Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Göteborgiin voi lentää suoraan Suomesta puolessatoista tunnissa, ja välilaskullisella lennolla myös Turun kautta. Göteborgiin saavutaan suorilla lennoilla Landvetterin lentoasemalle, joka sijaitsee noin puolen tunnin bussimatkan päässä ytimessä sijaitsevasta linja-autoasemasta.
koristekuva Liguriassa, Pohjois-Italian rannikolla sijaitseva Genova on kuuluisa satamakaupunki, jonka sijainti on ainutlaatuinen ja jossa on täysin omaa tunnelmaansa. Genovaan ei voi Suomesta suoraan lentää ja myös välilaskulliset lennot ovat aika harvinaisia. Genovaan onkin paras matkustaa jonkin muun kaupungin kuten Milanon tai sen lähellä sijaitsevan Bergamon kautta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Rauma
Rauma (täyskuva)

Rauma – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Vanhan Rauman puutaloalue

Vanhan Rauman muhkuraisia katuja tallustaessa tuntuu kuin olisi tehnyt aikaloikan menneen ajan puutalokortteleihin. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kuollut reliikki, vaan tämä noin 500x200 metrin kokoinen puutalokylä suorastaan kuhisee nykyajan elämää. Toinen toistaan kiinnostavammat liikkeet, kaupat, pubit, ravintolat, kahvilat kutsuvat piipahtamaan sisään herkuista nauttimaan ja tekemään ostoksia. Vaikka alue on pieni, siihen tutustumiseen menee helposti tunti jos toinenkin.

www.vanharauma.fi/

Vähäraastuvankatu 3, Rauma (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin

Sukkla Guesthouse - Loma-asunto keskellä Vanhaa Raumaa

Aivan Vanhan Rauman puutaloalueen ytimessä sijaitsee majatalo Sukkla. Täältä on hyvä lähteä tekemään tutustusmiskäyntejä Vanhan Rauman tarjontaan. Sukkla sijaitsee puutaloalueen läpi kulkevan Kauppakadun varrella, vanhassa mutta siistissä puutalossa itsekin. Täällä on kahden ja neljän hengen huoneita kaiken kaikkiaan neljä, ja majataloille tyypilliseen tapaan kylpyhuoneet ja keittiö ovat asukkaiden yhteiskäytössä.

www.booking.com/hotel/fi/sukkla-guesthouse.fi.html

Kauppakatu 19, Rauma (kartalla)

Yöpyminen

Osteria da Filippo - italialainen ravintola Vanhan Rauman alueella

Todella hyvä mutta silti kohtuuhintainen italialainen pizzeria keskellä Vanhan Rauman puutaloaluetta. Menu on monipuolinen ruokineen ja juomineen. Pitsoja on, ja samoin pastoja. Hyvä olutvalkoima. Alkupaloiksi runsas antipasto. Pitsat ovat maukkaita ja niiden pulleareunaiset pohjat leivotaan taikinajuureen. Jälkiruoaksi jäätelöä, ja lisäksi erityismaininta espressolle. Tunnelma on rento ja tarjoilijat lupsakoita. Sisustus ei ole aivan tavanomainen, menkää ja selvittäkää millainen. :)

www.osteriafilippo.com/

Kauppakatu 20, Rauma (kartalla)

Ruokailu

Café Sali

Rento ja viihtyisä kahvila ja lounaspaikka keskellä vanhaa Raumaa torin laidalla. Mikäs täällä on istuskellessa sisällä tai kesäterassilla kaikessa rauhassa ja nauttia maukkaista salaateista, suolaisista leivistä, makeista herkuista ja kahvihetkestä. Saatavissa on myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Arkisin tarjotaan kunnon lounas ja sunnuntaisin brunssi. Jäätelö Gelatoa eikä mitään tusinatavaraa. Vessassa kannattaa käydä, vaikka ei olisi hätäkään. :)

www.cafesali.fi/

Kuninkaankatu 22, Rauma (kartalla)

Ruokailu

Rauman pitsiviikot ja Mustan pitsin yö - Vuotuinen kaupunkifestivaali

Joka vuosi heinäkuussa, Raumalla järjestetään kaupunkifestivaali Pitsiviikot. Tapahtuma kestää 9 päivän ajan ja juhlistaa raumalaisen pitsinnypläyksen vuosisataisia perinteitä. Tapahtuma on sekoitus paikalliskulttuuria, pitsinnypläystä, ympäristötaidetta ja modernia festaria konsertteineen, esityksineen ja tapahtumineen. Oleellinen osa festivaalia on myös ns. Mustan pitsin yö, jossa pitsiin koristautunut väki ottaa ilon irti elämästä ja juhlii ja nauttii ohjelmasta yön pikkutunneille asti.

www.pitsiviikko.fi/

Kauppakatu 13-15, Rauma (kartalla)

Tekemistä

Kylmäpihlajan majakkahotelli

Upealla kallioisella saarella Rauman edustalla sijaitsee Kylmäpihlajan majakka. Se on 12-kerroksinen, 36 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava jykevä majakka, jonka alunperin luotseille ja majakkamiehille tarkoitetuissa tiloissa toimii nykyään hotelli ja ravintola. Myös sauna ja kylpytynnyri löytyy. Täällä ovat parasta karut kalliot, näkymät näköalatasanteelta, hienot auringonlaskut ja hiljaisuus. Saarelle pääsee Rauman Saaristokuljetuksen aluksilla, jotka lähtevät Poroholman leirintäalueelta.

www.booking.com/hotel/fi/kylmaa-pihlaja-lighthouse.fi.html

61.1443,21.3027 (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Yöpyminen
Rauhallinen

Rauman taajuudella

Pakohuone tyyppinen kaupunkisuunnistuspeli Vanhan rauman alueella. Omalla mobiililaitteella pelattava. Sopii monen ikäiselle, perheen pienimmät toki tarvitsevat ohjuasta.

www.raumantaajuudella.fi/

Osoite: Vanha Rauma

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti