Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Taivalkoski – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Jalavan kauppa ja pirttikahvila - Suomen vanhin kauppa

Tässä 1883 perustetussa maalaiskaupassa on vuosien kuluessa käyty kauppaa niin ruplilla, markoilla kuin euroilla. Myynnissä on talonpoikaistavaraa, vaatteita, jalkineita, säilykkeitä, persoonallisia seinäkelloja, koruja, voiteita ja kaikenlaista muuta teemaan sopivaa. Kauppa toimii edelleen samassa rakennuksessa kuin aikoinaan. Pirttikahvilassa voi käydä hörppäämässä vahvat kahvit ja herkuttelemassa munkeilla tai muilla leivonnaisilla ja suolaisilla paloilla tai lautasellisella lihakeittoa.

www.jalavankauppa.fi/

Mikonkuja 2, Taivalkoski (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Kallioniemi - Kirjailija-professori Kalle Päätalon lapsuudenkoti ja museo

Kalle Päätalo vietti täällä lapsuutensa vuodet 1922-1939. Päätalojen saapuessa ei Kallioniemen 1800-luvun alkuperäisistä rakennuksista ollut paljoa jäljellä, ja esimerkiksi nykyinen pirtti salvattiin lapsuusvuosien aikana 1931. Kalustus ja esineet Kallioniemen asuinrakennuksessa ovat suurelta osin alkuperäisiä, ja täällä saa hyvän kuvan ajan pienviljelijä-metsätyömiesperheen elämästä. Erityisesti Iijoki-sarjan ja elokuvien kuten Elämäni vonkamies ystävät saavat vierailusta tänne paljon irti.

www.taivalkoski.fi/palvelut/kirjasto-ja-kulttuuri/paatalo-instituutti/kallioniemi/

Kallioniementie 7c, Taivalkoski (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti