Mikkeli – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Mikkeli

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Naisvuoren kahvila & näkötorni

Naisvuoren näkötornista avautuvat upeat maisemat, täältä näkee hyvällä säällä koko Mikkelin. Tornissa toimii kahvila, jonka vohvelit ovat maankuuluja. Vohvelit ovat gluteenittomia ja maidottomia, ja kahvi ja tee ovat luomua. Lapset tykkäävät vohveleistaan jäätelöllä, ja heille on myös pieni leikkipaikka. Torniin pitää kiivetä portaita, hissiä ei ole.

www.naisvuorenkahvila.fi

Mikonkatu 23, Mikkeli (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Hyvä kesäisin

Ferkku, eli ravintola Fernando

Ferkku on mukava ja rento ruokaravintola, jossa on hyvät ruoat ja nopea palvelu. Laajasta menusta jokainen löytää mieleisensä annoksen, pisteet kotiin erityisesti supermureasta vasikanleikeestä, porsaanleikkeestä ja aurajuustoperunoista. Ravintolan sijainti on hyvä, keskellä kaupunkia. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Suosittu, pöytää voi joutua varsinkin viikonloppuisin jonottamaan. Maustetaan savolaisella huumorilla.

www.ravintolafernando.fi

Maaherrankatu 17, 50100 Mikkeli (kartalla)

Ruokailu

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos) - Majapaikka keskellä Mikkeliä ja lähellä rautatieasemaa

Vaakunoita on siellä täällä, ja kaikkialla ne ovat luotettavia ja laadukkaita, eikä Mikkeli ole poikkeus. Hotelli on hyvällä keskeisellä paikalla, lähellä rautatieasemaa ja Mikkelin toria. Huoneita on remontoitu viime aikoina ja ne ovat siistejä. Osassa huoneita on sisäparveke. Hotelli Vaakunassa asiat sujuvat tutulla ja turvallisella varmuudella, jota voi odottaa Sokos-ketjun hotellilta. Hotellin ylimmän kerroksen saunaosastolta aukeaa hienot maisemat yli Mikkelin.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-vaakuna-mikkeli.fi.html

Porrassalmenkatu 9, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

InStile Mannila - Italialainen puoti ja espressokahvila

InStile Mannilan kesäpizzeriassa Otavassa, Italia kohtaa Suomalaisen maalaismiljöön. Tänne kannattaa tulla herkkujen perässä kauempaakin, mutta Mikkelistä matkaa kertyy noin 13 kilometriä, jonka autoilee 13 minuutissa. Italialais-suomalainen pariskunta pyöräyttää täällä cappuccinot, joita ei saa mielestään. Pitsat täällä ovat monien mielestä parhaita, mitä he ovat ikinä syöneet. Myönnetään, niiden laatu on mieletön. Herkkupuodista voi ostaa italialaisia makuja myös kotiinviemisiksi.

www.instile.fi

Vanha otavantie 110, Otava, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu Ostokset

Kenkäveron pappilamiljöön puutarha, putiikit ja kahvila

Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus, jonka huoneet ovat toinen toistaan viehättävämpiä. Päärakennusta ympäröi puutarha, jonka kukka-ja kasviloisto on vertaansa vailla (mukana myös harvinaisia perinnekasveja). Samalla kun aikuiset tutustuvat näyttelyihin, lapset voivat notkua eläinaitauksilla. Pikkuisissa putiikeissa myydään persoonallisia käsityötuotteita ja lahjatavaraa. Kesäkahvilan helmi on omenapiirakka, ja henkilökunta on pukeutunut vanhanajan hengen mukaisesti.

www.kenkavero.fi

Pursialankatu 6, Mikkeli (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset

Tertin kartano - Hotelli, kahvila ja herkkukauppa

Tertin kartanohotellissa on kuusi tunnelmallista huonetta, joissa pellavalakanoiden välissä uni tulee helposti. Huoneen ulkoterassilla on kiva iltaisin seurata auringonlaskua ja kuunnella, miten linnut laulavat kauniisti. Rauhallista. Aamiainen on runsas ja maukas. Tertissä on myös kaikille avoin kahvila, jossa tarjotaan päivittäin lämmin lounas ja tuoreita leivoksia ja suolaisia makupaloja. Herkkukaupassa myydään Tertin kartanon omia ruokatuotteita ja sisustustavaroita. Parempaa saa hakea.

www.booking.com/hotel/fi/tertti-manor.fi.html

Kuopiontie 68, Mikkeli (kartalla)

Ruokailu Ostokset Yöpyminen Rauhallinen