Kanta-Häme – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Forssa

Hattula

Hausjärvi

Humppila

Hämeenlinna (9 vinkkiä)

Lounasravintola ja vegekahvila Hemma

Kahvila ja lounaspaikka, joka tarjoaa maistuvaa pikkupurtavaa ja herkkuja, jotka ovat myös terveellisiä. Keitot ja salaattipöytä ovat erinomaisia. Hyviä vegaanivaihtoehtoja tarjolla kautta linjan, myös leivonnaispuolella. Ketokakkua ja raakakakkuja on. Erilaisia kahveja, kannattaa kokeilla vaikka kurkumalattea. Paikan vielä yksi erikoisuus on, että Hemma on itse asiassa myös kampaamo.

Ravintola Uoma - lounasta ja illallista

Päivisin helposti lähestyttävä lounaspaikka ja iltaisin fine diningiä parhaimmillaan. Lounas valitaan lounaslistalta ja sitä odotellessa voi aloitella salaattibuffetista. Lounaalla ehdottomasti Hämeenlinnan parhaimmistoa, laatu ja maku ovat kohdallaan. Illallisella annokset ovat huolellisesti mietittyjä, kauniisti aseteltuja ja tarjoavat kivoja yllätyksiä ja hienoja makuelämyksiä. Täällä voi todella nauttia ruoasta.

Janakkala

Jokioinen

Resiina-ajelu pitkin Jokioisten museorautatietä

Lähde perheen tai kaveriporukan kesken ajelulle käsin pumpattavalla resiinalla eli resinoimaan pitkin Jokioisten museorautatietä. Mukaan mahtuu kaksi pumppaajaa ja kaksi matkustajaa. Voit edetä omaan tahtiin ja vaikka pysähtyä Santavaihteen nuotiopaikalle grillaamaan makkaraa. Resinoita on useampi, eli voit ottaa mukaan samaan letkaan muitakin seurueita. Resinoita vuokrataan Minkiön asemalta kapearaidemuseon aukioloaikoina. Varmista etukäteen saatavuus, resinat ovat käytettävissä kun radalla ei ole muuta liikennettä.

Majatalo Hunajakoto

Persoonallinen ja taiten entisöity majatalo, jonka makuuhuoneet ovat isoja (25 neliötä) ja kauniisti sisustettuja, kukin omalla harkitulla tyylillään ja värimaailmallaan. WC ja kylpyhuone ovat asukkaiden yhteiskäytössä. Aamiainen on monipuolinen, maittava ja kauniisti esillepantu, tarjolla on mm. itse leivottuja leipiä. Saunasta kirpoaa mukavat löylyt. Paikan emäntä luo tänne iloisen ja välittävän tunnelman. Miljöö henkii rauhallisuutta, täällä sielukin lepää.

Loppi

Riihimäki

Tammela

Ypäjä