Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Pohjois-Pohjanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Hailuoto

Luotsihotelli

Luotsihotelli sijaitsee Hailuodon Marjaniemen upeissa merimaisemissa. Hotellissa on myös ravintola. Aikaisemmin hotelli toimi luotsitalona. Vieressä on Marjaniemen majakka, joka on avoinna kesäisin.

Emutarha lähellä Hailuodon lauttarantaa

Emutarha on lintutarha, jossa asuu sekä täysikasvuisia lintuja että poikasia. Tarhan aukiolo kannattaa varmistaa ennen paikalle menoa. Lisäksi myynnissä emutuotteita.

Haukipudas

Kipponit Kylä ja Satumetsäretki

Kipponit Satumetsäretkellä lapsi ratsastaa Kipponin selässä satumetsässä ja seuraa sinne sijoittuvaa tarinaa. Kipponit Kylässä voi selvittää minkälainen on Takun taikamökki tai Pikku-Siiven pieni puutarha, leikkiä ja ratkaista tehtäviä, joita löytyy eri ikäisille.

Kalajoki

Seikkailupuisto Pakka

Miten pärjäät yläilmoissa? Pakassa voit laittaa taitosi ja uskalluksesi koetukselle 21:llä köysiseikkailuradalla. Pienemmille lapsille on 3 harjoitusrataa ja puuhapuisto.

Kalajoen Hiekkasärkät - Suomen pisimmät hiekkarannat

Kalajoen hiekkasärkät ja -ranta ovat kenties enemmän rannalla kuin vedessä viihtyvien kohde siitä syystä, että Kalajoki sijaitsee verrattain pohjoisessa ja säät eivät välttämättä ole kovin pitkään suosiollisia vedessä polskimiselle.

Kuusamo

Pieni karhunkierros (12km) - Suomen suosituin retkeilyreitti

Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa on selkeä retkeilyreitti, jonka pääasiassa hyväkuntoisten polkujen varrella tulee vastaan uskomaton määrä nähtävää.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki - Hotelli ja kylpylä

Tropiikki on mukava perus-kylpylähotelli rauhallisella seudulla metsän keskellä. Täällä voi majoittua hotellilla tai huoneistoissa, jotka sijaitsevat lähiympäristössä. Kylpylä on pieni ja ehkä enemmän lapsiperheiden kuin pariskuntien mieleen, esimerkiksi altaat ovat matalahkoja.

Kärsämäki

Kahvila-ravintola Juustoportti ja Pentikin outlet -myymälä

Täältä saa jokaisena viikonpäivänä lounasta ja lisäksi tiloissa on juustopuoti ja Pentikin outlet-myymälä. Täällä on kylmiöt täynnä Juustoportin herkullisia juustoja ja hyllymetreittäin keramiikka- ja sisustustavaraa Pentikiltä.

Kärsämäen skeittipuisto

Kärsämäen rullalautailupuistossa on betonisia skeittielementtejä, luiskia ja ramppeja, joita voi täällä ollessa käydä käyttämässä.

Liminka

Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Aaseja, poneja, alpakoita, kanoja, fasaaneita ja monia muita eläimiä, niin kotieläimiä kuin eksoottisia asuu Escurialiksessa, joka on koti yli 400 eläimelle, jotka edustavat yli 50 lajia.

Muhos

Karhojan uimapaikka ja muut uimarannat

Karhojan uimapaikka sijaitsee hiekkakuopalla noin 9 kilometrin ja 10 minuutin ajomatkan päässä Muhoksen pääpaikoilta. Ranta on kunnan virallisen hoidon piirissä, joten täällä on vaatteiden vaihtopaikka ja käymälä. Ympäristönä on lähinnä metsää.

Muhos Discgolfpark - Frisbeegolfia Ponkilan urheilualueen laidalla

18-väyläinen metsärata, jolla on sekä helppoja ja lyhyitä, että pitkiä ja haastavampia väyliä, jotka risteilevät kangasmetsässä ja on täällä mahdollista päätyä kiekkonsa kanssa myös Montankoskeen. Korkeuseroja löytyy jonkin verran.

Nivala

Crazyland - Teemapuisto, jossa on erikoisia rakennelmia ja kantaaottavia luomuksia

Kun hankittu lentokone ei mahtunutkaan omaa pihaa koristamaan, sille piti löytää uusi paikka. Sen jälkeen sen viereen tarvittiin lennonjohtotorni, sitten Charlie Chaplin, sitten Saturn V -kantoraketti, Titanic ja Eiffel-torni.

Hotelli Huiskankorpi - Kaunis vanha rautatieasema

Taiten kunnostettu kodikas majatalo, jossa on neljä eri väriteeman mukaista huonetta, nimiltään: brown sugar, green day, white wedding ja red lips. Huoneet ovat valoisia ja korkeita.

Oulu

Radisson Blu Hotel Oulu

Hyvällä maulla 2020 uudistettu hotelli keskeisellä sijainnilla Oulujoen rannalla. Lähellä on useita ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä. Kunnostetut huoneet ovat tunnelmallisia ja niissä on mukavat, isot sängyt. Hieno näköala Oulun merelliseen ympäristöön.

Vauhtipuisto - Pienten lasten oma huvipuisto Oulussa

Perheen pienimmille sopiva huvipuisto, jossa on monipuolisesti laitteita, jotka kuitenkaan eivät ole aivan hurjimmasta päästä. Elämys erityisesti 3-9 -vuotiaille.

Pudasjärvi

Liukulumikenkäseikkailu Syötteen kansallispuistossa

Tule kokeilemaan supersuosittuja liukulumikenkiä ohjatusti Syötteen kansallispuistoon! Voit ostaa tämän retken kätevästi Taigavireen verkkokaupasta ja valita lisäpalveluksi vaikkapa herkullisen letunpaistoelämyksen kruunaamaan luontoretkesi.

Raahe

Langin Kauppahuone

1800-luvun interiöörissä toimiva kahvila-ravintola ja hotelli. Omassa keittiössä leivotut leivonnaiset ja herkulliset kotiruuat. Lounas ma-pe 11-13.30. Juhla-ja kokoustiloja varattavissa. 7 uniikkia hotellihuonetta, 3 terassia. Sisäpihalla aurinkoiset terassit ja kesäisin kanoja.

Sievi

Puuhaparkki - Lähiseudun monipuolisin liikuntapuisto

Täällä on kaikille liikkujille jotain.

Taivalkoski

Jalavan kauppa ja pirttikahvila - Suomen vanhin kauppa

Tässä 1883 perustetussa maalaiskaupassa on vuosien kuluessa käyty kauppaa niin ruplilla, markoilla kuin euroilla. Myynnissä on talonpoikaistavaraa, vaatteita, jalkineita, säilykkeitä, persoonallisia seinäkelloja, koruja, voiteita ja kaikenlaista muuta teemaan sopivaa.

Kallioniemi - Kirjailija-professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti ja museo

Kalle Päätalo vietti täällä lapsuutensa vuodet 1922-1939. Päätalojen saapuessa ei Kallioniemen 1800-luvun alkuperäisistä rakennuksista ollut paljoa jäljellä, ja esimerkiksi nykyinen pirtti salvattiin lapsuusvuosien aikana 1931.

Utajärvi

Rokuan kansallispuisto

Ainutkertainen luonto retkeilijän paratiisi. Kiiminki joen yläjuoksu sijaitsee utajärvellä johon nousee merestä arvokalaa. Tervareitistö rokualta ouluun patikoiden tai pyörällä. Oulujoki maisemineen.

Alavieska

Haapajärvi

Haapavesi

Ii

Kempele

Lumijoki

Merijärvi

Oulainen

Pyhäjoki

Pyhäjärvi

Pyhäntä

Reisjärvi

Siikajoki

Siikalatva

Tyrnävä

Vaala

Ylivieska

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti