Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Pohjois-Pohjanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Haapavesi

Musiikkiliike Jousisoitin P. Suihkonen

Jousisoitinten ja taidekehystyksen erikoisliike vuodesta 1987 Haapaveden keskustassa. Tutustu soitinvalikoimaan ja jututa itse viulunrakentajaa. Jousisoittimella rakennetaan, korjataan & huolletaan sekä maahantuodaan jousisoittimia sekä soitintarvikkeita.

Kulttuurikartano Pekan Pirtit

Haapaveden keskustassa toimiva majoitus-, juhla- ja kokouspalveluyritys. Pihapiiri koostuu mm. 1800-luvun hirsipirteistä kera vanhojen traktoreiden. Tunnelmalliset tilat löytyy kokouksien ja juhlien ympärivuotiseen järjestämiseen. Hirsipirtin ylisillä voi kesäaikaan majoittua.

Hailuoto

Luotsihotelli

Luotsihotelli sijaitsee Hailuodon Marjaniemen upeissa merimaisemissa. Hotellissa on myös ravintola. Aikaisemmin hotelli toimi luotsitalona. Vieressä on Marjaniemen majakka, joka on avoinna kesäisin.

Emutarha lähellä Hailuodon lauttarantaa

Emutarha on lintutarha, jossa asuu sekä täysikasvuisia lintuja että poikasia. Tarhan aukiolo kannattaa varmistaa ennen paikalle menoa. Lisäksi myynnissä emutuotteita.

Haukipudas

Kipponit Kylä ja Satumetsäretki

Kipponit Satumetsäretkellä lapsi ratsastaa Kipponin selässä satumetsässä ja seuraa sinne sijoittuvaa tarinaa. Kipponit Kylässä voi selvittää minkälainen on Takun taikamökki tai Pikku-Siiven pieni puutarha, leikkiä ja ratkaista tehtäviä, joita löytyy eri ikäisille.

Kalajoki

Seikkailupuisto Pakka

Miten pärjäät yläilmoissa? Pakassa voit laittaa taitosi ja uskalluksesi koetukselle 21:llä köysiseikkailuradalla. Pienemmille lapsille on 3 harjoitusrataa ja puuhapuisto.

Kalajoen Hiekkasärkät - Suomen pisimmät hiekkarannat

Kalajoen hiekkasärkät ja -ranta ovat kenties enemmän rannalla kuin vedessä viihtyvien kohde siitä syystä, että Kalajoki sijaitsee verrattain pohjoisessa ja säät eivät välttämättä ole kovin pitkään suosiollisia vedessä polskimiselle.

Kuusamo

Pieni karhunkierros (12km) - Suomen suosituin retkeilyreitti

Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa on selkeä retkeilyreitti, jonka pääasiassa hyväkuntoisten polkujen varrella tulee vastaan uskomaton määrä nähtävää.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki - Hotelli ja kylpylä

Tropiikki on mukava perus-kylpylähotelli rauhallisella seudulla metsän keskellä. Täällä voi majoittua hotellilla tai huoneistoissa, jotka sijaitsevat lähiympäristössä. Kylpylä on pieni ja ehkä enemmän lapsiperheiden kuin pariskuntien mieleen, esimerkiksi altaat ovat matalahkoja.

Kärsämäki

Kärsämäen skeittipuisto

Kärsämäen rullalautailupuistossa on betonisia skeittielementtejä, luiskia ja ramppeja, joita voi täällä ollessa käydä käyttämässä.

Paanu Kirkko

Pyhäjoen rantatöyräällä puu kirkko joka on käsityönä rakennettu vanhoilla perinteisillä tavoilla. Päälystetty puupaanuilla ja tervattu. Kuuluisa ulkomaita myöten.

Liminka

Kukka- ja eläinpuisto Escurial

Aaseja, poneja, alpakoita, kanoja, fasaaneita ja monia muita eläimiä, niin kotieläimiä kuin eksoottisia asuu Escurialiksessa, joka on koti yli 400 eläimelle, jotka edustavat yli 50 lajia.

Muhos

Karhojan uimapaikka ja muut uimarannat

Karhojan uimapaikka sijaitsee hiekkakuopalla noin 9 kilometrin ja 10 minuutin ajomatkan päässä Muhoksen pääpaikoilta. Ranta on kunnan virallisen hoidon piirissä, joten täällä on vaatteiden vaihtopaikka ja käymälä. Ympäristönä on lähinnä metsää.

Muhos Discgolfpark - Frisbeegolfia Ponkilan urheilualueen laidalla

18-väyläinen metsärata, jolla on sekä helppoja ja lyhyitä, että pitkiä ja haastavampia väyliä, jotka risteilevät kangasmetsässä ja on täällä mahdollista päätyä kiekkonsa kanssa myös Montankoskeen. Korkeuseroja löytyy jonkin verran.

Nivala

Crazyland - Teemapuisto, jossa on erikoisia rakennelmia ja kantaaottavia luomuksia

Kun hankittu lentokone ei mahtunutkaan omaa pihaa koristamaan, sille piti löytää uusi paikka. Sen jälkeen sen viereen tarvittiin lennonjohtotorni, sitten Charlie Chaplin, sitten Saturn V -kantoraketti, Titanic ja Eiffel-torni.

Hotelli Huiskankorpi - Kaunis vanha rautatieasema

Taiten kunnostettu kodikas majatalo, jossa on neljä eri väriteeman mukaista huonetta, nimiltään: brown sugar, green day, white wedding ja red lips. Huoneet ovat valoisia ja korkeita.

Oulu

Vauhtipuisto - Pienten lasten oma huvipuisto Oulussa

Perheen pienimmille sopiva huvipuisto, jossa on monipuolisesti laitteita, jotka kuitenkaan eivät ole aivan hurjimmasta päästä. Elämys erityisesti 3-9 -vuotiaille.

Cafe Aitta9

Pannukakkutalon tilalle on avautunut uusi, Suomen ensimmäinen voileipäbaari jossa leivät tehdään käsityönä kuuteen erilaiseen leipäpohjaan valinnan mukaan. Valittavana myös gluteeniton ja ketogeeninen leipäpohja. Suosituimpia leipiä ovat katkarapu-, lohi-, ooppera-ja klubileipä.

Pudasjärvi

Liukulumikenkäseikkailu Syötteen kansallispuistossa

Tule kokeilemaan supersuosittuja liukulumikenkiä ohjatusti Syötteen kansallispuistoon! Voit ostaa tämän retken kätevästi Taigavireen verkkokaupasta ja valita lisäpalveluksi vaikkapa herkullisen letunpaistoelämyksen kruunaamaan luontoretkesi.

Raahe

Langin Kauppahuone

1800-luvun interiöörissä toimiva kahvila-ravintola ja hotelli. Omassa keittiössä leivotut leivonnaiset ja herkulliset kotiruuat. Lounas ma-pe 11-13.30. Juhla-ja kokoustiloja varattavissa. 7 uniikkia hotellihuonetta, 3 terassia. Sisäpihalla aurinkoiset terassit ja kesäisin kanoja.

Sievi

Puuhaparkki - Lähiseudun monipuolisin liikuntapuisto

Täällä on kaikille liikkujille jotain.

Siikajoki

Pienkustantamo Koikkela Kustannuksen varastomyymälä

Lukutoukan paikka: kaikkea ihaniin luku- ja puuhahetkiin. Mm. ainutlaatuisia kirjoja lapsille ja aikuisille, Lukutoukan t-paitoja + siivousliinoja, herkkuja, tarroja. Kotimaisia Avainlippu-tuotteita kotimaiselta pienkustantamolta. Koska lukeminen antaa siivet!

Taivalkoski

Jalavan kauppa ja pirttikahvila - Suomen vanhin kauppa

Tässä 1883 perustetussa maalaiskaupassa on vuosien kuluessa käyty kauppaa niin ruplilla, markoilla kuin euroilla. Myynnissä on talonpoikaistavaraa, vaatteita, jalkineita, säilykkeitä, persoonallisia seinäkelloja, koruja, voiteita ja kaikenlaista muuta teemaan sopivaa.

Kallioniemi - Kirjailija-professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti ja museo

Kalle Päätalo vietti täällä lapsuutensa vuodet 1922-1939.

Utajärvi

Rokuan kansallispuisto

Ainutkertainen luonto retkeilijän paratiisi. Kiiminki joen yläjuoksu sijaitsee utajärvellä johon nousee merestä arvokalaa. Tervareitistö rokualta ouluun patikoiden tai pyörällä. Oulujoki maisemineen.

Alavieska

Haapajärvi

Ii

Kempele

Lumijoki

Merijärvi

Oulainen

Pyhäjoki

Pyhäjärvi

Pyhäntä

Reisjärvi

Siikalatva

Tyrnävä

Vaala

Ylivieska

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti