Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kymenlaakso
Kymenlaakso
Kymenlaakso (täyskuva)
Kymenlaakso

Kouvola – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Puulajipuisto Arboretum Mustila

Arboretum Mustila on Suomen suurin arboretum eli puulajipuisto, joka on perustettu 1902. Arboretumissa on koeviljelty puulajeja, jotka ovat kotoisin niin koti- kuin ulkomailta seuraten samalla, miten ne pärjäävät Suomen olosuhteissa. Näin syntyi laajoja tutkimusmetsiköitä ja metsäpuutarha. Vanhassa viljamakasiinissa sijaitsee viehättävä kahvila, josta voi ostaa leivonnaisia, jäätelöä ja kahvia ja nauttia ne ulkona puiden katveessa ihaillen saman niiden lajikirjoa.

www.mustila.fi/

Mustilantie 57, 47200 Elimäki (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Verlankoski ja koskinäytökset

Jos Verla-päivänä 18.7. saapuu Verlankoskelle, pääsee seuraamaan koskinäytöstä, jossa vettä juoksutetaan vesivoimalan sulkuporteista vapaana koskiuomaan. Tämä on ainoa mahdollinen päivä vuodessa nähdä kokonaan padottu Verlankoski vapaana. Verlankoski sijaitsee Verlan vanhassa ruukkikylässä, noin 32 km ajomatkan päässä Kouvolasta.

Verlantie 300, 47850 Kouvola (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Lounasravintola Mimosan Aito - Suomen parhaaksi lounasravintolaksi äänestetty vuonna 2020

Täältä saa maukasta ja värikästä ruokaa, josta tykkää niin sekaani kuin vegaani. Ruoan puhtauteen, monipuolisuuteen ja ravitsevuuteen selvästi panostetaan. Kasviksia ja vihanneksia käytetään paljon, ja ruoat ovat täynnä hyviä hiilihydraatteja ja proteiineja. Salaattipöytä lyö ällikällä. Kaikki tehdään alusta alkaen omassa keittiössä ja maustetaan taidolla, tuloksena mehevyyttä ja aitoja makuja. Talon oma leipä ja hummus mukaanlukien. Täysin aiheesta äänestetty parhaaksi lounaspaikaksi Suomessa!

www.mimosanaito.fi/

Keskikatu 7, Kouvola (kartalla)

Ruokailu

Suomen Kultareitti

Jo vuodesta 1957 toiminnassa olevan perheyrityksen ohjelmallinen Suomen Kultareitti Repoveden kansallispuistoon. Haitarimusiikkia, upeita maisemia, historiaa ja käynti Mäntysaaren kappelissa.

www.orilampi.fi

Voikoskentie 138, 47910 Hillosensalmi (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti