Pohjois-Savo – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Iisalmi (7 vinkkiä)

Ravintola Olutmestari - Iisalmen paras terassi järvimaisemalla

Suosittu ruokaravintola kauniilla paikalla Poroveden rannalla. Mutkaton ruokapaikka, jossa ruoka on hyvää ja kookkaalta terassilta aukeaa komeat maisemat. Sijaitsee alun perin tulli- ja pakkahuoneena toimineessa makasiinirakennuksessa Iisalmen satamassa. Ruokalistalla on burgereita, rapeita muikkuja, kanaa, grillihärkää ja herkullista metsästäjänleipää. Lapsille on oma lista nakkeineen ja miniburgereineen. Jälkkäriksi vaikka savolaista mustikkakukkoa ja vaniljajäätelöä. Parhaimmillaan kesäisin.

Hotelli Golden Dome - Kaikki tarvittava kunnon yöuniin löytyy kupolin alta

Ortodoksisen seurakunnan aiemmissa tiloissa toimiva hotelli, joka juuri tästä syystä poikkeaa tyyliltään kaikista muista Suomen hotelleista ja tarjoaa miellyttävän ja hieman eksoottisen yöpymiskokemuksen. Ortodoksinen perinne näkyy mm. ruokasalissa, jossa seiniä koristavat suuret, näyttävät seinämaalaukset. Huoneet ovat siistejä ja rauhallisia. Aamupala on periaatteessa tavallinen hotelliaamiainen, mutta erittäin maukas ja huomaa, että täällä käytetään laadukkaita raaka-aineita. Ihana tunnelma.

Joroinen

Kaavi

Keitele (8 vinkkiä)

Keiteleen kesäteatteri

Ikinuori 40-vuotias Keiteleen kesäteatteri tarjoaa pääasiallisesti heinäkuussa näytöksiä ja ympäri vuoden ohjelmaa ja viihdykettä. Bongaa tapahtumamme ja touhumme kotisivulta ja FB:stä. Teatteri on tunnustettu alueensa kulttuurin tuottaja.

Matkailukeskus Lossisaari

Haluat sitten telttailla, majoittua hirsihuvilassa taikka jotakin siltä väliltä, Lossisaaresta löytyy majoitusvaihtoehtoja. Vaikka et täällä aikoisi yöpyä, keskuksesta löytyy kauppa ja ravintola. Täältä on helppo käydä uimassa Lossisaaren yleisellä uimarannalla.

Kiuruvesi

Hotelli Peltohovi/ Ravintola Wallesmanni /Hotelli Sininen helmi

Hotelli club & stage eturivin artisteja tilavissa puitteissa. Ruokaa intohimolla pilke silmäkulmassa. Helmestä löytyy saunatilat, savusauna, palju ja upeat tilat juhlatilaisuuksiin.

Kuopio (5 vinkkiä)

Kaffeteria Mummola

Tule mummolaan kahville. Täällä istutaan valkoisen pirttikaluston äärellä, ryystetään kahvia tassilta, samalla kun korkea kaappikello tikittää seinustalla. Mummolafiilis on häkellyttävän aito. Ja kuten mummolassa, täälläkin herkut tehdään itse paikan päällä rakkaudella. Kahvien ja leivonnaisten lisäksi mummolasta saa myös lounasta.

Kesäristeily Kallavedellä

Kallavesi-risteilyt ovat suosittuja Kuopion-kävijöiden keskuudessa. Ne lähtevät Matkustajasatamasta, alle kilometrin päästä torilta. Risteilyjä tehdään joka päivä toista kymmentä, ja ne suuntaavaat Kallaveden saarten lomaan, Saaristokaupunkiin ja kiertävät Vaajasalon ympäri. Myös Alahovin viinitilalle ja Rauhalahden leirintäalueelle on säännöllistä reittiliikennettä.

Lapinlahti

Väisälänmäki

Kaunis luonto ja upeat näköalat vuodenajasta riippumatta. Mahdollista leiriytyä laavun yhteyteen.

