Etela-Savo – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Enonkoski

Norppamelonta Saimaalla

Kajakkimelonta Suomen suurimmalla järvellä Saimaalla on nautinnollinen ja erilainen tapa viettää kesälomaa! Osallistu melontaretkellemme Saimaan Linnansaaren kansallispuistoon ja tutustu harvinaiseen saimaannorppaan ympäristöä kunnioittaen. Osallistu yksin tai järjestä ryhmällesi elämyksellinen melontaretki ammattitaitoisen melontaohjaajan ja eräoppaan kanssa!

Olo Center

Luontoelämyksiä, majoituspalveluita ja retriittejä tarjoava keskus Enonkosken Ihamaniemellä. Kahden kansallispuiston väliin sijoittuva ”piilotettu helmi” upeiden metsien ja Saimaan järvimaisemien keskellä. Ravintolapalvelut ja rentoutushoidot saatavilla tilauksesta.

Hirvensalmi

Juva

Karihiekan hiekkaranta ja rantakalliot

Karihiekka on suosittu, noin 300 metriä pitkä uimaranta kaarevalla niemellä Luonterin selällä, korkeiden kallioiden välissä. Jyrkät kallionseinämät ovat nähtävyys nekin. Autolla pääsee reilun puolen kilometrin päähän Karihiekasta, josta pitää kävellä perille Luonterin luonnonsuojelualueen halki. Karihiekan varusteluun kuuluvat kuivakäymälä, jätepiste ja grillikatos. Lähistöllä on myös retkisatamaan.

TeaHouse of Wehmais

Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä toimiva teehuone-bistromme on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Ranskalais-skandinaavisesti sisustetuissa tiloissamme yhdistämme paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja teesommelierimme valitsemat laadukkaat teet ainutlaatuiseksi elämykseksi.

Kangasniemi

Rauhallinen leirintäalue

Etelä-Savossa Kangasniemellä on rauhalline ja lapsi- ja lemmikkiystävällinen leirintäalue, Camping Kiviniemi

Mikkeli (6 vinkkiä)

Kenkäveron pappilamiljöön puutarha, putiikit ja kahvila

Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus, jonka huoneet ovat toinen toistaan viehättävämpiä. Päärakennusta ympäröi puutarha, jonka kukka-ja kasviloisto on vertaansa vailla (mukana myös harvinaisia perinnekasveja). Samalla kun aikuiset tutustuvat näyttelyihin, lapset voivat notkua eläinaitauksilla. Pikkuisissa putiikeissa myydään persoonallisia käsityötuotteita ja lahjatavaraa. Kesäkahvilan helmi on omenapiirakka, ja henkilökunta on pukeutunut vanhanajan hengen mukaisesti.

Ferkku, eli ravintola Fernando

Ferkku on mukava ja rento ruokaravintola, jossa on hyvät ruoat ja nopea palvelu. Laajasta menusta jokainen löytää mieleisensä annoksen, pisteet kotiin erityisesti supermureasta vasikanleikeestä, porsaanleikkeestä ja aurajuustoperunoista. Ravintolan sijainti on hyvä, keskellä kaupunkia. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Suosittu, pöytää voi joutua varsinkin viikonloppuisin jonottamaan. Maustetaan savolaisella huumorilla.

Mäntyharju

B&B Pinus

Pieni majatalo - kesällä 4 huonetta, talvella 2 huonetta. Iso piha (nuotiopaikka, grillikatos) ja asiakkaiden arvioiden mukaan erittäin hyvä aamupala.

Pertunmaa

Pieksämäki

Pieksämäen nukke­­koti - Joonas Auringon Huvila

Merirosvokapteeni Joonas Auringon kesähuvilassa ei aika käy lapsilla pitkäksi. Toimintaa on niin ulkona kuin sisällä. Pihalla voi leikkiä monenlaiia leikkejä, sieltä löyty pelejä kuten valtava fortuna ja välineitä kuten riippusilta ja kapulalossi. Liikennepuistossa pääsee hiomaan liikennetaitojaan. Sisältä löytyy leikkihuone, jossa voi pukeutua eri rooleihin, esim. Joonas Auringon hytti ja merirosvoprinsessa Persiljan kammari. Kahvilasta saa Joonas Auringon Merirosvojuomaa ja muita virvokkeita.

Puumala (5 vinkkiä)

Lasiruusu Puumala

Upea matkamuistomyymälä Puumalan keskustassa. Paikallista lasitavaraa ja vähän muutakin.

Sahanlahti

Sahanlahti Resort Sahanlahti on maineikas ja perinteikäs matkailukeskus Saimaan rannalla Puumalassa

Rantasalmi

Järvisydän

Hotelli, jossa on täyden palvelun kylpylä, Järvikylpylä ja keskiaikainen ravintola.

Savonlinna (4 vinkkiä)

Olavinlinna - Savonlinnan tunnetuin nähtävyys

Keskiaikainen linna Kyrönsalmen virran kallioluodolla. Opastetut kierrokset kuuluvat lipun hintaan, ja sellaiselle kannattaa ehdottomasti osallistua. Noin tunnin kestävän kierroksen jälkeen voi jatkaa tutustumista linnaan omin nokin. Paljon jyrkkiä portaikkoja. Ylhäältä avautuvat hienot maisemat. Ravintolasta saa suuhunpantavaa ja museomyymälästä voi ostaa matkamuistoja. Talvisin pysäköintipaikkoja on lähellä Olavinlinnaa Linnankadulla ja kesällä parkkihallissa Tottinkadun varrella.

Hotelli Lossiranta Lodge - Savonlinnan ikonisin näkymä suoraan Olavinlinnalle

Jos haluat majoittua pienessä ja idylisessä boutiquehotellissa, vastapäätä Olavinlinnaa ja istuskella iltaisin terassilla ihailemassa Savonlinnan ikonisinta maisemaa, Lossiranta Lodge on valintasi. Hotellia ympäröi vehreä puutarha, jossa voit vain oleskella tai vaikka nauttia aamupalaa. Oma laituri, jolta voit pulahtaa Saimaan vesiin uimaan. On sauna ja upea ulkoporeamme. Huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä. Voit vuokrata polkupyörän käyttöösi ja lähteä sillä tutustumaan tienoisiin.

Sulkava

Pisamalahden linnavuori

Päiväretkikohde historian harrastajille ja maisemista nautiskelijoille. Linnavuori ei kuitenkaan sovellu liikuntaesteisille, sillä rinteet ovat jyrkkiä ja vaikeita kulkea. Jos retkeilet lasten kanssa, varothan linnavuoren korkeita kallioita ja syviä rantoja.

Alanne Art Deco

ART DECO hotelli-ravintolaan on v. 1860 valmistunut hotelli-ravintola rakennus sijaitsee Saimaan rannassa kauniilla paikalla.