiden puuhia voi seurailla. Myös matala hiekkaranta löytyy.

www.visitpori.fi/lasten-kirjurinluoto

Kapellimestarinkatu 1, Pori (kartalla)

Tekemistä Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Ravintola Nuåvo - Oppi ja uuni Italiasta. Tekijät Porista.

Nuåvo on monien mielestä Porin paras pizzeria. Täällä tuntuu kuin pala Italiaa olisi saapunut Poriin. Ja tavallaan onkin. Opit ja pizzauuni on käyty hakemassa saapasmaalta, tekijät ovat ehtoja porilaisia. Yhdistelmä ei voi kuin toimia. Pizzapohja ja reunukset tehdään taidokkaasti, tomaattikastike on ihan parasta ja täytteet herkullisia. Makuyhdistelmiä, joita muualla ei tule vastaan, on täällä tarjolla. Myös jälkiruoat ovat vertaansa vailla. Lasten pitsoihin voi ilmestyä taikinasta nallekorvat.

xn--nuvo-roa.fi

Antinkatu 14, Pori (kartalla)

Ruokailu

Lounaskahvila Gomee Ratsula Café

Muotitavaratalo Ratsulan 3. kerroksesta löytyy yksi Porin pidetyimmistä lounaspaikoista, Gomee Ratsula Café. Lounasta tarjotaan arkipäivisin, jolloin voi valita parin konstailemattoman ja kivan lounasvaihtoehdon väliltä. Lauantaisin tarjotaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaista brunssia, johon kuuluu sekä kylmiä että lämpimiä ruokia, ja tietenkin jälkiruokia. Ja, ainahan tänne sopii tietenkin tulla hörppäämään kahvit ja nauttimaan Gomeen väen itse leipomista leivonnaisista.

www.gomee.fi/lounas-ratsula

Antinkatu 17, Muotitavaratalo Ratsula, Pori (kartalla)

Ruokailu

Lounasravintola Päre - Suomen parhaat lounasravintolat TOP-10:ssä vuonna 2020

Pärettä luotsaava lyhytpinnainen eteläkarjalainen myöntää, että joskus saattaa palaa pohjaan ja jopa keittää ylikin, mutta tämä vain osoittaa, että ollaan oikean äärellä ja välitetään siitä, mitä tehdään. Olipa syy sitten omistautuminen ruoanlaitolle, tai oikeaan osoitteeseen tullut varapäre, täällä lounas on erinomaisen maistuvaa, puhtaita makuja suosivaa, ja samalla täyttävää muttei kuitenkaan liian raskasta. Myös erityisruokavaliot on hyvin huomioitu.

www.ravintolapare.fi

Antinkatu 13, Pori (kartalla)

Ruokailu