Leppävirta

Orinoron rotko

"Orinoron rotko - yksi Savon seitsemästä ihmeestä. Jännittävä koko perheen patikointi- ja retkeilykohde Soisalon saaressa Mustinmäessä" - visitleppavirta.Fi

Pielavesi (4 vinkkiä)

Iloluontonen

Iloluontonen tarjoaa elämyksiä ja hyvinvointia luonnosta, luonnontuotteista ja suomenhevosista ammentaen. Maastoratsastus, turvehoidot, villiyrttiohjelmat ja terveysmetsäretket. Ei todellakaan väentungosta!

Lehtoniemen puutarha

Lehtoniemi on Pohjois-Pielavedellä sijaitseva yksityinen puutarha, joka on kesäkaudella auki päivittäin klo 10-20. Tarjoamme kahvia/lounasta, musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa. Rantasaunassa voi kylpeä, terassilla huovuttaa, kangaspuilla kutoa ja osallistua mm. hillonkeittoon. Perinteet ja kädentaidot ovat meillä kunniassa. Lemmikkeinä koiria ja kaksi lehmää. Tule viihtymään.

Rautalampi

KalajaRetkeily / Etelä-Konneveden kansallispuisto

Vuokraa kajakki, kanootti tai soutuvene ja lähde retkelle Etelä-Konneveden kansallispuiston upeisiin maisemiin. Tai osallistu opastetulle melontaretkelle ja nauti melonnasta ja herkullisista retkieväistä.

Törmälän loma-ja kurssikeskus/Etelä-Konneveden kansallispuisto

Luontomatkailijan, retkeilijän ja kalastajan unelmapaikka. Törmälä on yritysten ja työyhteisöjen elämyspaikka. Törmälässä Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla viihdyt useamman yön nauttien vanhan Kosken pappilan herkuista ja elämyksistä.

Rautavaara

Venäjänhiekan ranta ja Tiilikkajärven kansallispuisto

Aurinkoisena kesäpäivänä todellinen paratiisi on Tiilikkajärven kansallispuistossa sijaitseva kullan värinen hiekkaranta. Se on Tiilikan suosituin käyntikohde, ja sen hiekan sanotaan olevan pehmeämpää kuin missään muualla. Rannalta aukeava järvimaisema on jo itsessään hyvä syy saapua tänne. Muualla Tiilikkajärven kansallispuistossa on luontoa moni-ilmeisimmillään, siellä on metsää, suota, harjuja - pohjoisen ja eteläisen luonnon piirteet sekoittuvat täällä keskenään kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Siilinjärvi

Sonkajärvi

Villa Aamutähti

Ylellinen ja rauhallinen majoitus- ja juhlapaikka luonnonkauniin Kangaslammen rannalla.

Suonenjoki

Mansikkakarnevaalit

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. 14.-15.7.2023

Monitoimihalli

2021 valmistunut monitoimihalli, jossa uimahallin puolella mm. Lapsille liukumäki, aikuisille terapia- ja kylmä allas. Lisäksi kuntosali, erikseen varattava kolmeenosaan jaettava liikuntasali sekä kabinetti ja kahvila.

Tervo

Tervon Lohimaa

Kalastus, syöminen, kahvit, yöpyminen, tekemistä lapsi perheille, kesä päivien aktiviteettejä

Tuusniemi

Varkaus (11 vinkkiä)

Koivun Lumo

Elämyksellistä eläin- ja luontotoimintaa kaikenikäisille. Ei pelkkä kotieläinpiha vaan paljon muuta!

Talvi-Vekara

Valtaosa lasten tapahtumista keskittyy kesäkuukausiin, mutta Varkaudessa järjestetään vuosittain tapahtuma nimeltä Talvi-Vekara, jolloin kaupungissa on jos jonkinlaista tekemistä lapsille. On lumitaidetta, eläinleiriä, taitotyöpajoja ja teatteriesityksiä. Tapahtuman ajankohta kannattaa varmistaa aina etukäteen.

Vesanto

Vieremä