Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Oulu – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ravintola Sokeri-Jussin Kievari

Punamullalla maalattu, sisältä pirttimäinen vanha hirsimakasiini Oulun Pikisaaressa kätkee sisäänsä yhden Oulun idylisimmistä ruokaravintoloista. Sokeri-Jussin Kievarin ruoka-annokset ovat herkullista, oikeaa suomalaista ruokaa, joissa hyödynnetään kaudelle ominaisia, lähistöltä saatavia raaka-aineita. Otatpa sitten muikut, savuporokorvasienikeittoa tai luomupiimävanukasta, et pety. Ruokajuomaksi hyvä valikoima pienpanimo-oluita. Annokset ovat reippaan kokoisia, täällä syödessä ei jää nälkä.

www.sokerijussi.fi/

Pikisaarentie 2, Oulu (kartalla)

Ruokailu

Pizzeria Da Mario - Oulun vanhin pitsapaikka (jo vuodesta 1981)

Täällä keskitytään siihen, mikä osataan parhaiten - pizzaan. Reilut 40 vuotta sitten italialainen pizzamestari Mario Patella perusti Ouluun pizzerian, ja hänen viitoittamallaan tiellä ja resepteillä myös nykyinen Da Mario jatkaa. Täältä saat pizzan, joka on yksi parhaista pizzoista mitä olet koskaan syönyt! Myös salaattibaari on todella runsas ja erinomainen. Vaikka ruoka on herkullista, hinnat ovat silti kohtuulliset. Lapset voivat odotellessa seurata kalojen puuhia suuressa akvaariossa.

www.damario.fi/

Torikatu 24, Oulu (kartalla)

Ruokailu

Kauppuri 5 Burgers

Kauppuri 5:n burgereissa ei lihaa säästellä ja makua löytyy niin, että riittää. Näillä eväillä lähtee isompikin nälkä. Ruokailunautinnon kruunaa "salin" räyheä sisustus, joka on kuin joltain rokkimestan backstagelta repäisty, ja henkilökunnan rento ote bursien vääntämiseen ja elämään yleensä. "Teurastaja" on paikan hampurilaisten kingi, johon voi jäädä koukkuun, niin että sitä palaa hakemaan aina uudestaan ja uudestaan. Tila on pieni, mutta jos ei mahdu mukaan, syödään ulkona.

www.kauppuri5.fi/

Kauppurienkatu 5, Oulu (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Phuket Thai

Phuket Thai valmistaa thairuokaa alkuperäisillä thaimaalaisilla resepteillä ja lopputuloksena syntyy aterioita, jotka voivat hyvinkin olla yksiä Suomen autenttisimpia. Parempaa aasialasita ruokaa saa etsiä jopa paikan päältä Thaimaasta. Lounasaikaan on tarjolla buffet, johon kuuluu lämpimiä ruokia, sushia ja salaattia. Illallakin tunnelma on mukava, ruoka tulee nopeasti ja reilun kokoiset annokset on aseteltu kauniisti. Ravintolassa on saatavissa myös thaimaalaisia oluita.

phuketthai.fi/

Kauppurienkatu 4, Oulu (kartalla)

Ruokailu

Pannukakkutalo - niin suolaisen kuin makean nälkään

Oulun omaleimaisimpiin ravintoloihin lukeutuva Pannukakkutalo on OIKEA pan­nu­kak­ku­ra­vin­to­la, jossa pannukakkua voi tietenkin maistella perinteisillä lisukkeilla, kuten hillolla, mansikoilla, omenalla ja jäätelöllä - mutta myös vaikka po­rolla, feta-pinaatilla, ka­nalla, pe­ko­nilla, sa­vu­juus­tolla, suolaisella kinuskilla tai jollain yli sadasta muusta vaihtoehdosta. Kokonaisuuden kruunaa ihana aittamiljöö ja mukava henkilökunta.

pannukakkutalo.fi/ravintolat/oulu/

Aittatori 9, Oulu (kartalla)

Ruokailu

Kylpylä / Hotelli Eden (Break by Sokos)

Hiekkarannalla Nallikarin matkailualueella ja Oulun keskustasta noin 5 kilometrin päässä sijaitsee kylpylähotelli Eden. Hotelli on rakennettu 90-luvulla, ja se henkii ajan rakenneratkaisuja. Pientä kuluneisuutta kohtaa aika ajoin, mutta jos haluaa viettää aikaa Nallikarissa meren rannalla ja uida uimarannalla, hotellin sijainti on nappiosuma. Lisäksi hotellissa on Spa-osasto, joka on iästään huolimatta oikein hyvä. Huoneet ovat siistit. Kaiken kaikkiaan Eden on oikein hyvä perushotelli.

www.booking.com/hotel/fi/holiday-club-oulun-eden.fi.html

Holstinsalmentie 29, Oulu (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille

Radisson Blu Hotel Oulu

Hyvällä maulla 2020 uudistettu hotelli keskeisellä sijainnilla Oulujoen rannalla. Lähellä on useita ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä. Kunnostetut huoneet ovat tunnelmallisia ja niissä on mukavat, isot sängyt. Hieno näköala Oulun merelliseen ympäristöön. Maukas ja runsas aamiainen tarjotaan Toivo-ravintolassa. Kuntosali, jolla voi treenata. Saunassa saa makoisat löylyt. Iloinen asiakaspalvelu, josta muut ketjut voisivat ottaa oppia. Ei ehkä Oulun halvin, mutta silti joka sentin arvoinen.

www.booking.com/hotel/fi/radisson-sas-oulu.fi.html

Hallituskatu 1, Oulu (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Vauhtipuisto - Pienten lasten oma huvipuisto Oulussa

Perheen pienimmille sopiva huvipuisto, jossa on monipuolisesti laitteita, jotka kuitenkaan eivät ole aivan hurjimmasta päästä. Elämys erityisesti 3-9 -vuotiaille. Karuselleja, bensiinikäyttöisiä Lokari-autoja, pikkuputti-minigolf, trampoliineja, tuubiliukumäki, jota lasketaan donitsilla, pallotykki ja paljon muuta. Matka tänne taittuu rattoisasti kaupunkijuna Kompiaisen kyydissä, joka lähtee keskustasta kaupungintalolta ja Nallikarilta autojen kääntöpaikalta. Vauhtipuisto on avoinna kesäaikaan.

www.vauhtipuisto.fi/

Hietasaarentie 9, Oulu (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti