Rauma – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Rauma

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Rauman taajuudella

Pakohuone tyyppinen kaupunkisuunnistuspeli Vanhan rauman alueella. Omalla mobiililaitteella pelattava. Sopii monen ikäiselle, perheen pienimmät toki tarvitsevat ohjuasta.

www.raumantaajuudella.fi

Vanha Rauma (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Rauman pitsiviikot ja Mustan pitsin yö - Vuotuinen kaupunkifestivaali

Joka vuosi heinäkuussa, Raumalla järjestetään kaupunkifestivaali Pitsiviikot. Tapahtuma kestää 9 päivän ajan ja juhlistaa raumalaisen pitsinnypläyksen vuosisataisia perinteitä. Tapahtuma on sekoitus paikalliskulttuuria, pitsinnypläystä, ympäristötaidetta ja modernia festaria konsertteineen, esityksineen ja tapahtumineen. Oleellinen osa festivaalia on myös ns. Mustan pitsin yö, jossa pitsiin koristautunut väki ottaa ilon irti elämästä ja juhlii ja nauttii ohjelmasta yön pikkutunneille asti.

www.pitsiviikko.fi

Kauppakatu 13-15, Rauma (kartalla)

Tekemistä

Café Sali

Rento ja viihtyisä kahvila ja lounaspaikka keskellä vanhaa Raumaa torin laidalla. Mikäs täällä on istuskellessa sisällä tai kesäterassilla kaikessa rauhassa ja nauttia maukkaista salaateista, suolaisista leivistä, makeista herkuista ja kahvihetkestä. Saatavissa on myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Arkisin tarjotaan kunnon lounas ja sunnuntaisin brunssi. Jäätelö Gelatoa eikä mitään tusinatavaraa. Vessassa kannattaa käydä, vaikka ei olisi hätäkään. :)

www.cafesali.fi

Kuninkaankatu 22, Rauma (kartalla)

Ruokailu

Osteria da Filippo - italialainen ravintola Vanhan Rauman alueella

Todella hyvä mutta silti kohtuuhintainen italialainen pizzeria keskellä Vanhan Rauman puutaloaluetta. Menu on monipuolinen ruokineen ja juomineen. Pitsoja on, ja samoin pastoja. Hyvä olutvalkoima. Alkupaloiksi runsas antipasto. Pitsat ovat maukkaita ja niiden pulleareunaiset pohjat leivotaan taikinajuureen. Jälkiruoaksi jäätelöä, ja lisäksi erityismaininta espressolle. Tunnelma on rento ja tarjoilijat lupsakoita. Sisustus ei ole aivan tavanomainen, menkää ja selvittäkää millainen. :)

www.osteriafilippo.com

Kauppakatu 20, Rauma (kartalla)

Ruokailu

Sukkla Guesthouse - Loma-asunto keskellä Vanhaa Raumaa

Aivan Vanhan Rauman puutaloalueen ytimessä sijaitsee majatalo Sukkla. Täältä on hyvä lähteä tekemään tutustusmiskäyntejä Vanhan Rauman tarjontaan. Sukkla sijaitsee puutaloalueen läpi kulkevan Kauppakadun varrella, vanhassa mutta siistissä puutalossa itsekin. Täällä on kahden ja neljän hengen huoneita kaiken kaikkiaan neljä, ja majataloille tyypilliseen tapaan kylpyhuoneet ja keittiö ovat asukkaiden yhteiskäytössä.

www.booking.com/hotel/fi/sukkla-guesthouse.fi.html

Kauppakatu 19, Rauma (kartalla)

Yöpyminen

Kylmäpihlajan majakkahotelli

Upealla kallioisella saarella Rauman edustalla sijaitsee Kylmäpihlajan majakka. Se on 12-kerroksinen, 36 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava jykevä majakka, jonka alunperin luotseille ja majakkamiehille tarkoitetuissa tiloissa toimii nykyään hotelli ja ravintola. Myös sauna ja kylpytynnyri löytyy. Täällä ovat parasta karut kalliot, näkymät näköalatasanteelta, hienot auringonlaskut ja hiljaisuus. Saarelle pääsee Rauman Saaristokuljetuksen aluksilla, jotka lähtevät Poroholman leirintäalueelta.

www.booking.com/hotel/fi/kylmaa-pihlaja-lighthouse.fi.html

61.1443,21.3027 (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Yöpyminen Rauhallinen

Vanhan Rauman puutaloalue

Vanhan Rauman muhkuraisia katuja tallustaessa tuntuu kuin olisi tehnyt aikaloikan menneen ajan puutalokortteleihin. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kuollut reliikki, vaan tämä noin 500x200 metrin kokoinen puutalokylä suorastaan kuhisee nykyajan elämää. Toinen toistaan kiinnostavammat liikkeet, kaupat, pubit, ravintolat, kahvilat kutsuvat piipahtamaan sisään herkuista nauttimaan ja tekemään ostoksia. Vaikka alue on pieni, siihen tutustumiseen menee helposti tunti jos toinenkin.

www.vanharauma.fi

Vähäraastuvankatu 3, Rauma (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin