Savonlinna – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Savonlinna

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

UPM Plywood Savonlinnan vaneritehdas

Yli 100 vuotta vanerin valmistusta Savonlinnassa. Vietämme avoimien ovien päivää to 6.7. klo 14:30-17:30. Tehdaskierros yli 7-vuotiaille ja paljon muuta nähtävää. Tervetuloa!

www.upm.com

Schaumanintie 1, Savonlinna (kartalla)

Nähtävää

Hotel Hospitz - Hienoa vanhanajan tunnelmaa

Hospitzissa voit majoittua Wanhassa Savonlinnassa, upeissa maisemissa ja vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta. Tämän 1933 valmistuneen, Wivi Lönnin suunnitteleman hotellin kaikki 21 huonetta ovat omia yksilöitään, ja niissä mikään ulkopuolinen häiriötekijä pääse pilaamaan hyviä unia. Hotelli on kuuluisa myös erinomaisesta ravintolastaan, raikkaasta ja runsaasta aamiaisestaan ja puutarhaterassistaan, joka on erittäin viihtyisä.

www.booking.com/hotel/fi/family-hospitz.fi.html

Linnankatu 20, Savonlinna (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Hotelli Lossiranta Lodge - Savonlinnan ikonisin näkymä suoraan Olavinlinnalle

Jos haluat majoittua pienessä ja idylisessä boutiquehotellissa, vastapäätä Olavinlinnaa ja istuskella iltaisin terassilla ihailemassa Savonlinnan ikonisinta maisemaa, Lossiranta Lodge on valintasi. Hotellia ympäröi vehreä puutarha, jossa voit vain oleskella tai vaikka nauttia aamupalaa. Oma laituri, jolta voit pulahtaa Saimaan vesiin uimaan. On sauna ja upea ulkoporeamme. Huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä. Voit vuokrata polkupyörän käyttöösi ja lähteä sillä tutustumaan tienoisiin.

www.booking.com/hotel/fi/lossiranta-lodge.fi.html

Olavinkatu 8, Savonlinna (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen Rauhallinen

Olavinlinna - Savonlinnan tunnetuin nähtävyys

Keskiaikainen linna Kyrönsalmen virran kallioluodolla. Opastetut kierrokset kuuluvat lipun hintaan, ja sellaiselle kannattaa ehdottomasti osallistua. Noin tunnin kestävän kierroksen jälkeen voi jatkaa tutustumista linnaan omin nokin. Paljon jyrkkiä portaikkoja. Ylhäältä avautuvat hienot maisemat. Ravintolasta saa suuhunpantavaa ja museomyymälästä voi ostaa matkamuistoja. Talvisin pysäköintipaikkoja on lähellä Olavinlinnaa Linnankadulla ja kesällä parkkihallissa Tottinkadun varrella.

www.kansallismuseo.fi/fi/olavinlinna

Linnankatu 7, Savonlinna (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset Hyvä lapsiperheille Rauhallinen