Kymenlaakso – Vinkkejä ja matkakohteita

Kymenlaakso

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Hamina

Aholafarmilta elämyksiä ja oikeaa lähiruokaa aidossa maalaismiljöössä

Haminassa sijaitseva Aholafarm on varma valinta maatilamatkailua harkitsevalle. Monipuolinen aktiviteettivalikoimamme, herkulliset ruokamme ja ystävällinen asiakaspalvelumme muodostavat kokonaisuuden, joka antaa sinulle ja seurueellesi uutta puhtia työhön tai vapaa-aikaan. Ota rohkeasti yhteyttä! Aktiviteetit ja ruokailut ennakkovarauksella.

Kotka (19 vinkkiä)

Erämys-Keisarin Kosket Oy, Kultaan Koskitila

Koskenlaskua Kymijoella, saunoja, ruokaa, tyhypäiviä. Kaikkea kivaa upeassa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Elämysmajoitusta mm. Aurorahut Kymijoen rannassa veden päällä!

Merikeskus Vellamo ja jäänmurtaja Tarmo

Merenkulusta, laivoista ja meripelastuksesta kiinnostuneiden ykköskohde Kotkassa. Näytteillä on tietenkin veneitä, merenkulun laitteita ja välineitä. Lisäksi on interaktiivisia, visuaalisesti vaikuttavia esillepanoja. Ulkona satamassa on vanha höyryjäänmurtaja Tarmo. Pikkulapsille leikkipaikkoja. Museon kahvila-ravintolassa voi käydä lataamassa akkujaan buffet-pöydästä, ja museokauppa Plootussa ostamassa meriaiheisia tuotteita, paikallisia herkkuja ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä käsitöitä.

Kouvola (4 vinkkiä)

Puulajipuisto Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on Suomen suurin arboretum eli puulajipuisto, joka on perustettu 1902. Arboretumissa on koeviljelty puulajeja, jotka ovat kotoisin niin koti- kuin ulkomailta seuraten samalla, miten ne pärjäävät Suomen olosuhteissa. Näin syntyi laajoja tutkimusmetsiköitä ja metsäpuutarha. Vanhassa viljamakasiinissa sijaitsee viehättävä kahvila, josta voi ostaa leivonnaisia, jäätelöä ja kahvia ja nauttia ne ulkona puiden katveessa ihaillen saman niiden lajikirjoa.

Verlankoski ja koskinäytökset

Jos Verla-päivänä 18.7. saapuu Verlankoskelle, pääsee seuraamaan koskinäytöstä, jossa vettä juoksutetaan vesivoimalan sulkuporteista vapaana koskiuomaan. Tämä on ainoa mahdollinen päivä vuodessa nähdä kokonaan padottu Verlankoski vapaana. Verlankoski sijaitsee Verlan vanhassa ruukkikylässä, noin 32 km ajomatkan päässä Kouvolasta.

Miehikkälä

Pyhtää (7 vinkkiä)

Stockforsin tehdasalue ja Nykytaidefestivaali Stockfors Art Festival

Sitä, mitä on jäljellä täällä aikoinaan toimineesta Suomen suurimmasta puuhiomosta voi katsella Stockforsin tehdasalueella. Täällä on vanhoja tehdashalleja, voima-asema ja patruunatalo tehdasalueen keskellä, jossa aikoinaan asui alueen isännöitsijä. Vuotuista Stockfors Art Festival-tapahtumaa on niinikään järjestetty täällä, jonka aikana teollisuushalleissa on ollut esillä ammattikorkeakoulujen kuvataidelinjoilta valmistuvien opiskelijoiden ja myös ammattitaiteilijoiden töitä.

Cafe Sagitta - Täällä nautitaan kesästä ja kiireettömyydestä

Kauniissa merellisessä ympäristössä Lökören pienvenesatamassa sijaitseva hyvällä maulla sisustettu kahvila. Hyvä valikoima terassijuomia ja tuoreita sämpylöitä ja muuta suolaista pikkupurtavaa ja makeita herkkupaloja. Ei kuitenkaan isompia ruoka-annoksia. Häntää heiluttaa vieraille terassikoira Bruno. Aina aurinkoisella terassilla on mukava löhöillä sohvilla ja ihailla merimaisemaa. Motto: Jos ei ole mitään tekemistä, tee se täällä. :)

Virolahti