Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Iisalmi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ravintola Olutmestari - Iisalmen paras terassi järvimaisemalla

Suosittu ruokaravintola kauniilla paikalla Poroveden rannalla. Mutkaton ruokapaikka, jossa ruoka on hyvää ja kookkaalta terassilta aukeaa komeat maisemat. Sijaitsee alun perin tulli- ja pakkahuoneena toimineessa makasiinirakennuksessa Iisalmen satamassa. Ruokalistalla on burgereita, rapeita muikkuja, kanaa, grillihärkää ja herkullista metsästäjänleipää. Lapsille on oma lista nakkeineen ja miniburgereineen. Jälkkäriksi vaikka savolaista mustikkakukkoa ja vaniljajäätelöä. Parhaimmillaan kesäisin.

www.olutmestari.com/

Veikonkatu 1, Iisalmi (kartalla)

Ruokailu

Hotelli Golden Dome - Kaikki tarvittava kunnon yöuniin löytyy kupolin alta

Ortodoksisen seurakunnan aiemmissa tiloissa toimiva hotelli, joka juuri tästä syystä poikkeaa tyyliltään kaikista muista Suomen hotelleista ja tarjoaa miellyttävän ja hieman eksoottisen yöpymiskokemuksen. Ortodoksinen perinne näkyy mm. ruokasalissa, jossa seiniä koristavat suuret, näyttävät seinämaalaukset. Huoneet ovat siistejä ja rauhallisia. Aamupala on periaatteessa tavallinen hotelliaamiainen, mutta erittäin maukas ja huomaa, että täällä käytetään laadukkaita raaka-aineita. Ihana tunnelma.

www.booking.com/hotel/fi/golden-dome-iisalmi.fi.html

Kirkkopuistonkatu 28, Iisalmi (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Koivukujabiennaali - Kuvanveistotaidetta Euroopan pisimmällä koivukujalla

Euroopan pisin ja kaunein koivukuja löytyy Iisalmesta, ja kesäisin täällä on jo muutamana vuonna järjestetty kuvanveistotaiteen näyttely nimeltään Koivukujabiennaali. Näyttelyssä taideteoksia on ripoteltu koivukujan eli Pohjolankadun varrelle ja siihen on kaikilla vapaa pääsy. Vuoden 2021 biennaalin pidetään heinäkuussa ja teemana on "Ihmisen osa". Siinä näyttelyyn osallistuvat taiteilijat pyrkivät teoksillaan tulkitsemaan ihmistä, elämää ja sitä, mitä ihmisenä oleminen merkitsee.

www.iisalmi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumat/Koivuk...

Pohjolankatu 1, Iisalmi (kartalla)

Nähtävää

Kaupungin uimaranta - Iisalmen paras ranta

Porovesi-järven rannalla, vain noin 400 metriä Kauppatorilta sijaitsee Iisalmen kaupungin hienohiekkainen uimaranta. Uimaan täällä pääsee joko kahlaamalla maltillisesti syvenevää rantaa pitkin tai 20-metrisen uimalaiturin päästä. Mataluuden takia ranta sopii hyvin lapsille, ja heille on myös leikkivälineitä, kuten keinu ja karuselli. Pikkupurtavaa ja virvokkeita saa rannan kesäkahvilasta, ja samasta rakennuksesta kahvilan kanssa ovat myös pukeutumistilat ja wc-tilat naisille ja miehille.

www.iisalmi.fi/Suomeksi/Palvelut/Liikunta-ja-vapaa-aika...

Haukiniemenkatu 1a, Iisalmi (kartalla)

Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Tekemistä

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti