Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Tukholmaan on perinteisesti lähdetty laivalla yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Nykyään laivat ovat hienoja ja kalliita, Tukholman-risteilylle tulee useimmiten melkoisesti hintaa ja kunnolla Tukholmaan tutustumaan mielivien kannattaa myös harkita lentämistä.
koristekuva Málagaan voi lentää suoraan vähän alle viidessä tunnissa, ja sinne on päivittäisiä suoria lentoja ympäri vuoden. Málagan lähellä olevalta lentoasemalta voi parhaimmillaan alle vartissa siirtyä junalla Mlagan ytimeen. Jos matkan tekee mieluummin bussilla, kulkee lentoasemalta niitäkin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Pori – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Turo’s Holy Smoke

Savustettua amerikkalaistyylistä ruokaa muodossa jos toisessa tarjoaa Turo's holy smoke -ravintola Reposaaren merellisissä maisemissa. Jos ei tiedä mitä ottaisi, henkilökunnalta saa hyviä suosituksia. Ota vaikka herkullisesti maustettu pulled pork tai brisket savustettuina joko sellaisenaan tai tilaa pulled pork -hampurilainen. Lisukkeiksi vaikka pyhät perunat tai mac'n cheese. Tämä on suosittu paikka, joten joskus annostaan joutuu odottamaan.

www.turosholysmoke.fi/

Satamapuisto 1, Pori (kartalla)

Ruokailu

Jätskibaari Vohveli - Omatekoista porilaista jäätelöä

Tyyliltään omaleimainen jäätelöbaari IsoKarhun katutasossa, joka suosii läheltä saatavia, luonnon omia, aitoja raaka-aineita, luomua ja reilun kaupan tarjontaa. Valikoimissa on satakunta jäätelömakua: Ota vaikka mansikkaa, pistaasi/cashewpähkinää, chili-suklaata, puolukkaa, mustikkaa, mustaherukkaa, vadelmaa tai jopa vihreää teetä. Kymmenkunta vaihtoehtoa aina kerrallaan vitriinissä tarjolla, yhdistele minipalloja makusi mukaan. Tarjolla tietenkin myös kahvia, erikoiskahveja ja esim. kakkuja.

www.jatskibaari.com/

Kauppakeskus IsoKarhu, Yrjönkatu 14, Pori (kartalla)

Ruokailu
Hyvä lapsiperheille

Lounasravintola Päre - Suomen parhaat lounasravintolat TOP-10:ssä vuonna 2020

Pärettä luotsaava lyhytpinnainen eteläkarjalainen myöntää, että joskus saattaa palaa pohjaan ja jopa keittää ylikin, mutta tämä vain osoittaa, että ollaan oikean äärellä ja välitetään siitä, mitä tehdään. Olipa syy sitten omistautuminen ruoanlaitolle, tai oikeaan osoitteeseen tullut varapäre, täällä lounas on erinomaisen maistuvaa, puhtaita makuja suosivaa, ja samalla täyttävää muttei kuitenkaan liian raskasta. Myös erityisruokavaliot on hyvin huomioitu.

www.ravintolapare.fi/

Antinkatu 13, Pori (kartalla)

Ruokailu

Lounaskahvila Gomee Ratsula Café

Muotitavaratalo Ratsulan 3. kerroksesta löytyy yksi Porin pidetyimmistä lounaspaikoista, Gomee Ratsula Café. Lounasta tarjotaan arkipäivisin, jolloin voi valita parin konstailemattoman ja kivan lounasvaihtoehdon väliltä. Lauantaisin tarjotaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaista brunssia, johon kuuluu sekä kylmiä että lämpimiä ruokia, ja tietenkin jälkiruokia. Ja, ainahan tänne sopii tietenkin tulla hörppäämään kahvit ja nauttimaan Gomeen väen itse leipomista leivonnaisista.

www.gomee.fi/lounas-ratsula

Antinkatu 17, Muotitavaratalo Ratsula, Pori (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Nuåvo - Oppi ja uuni Italiasta. Tekijät Porista.

Nuåvo on monien mielestä Porin paras pizzeria. Täällä tuntuu kuin pala Italiaa olisi saapunut Poriin. Ja tavallaan onkin. Opit ja pizzauuni on käyty hakemassa saapasmaalta, tekijät ovat ehtoja porilaisia. Yhdistelmä ei voi kuin toimia. Pizzapohja ja reunukset tehdään taidokkaasti, tomaattikastike on ihan parasta ja täytteet herkullisia. Makuyhdistelmiä, joita muualla ei tule vastaan, on täällä tarjolla. Myös jälkiruoat ovat vertaansa vailla. Lasten pitsoihin voi ilmestyä taikinasta nallekorvat.

xn--nuvo-roa.fi/

Antinkatu 14, Pori (kartalla)

Ruokailu

Kirjurinluodon leikkipuistot ja uimaranta

Lasten kirjurinluotoa ei oikeastaan voi kutsua pelkästään leikkipuistoksi, vaan enemmänkin useasta eri leikkipaikasta koostuvaksi leikkipuistomaailmaksi. Eri teemojen ympärille rakennettuja leikkikenttiä on useampi: On Pelle Hermannin leikkipuisto äitiliinin vankkureineen, Angry Birds -teemapuisto kiipeilytelineineen ja liikennepuisto Vinkkari polkuautoineen. Lisäksi kirjurinluodossa on eläimiä; kilejä, lampaita, alpakoita ja lintuja, joiden puuhia voi seurailla. Myös matala hiekkaranta löytyy.

www.visitpori.fi/lasten-kirjurinluoto

Kapellimestarinkatu 1, Pori (kartalla)

Tekemistä
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Kallon kallioluoto, majakka ja kesäkahvila

Kallon kallioluoto on kaunis kallioranta Kallon saarella Porin Mäntyluodon edustalla, jolta aukeavat huikeat merimaisemat. Syysmyräköiden aikaan täällä voi todella tuntea tuulen voiman. Luodolla on majakka, ja täällä tukikohtaa pitävän purjehdusseura, Segelföreningen i Björneborg BSF sivuilta voi käydä katsomassa, milloin majakkaan pääsee sisälle tutustumaan. Luodolla on myös kesäkahvila (Cafe Kallo), jonka aukioloajat näkee facebookista www.facebook.com/Cafe-Kallo-104648441729429

bsf.fi/palvelut/kallon-majakka/

Kallontie 26, Pori (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu

Kirjurinluodon frisbeegolfrata

Kirjurinluodon rata on perustettu vuonna 2009 mutta radalla tehtiin pieniä muutoksia vuonna 2010. Rata sijaitsee 2 kilometrin päässä Porin keskustasta elikkä "porilaisten olohuoneessa". Radasta voi tulla haastava pienien vesiesteitten takia. Parilta väylältä puuttuu rataopasteet elikkä on hyvä olla kartta mukana.

frisbeegolfradat.fi/rata/kirjurinluodon_frisbeegolfpuis...

Pormestarinpolku 28100 Pori (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti