Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kuusamo – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Varaa itsellesi tehokas perhokalastusopas

Haluatko päästä kiinni perhokalastuksen perusteisiin tehokkaasti ja nopeasti? Tai oppia kalastamaan vaikka Kuusinkijoen, Kuhmon tai Karkkilan koskia? Kalastusopastus on silloin oikea vastaus tarpeisiisi. Räätälöimme sisällöt tarpeittesi mukaan tulit kalalle sitten yksin, kaverin kanssa tai isommalla porukalla. Kalastusopastuksemme teho perustuu henkilökohtaiseen yksilölliseen ohjaukseen. Meillä annetaan ohjeita,neuvoja ja apua niin, että varmasti ymmärrät kuinka sinun tulisi kalastaa.

www.palkes.com/kalastusopastus

Osoite: Kainuu, Kuusamo ja Lappi

Tekemistä

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.palkes.com/

Kuusamon suurpetokeskus

Kuusamon suurpetokeskus aloitti orpokotina emonsa menettäneille karhunpennuille, joiden kohtalona olisi muuten ollut menehtyä luonnossa. Nykyään tarhassa asustelee useita karhuja, pääasiassa alkuperäisten karhujen jälkeläisiä, jotka paikan isäntä, Sulo Karjalainen, on kasvattanut pennusta alkaen. Suurpetokeskus onkin myös ainutlaatuinen ilmentymä ihmisen ja suurpetojen välisestä ystävyydestä. Karhujen lisäksi täällä kohtaa kettuja, ilveksiä sekä koirasusia.

kuusamon-suurpetokeskus.fi/

Keronrannantie 31, 93999 Kuusamo (kartalla)

Nähtävää

Pieni karhunkierros (12km) - Suomen suosituin retkeilyreitti

Pieni Karhunkierros Oulangan kansallispuistossa on selkeä retkeilyreitti, jonka pääasiassa hyväkuntoisten polkujen varrella tulee vastaan uskomaton määrä nähtävää. Tämä on todellinen maisemareitti: On suojaista korpimetsää, koskia, hiljalleen virtaavaa vettä, jyrkkiä kanjoneita, jopa vesiputous. Perustaidot liikkua luonnossa riittävät, ja hyvä peruskunto, niin että jaksaa taivaltaa 12 km matkan, joka vie 4-9 tuntia, kiiveten välillä ylämäkiä ja samalla kuljettaa eväitä ja juomaa mukanaan.

www.luontoon.fi/oulanka/patikointireitit#pienikarhunkierros

Juumantie 136, Kuusamo (kartalla)

Tekemistä

Holiday Club Kuusamon Tropiikki - Hotelli ja kylpylä

Tropiikki on mukava perus-kylpylähotelli rauhallisella seudulla metsän keskellä. Täällä voi majoittua hotellilla tai huoneistoissa, jotka sijaitsevat lähiympäristössä. Kylpylä on pieni ja ehkä enemmän lapsiperheiden kuin pariskuntien mieleen, esimerkiksi altaat ovat matalahkoja. Hotellin vieressä on uimaranta ja rantasauna, frisbeegolf-rata, ja talvella useita hiihtolatuja menee hotellin ohi. Täällä on tietenkin myös ravintola, ja huoneistoissa voi itsekin laittaa ruokaa ja jopa grillata.

www.booking.com/hotel/fi/holiday-club-kuusamon-tropiikki-kuusamo.fi.html

Kylpyläntie 5, Kuusamo (kartalla)

Tekemistä
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti