Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Pohjois-Savo – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Iisalmi

Koivukujabiennaali - Kuvanveistotaidetta Euroopan pisimmällä koivukujalla

Euroopan pisin ja kaunein koivukuja löytyy Iisalmesta, ja kesäisin täällä on jo muutamana vuonna järjestetty kuvanveistotaiteen näyttely nimeltään Koivukujabiennaali. Näyttelyssä taideteoksia on ripoteltu koivukujan eli Pohjolankadun varrelle ja siihen on kaikilla vapaa pääsy.

Kaupungin uimaranta - Iisalmen paras ranta

Porovesi-järven rannalla, vain noin 400 metriä Kauppatorilta sijaitsee Iisalmen kaupungin hienohiekkainen uimaranta. Uimaan täällä pääsee joko kahlaamalla maltillisesti syvenevää rantaa pitkin tai 20-metrisen uimalaiturin päästä.

Keitele

Ratsastusvaellukselle!

Nouse ratsaille ja lähde lyhyelle tai vähän pidemmällekin ratsastusvaellukselle Wanhan Koulun Tallin varmajalkaisilla suomenhevosilla Keiteleen kauniiseen luontoon. Maisemat näyttäytyvät hevosen selästä jälleen uudesta perspektiivistä.

Mökki- ja maatilamajoitusta

Wanhan Koulun Talli tarjoaa tunnelmallista majoitusta maaseudun rauhassa, hevostallin pihapiirissä. Vuokrattavana on myös järvenrantamökkejä isommasta ja hyvin varustellusta modernimmasta mökistä aina perusmökkiin saakka.

Kuopio

Hotelli Puijonsarvi (Original Sokos)

Puijonsarvi on keskeinen kaupunkihotelli, jossa asiat sujuvat varmuudella, jota Sokos -ketjulta voi odottaa. Ei yllätyksiä. Hyvästä sijainnista huolimatta yöunet olivat täällä rauhalliset. Henkilökunta oli mukavaa ja huone siisti.

Lapland Hotels Kuopio

Kyseessä on entinen Cumulus-hotelli, joka on remontoitu Lapin henkeen ja kuuluu nykyään Lapland-hotellien ketjuun. Sisustus, materiaalit ja yksityiskohdat ovat tyylikkäitä ja tarkkaan mietitty. Huoneet uudistettu.

Lapinlahti

Väisälänmäki

Kaunis luonto ja upeat näköalat vuodenajasta riippumatta. Mahdollista leiriytyä laavun yhteyteen.

Pielavesi

Iloluontonen

Iloluontonen tarjoaa elämyksiä ja hyvinvointia luonnosta, luonnontuotteista ja suomenhevosista ammentaen. Maastoratsastus, turvehoidot, villiyrttiohjelmat ja terveysmetsäretket. Ei todellakaan väentungosta!

Lehtoniemen puutarha

Lehtoniemi on Pohjois-Pielavedellä sijaitseva yksityinen puutarha, joka on kesäkaudella auki päivittäin klo 10-20. Tarjoamme kahvia/lounasta, musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa. Rantasaunassa voi kylpeä, terassilla huovuttaa, kangaspuilla kutoa ja osallistua mm. hillonkeittoon.

Rautalampi

KalajaRetkeily / Etelä-Konneveden kansallispuisto

Vuokraa kajakki, kanootti tai soutuvene ja lähde retkelle Etelä-Konneveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Tai osallistu opastetulle melontaretkelle ja nauti melonnasta ja herkullisista retkieväistä.

Törmälän loma-ja kurssikeskus/Etelä-Konneveden kansallispuisto

Luontomatkailijan, retkeilijän ja kalastajan unelmapaikka. Törmälä on yritysten ja työyhteisöjen elämyspaikka. Törmälässä Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla viihdyt useamman yön nauttien vanhan Kosken pappilan herkuista ja elämyksistä.

Rautavaara

Venäjänhiekan ranta ja Tiilikkajärven kansallispuisto

Aurinkoisena kesäpäivänä todellinen paratiisi on Tiilikkajärven kansallispuistossa sijaitseva kullan värinen hiekkaranta. Se on Tiilikan suosituin käyntikohde, ja sen hiekan sanotaan olevan pehmeämpää kuin missään muualla.

Varkaus

Kuntoranta Camping

Kuntorannan leirintäalue on mainio pysähdyspaikka karavaanareille ja telttailijoille. Kuntorannassa on tarjolla myös leirintämökkejä. Leirintäalue on aivan järven rannassa, eli todella kauniilla paikalla. Lomakeskus Kuntorannan muut palvelut ovat kätevästi samalla alueella.

Pelikahvila Kurko

Kurkossa pääsee yhdellä kertamaksulla koko päivän ajaksi konsoli-, lauta- ja korttipelien kuin pöytätenniksen pariin. Nälkää voi tyydyttää grillivoileipien ja kermalla tarjottujen vohvelien avulla.

Joroinen

Kaavi

Kiuruvesi

Leppävirta

Siilinjärvi

Sonkajärvi

Suonenjoki

Tervo

Tuusniemi

Vesanto

Vieremä

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti