Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Mikkeli
Mikkeli (täyskuva)

Mikkeli – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kenkäveron pappilamiljöön puutarha, putiikit ja kahvila

Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus, jonka huoneet ovat toinen toistaan viehättävämpiä. Päärakennusta ympäröi puutarha, jonka kukka-ja kasviloisto on vertaansa vailla (mukana myös harvinaisia perinnekasveja). Samalla kun aikuiset tutustuvat näyttelyihin, lapset voivat notkua eläinaitauksilla. Pikkuisissa putiikeissa myydään persoonallisia käsityötuotteita ja lahjatavaraa. Kesäkahvilan helmi on omenapiirakka, ja henkilökunta on pukeutunut vanhanajan hengen mukaisesti.

www.kenkavero.fi/

Pursialankatu 6, Mikkeli (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset

Ferkku, eli ravintola Fernando

Ferkku on mukava ja rento ruokaravintola, jossa on hyvät ruoat ja nopea palvelu. Laajasta menusta jokainen löytää mieleisensä annoksen, pisteet kotiin erityisesti supermureasta vasikanleikeestä, porsaanleikkeestä ja aurajuustoperunoista. Ravintolan sijainti on hyvä, keskellä kaupunkia. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Suosittu, pöytää voi joutua varsinkin viikonloppuisin jonottamaan. Maustetaan savolaisella huumorilla.

www.ravintolafernando.fi/

Maaherrankatu 17, 50100 Mikkeli (kartalla)

Ruokailu

InStile Mannila - Italialainen puoti ja espressokahvila

InStile Mannilan kesäpizzeriassa Otavassa, Italia kohtaa Suomalaisen maalaismiljöön. Tänne kannattaa tulla herkkujen perässä kauempaakin, mutta Mikkelistä matkaa kertyy noin 13 kilometriä, jonka autoilee 13 minuutissa. Italialais-suomalainen pariskunta pyöräyttää täällä cappuccinot, joita ei saa mielestään. Pitsat täällä ovat monien mielestä parhaita, mitä he ovat ikinä syöneet. Myönnetään, niiden laatu on mieletön. Herkkupuodista voi ostaa italialaisia makuja myös kotiinviemisiksi.

www.instile.fi/

Vanha otavantie 110, Otava, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu
Ostokset

Naisvuoren kahvila & näkötorni

Naisvuoren näkötornista avautuvat upeat maisemat, täältä näkee hyvällä säällä koko Mikkelin. Tornissa toimii kahvila, jonka vohvelit ovat maankuuluja. Vohvelit ovat gluteenittomia ja maidottomia, ja kahvi ja tee ovat luomua. Lapset tykkäävät vohveleistaan jäätelöllä, ja heille on myös pieni leikkipaikka. Torniin pitää kiivetä portaita, hissiä ei ole.

www.naisvuorenkahvila.fi/

Mikonkatu 23, Mikkeli (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Hyvä kesäisin

Tertin kartano - Hotelli, kahvila ja herkkukauppa

Tertin kartanohotellissa on kuusi tunnelmallista huonetta, joissa pellavalakanoiden välissä uni tulee helposti. Huoneen ulkoterassilla on kiva iltaisin seurata auringonlaskua ja kuunnella, miten linnut laulavat kauniisti. Rauhallista. Aamiainen on runsas ja maukas. Tertissä on myös kaikille avoin kahvila, jossa tarjotaan päivittäin lämmin lounas ja tuoreita leivoksia ja suolaisia makupaloja. Herkkukaupassa myydään Tertin kartanon omia ruokatuotteita ja sisustustavaroita. Parempaa saa hakea.

www.booking.com/hotel/fi/tertti-manor.fi.html

Kuopiontie 68, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen
Rauhallinen

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos) - Majapaikka keskellä Mikkeliä ja lähellä rautatieasemaa

Vaakunoita on siellä täällä, ja kaikkialla ne ovat luotettavia ja laadukkaita, eikä Mikkeli ole poikkeus. Hotelli on hyvällä keskeisellä paikalla, lähellä rautatieasemaa ja Mikkelin toria. Huoneita on remontoitu viime aikoina ja ne ovat siistejä. Osassa huoneita on sisäparveke. Hotelli Vaakunassa asiat sujuvat tutulla ja turvallisella varmuudella, jota voi odottaa Sokos-ketjun hotellilta. Hotellin ylimmän kerroksen saunaosastolta aukeaa hienot maisemat yli Mikkelin.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-vaakuna-mikkeli.fi.html

Porrassalmenkatu 9, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti