Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hyppysellinen maailmaa -uutiskirje
Maailmalla
Tuoreita kuulumisia Pienestä matkaoppaasta höystettynä lisukkeilla maailman ääristä, katetaan kuukausittain uutiskirjeessämme.
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Varkaus – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Koivun Lumo

Elämyksellistä eläin- ja luontotoimintaa kaikenikäisille. Ei pelkkä kotieläinpiha vaan paljon muuta!

www.koivunlumo.com

Karjalankatu 71, 78400 Varkaus (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Talvi-Vekara

Valtaosa lasten tapahtumista keskittyy kesäkuukausiin, mutta Varkaudessa järjestetään vuosittain tapahtuma nimeltä Talvi-Vekara, jolloin kaupungissa on jos jonkinlaista tekemistä lapsille. On lumitaidetta, eläinleiriä, taitotyöpajoja ja teatteriesityksiä. Tapahtuman ajankohta kannattaa varmistaa aina etukäteen.

www.vekara-varkaus.fi/talvi-vekara

Tekemistä
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Varkaus Ski Center

Varkaudessa on mukava, koko perheen hiihtokeskus, jossa on rinteet niin lasketteluun kuin pulkkailuunkin. Hiihtokoulusta saa oivaa opetusta ja välineet voi vuokrata paikanpäältä. Tuo mukanasi joko omat grillattavat tai nappaa välipalaa kahvioista.

www.varkausskicenter.fi/

Pujottelutie 53, 78210 Varkaus (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Jääkellunta

Varmasti talven erikoisimpia aktiviteetteja on tämä jääkellunta! Pelastuspuvut vedetään päälle, loikataan hyiseen veteen ja annetaan virran viedä! Mitä kylmempi ilma, sen huikeampi kokemus. Maisemat tulee nähtyä hyvin erilaisesta vinkkelistä ja kellunnan päätteeksi todella maistuu lämmin juoma.

www.lakelandgte.fi/fi/jaakellunta-varkaudessa/

Vattuvuorenkatu 94, 78210 Varkaus (kartalla)

Tekemistä
Hyvä talvisin
Vauhdikas

Linnansaari

Linnansaaren kansallispuisto on tunnettu tietenkin kauniista luonnostaan mutta etenkin siitä, että siellä viihtyy uhanalainen saimaannorppa! Kansallispuistoon voi tutustua eri tavoin, voitte vaikka lähteä patikoimaan, reittivaihtoehdoista on helppo valita se omalle porukalle kaikkein sopivin.

www.luontoon.fi/linnansaari

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Orinoron Rotko

Tämä on upea patikointikohde, vaikka sijaitseekin Leppävirralla, ihan Varkauden naapurissa. Rotko on Suomen olosuhteissa hyvin omalaatuinen ja näkemisen arvoinen. Luontopolun pituus on noin 7 kilometriä. Lammen äärellä voit syödä mukanasi tuomat eväät tai paistaa makkaraa. Varmista että kaikilla retkelle lähtijöillä on asianmukaiset jalkineet! Talvisin retken voi tehdä lumikengillä. Ajo-ohje löytyy linkistä.

visitleppavirta.fi/fi/palvelu/orinoron-rotko

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Taulumäen Tori

Taulumäen tori on perinteinen kauppapaikka, jossa riittää kauppiaita ja asiakkaita, tietenkin erityisesti kesällä. Paikallista herkkua, eli kalakukkoa ja tuoretta paikallista järvikalaa on torilla myynnissä kuten kaikkea muutakin, aina sesongin mukaan. Kesällä torilla on myös musisointia ja markkinatapahtumia.

Petroskoinkatu 13, 78200 Varkaus (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Sampea ja Samppanjaa

Varkaus on julistautunut suomen kaviaaripääkaupungiksi, täällähän kasvatetaan siperiansampea joka herkkumätiä tuottaa. Elokuun alkupuolella kaupungissa järjestetään kaupunkifestari nimeltään Sampea ja Samppanjaa, jossa pääosassa ovat hyvä musiikki, erinomainen ruoka ja tietenkin kaiken kruunaava juoma.

sampeajasamppanjaa.fi/etusivu

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Vauhdikas

Taidekeskus Väinölä

Taidekeskus Väinölän vaihtuvat näyttelyt tarjoavat joka visiitillä jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Hurmaavassa Väinölässä on todella viehättävä nukketeatteri, mikä sopii lasten lisäksi kyllä ihan aikuisillekin. Kierroksen jälkeen on mukava istahtaa hetkeksi paikan omaan kahvilaan.

taidekeskusvainola.fi/etusivu/

Matintori 6, Varkaus (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kuntoranta Camping

Kuntorannan leirintäalue on mainio pysähdyspaikka karavaanareille ja telttailijoille. Kuntorannassa on tarjolla myös leirintämökkejä. Leirintäalue on aivan järven rannassa, eli todella kauniilla paikalla. Lomakeskus Kuntorannan muut palvelut ovat kätevästi samalla alueella.

www.kuntoranta.fi/camping

Kuntorannantie 14, 78400 Varkaus (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti