Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Hämeenlinna – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Lounasravintola ja vegekahvila Hemma

Kahvila ja lounaspaikka, joka tarjoaa maistuvaa pikkupurtavaa ja herkkuja, jotka ovat myös terveellisiä. Keitot ja salaattipöytä ovat erinomaisia. Hyviä vegaanivaihtoehtoja tarjolla kautta linjan, myös leivonnaispuolella. Ketokakkua ja raakakakkuja on. Erilaisia kahveja, kannattaa kokeilla vaikka kurkumalattea. Paikan vielä yksi erikoisuus on, että Hemma on itse asiassa myös kampaamo.

www.hemmahml.fi/

Raatihuoneenkatu 29, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Uoma - lounasta ja illallista

Päivisin helposti lähestyttävä lounaspaikka ja iltaisin fine diningiä parhaimmillaan. Lounas valitaan lounaslistalta ja sitä odotellessa voi aloitella salaattibuffetista. Lounaalla ehdottomasti Hämeenlinnan parhaimmistoa, laatu ja maku ovat kohdallaan. Illallisella annokset ovat huolellisesti mietittyjä, kauniisti aseteltuja ja tarjoavat kivoja yllätyksiä ja hienoja makuelämyksiä. Täällä voi todella nauttia ruoasta.

www.ravintolauoma.fi/

Saaristenkatu 4, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Marin Kahvila

Siisti ja valoisa kahvila, josta saa myös lounasta, pasta-annoksia ja salaatteja. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Veikkaan, että itseleivottua pullaa tarjoavat. Hyvää on. Palvelu on ystävällistä. Täältä voi hakea vaikka aamupalasämpylät.

www.facebook.com/profile.php?id=100063480791722

Kasarmikatu 3, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Boho second hand - Merkkivaatteiden kirpputori

Kirpputori, joka on erikoistunut merkkivaatteisiin ja merkkituotteisiin (Prada, Marimekko, jne.). Hintataso on normikirppistä korkeampi, mutta kuitenkin kohtuullinen ja myyntiin on tarkkaan valittu vain hyväkuntoisia tuotteita. Vaatteet on järjestetty koon mukaan, mikä helpottaa oman koon löytämistä.

www.bohosecondhand.fi/

Raatihuoneenkatu 29, Hämeenlinna (kartalla)

Ostokset

Matin ja Maijan majatalo

Matin ja Maijan majatalossa yövyt aivan Hämeenlinnan keskustassa lähes sata vuotta vanhassa, mutta huolella kunnostetussa villassa. Majatalossa on kuusi kodinomaista huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone suihkulla ja joiden sisustus sopii hyvin talon aikakauteen. Sängyt ovat mukavat ja niiden pellavaiset petivaatteet kutsuvat unten maille. Talolla ja alueella on vaiherikas menneisyys takanaan, ja siitä majatalon pitäjät Matti ja Maija mielellään kertovat lisää.

www.booking.com/hotel/fi/matin-ja-maijan-majatalo.fi.html

Eteläkatu 5, Hämeenlinna (kartalla)

Yöpyminen

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos) - Majapaikka Vanajaveden rannalla

Vaakuna on rauhallinen hotelli, joka sijaitsee idyllisellä paikalla aivan Vanajaveden rannalla. Yöpyminen täällä sujuu Scandicin ketjuhotellille ominaisella tutulla varmuudella, ei yllätyksiä tiedossa. Hotellissa on ravintola, jonka erikoisuus on lankulla tarjottava ateriakokonaisuus koko seurueelle. Koska hotelli on aivan järven rannalla, siltä voi lähteä kävelemään tai pyöräilemään (polkupyörän voi lainata hotellilta) pitkin rantareittiä tai kanootilla melomaan Vanajaveden vesille.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-vaakuna-hameenlinna.fi.html

Possentie 7, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Vankilamuseo

Suomen suurin vankilamuseo sijaitsee Hämeenlinnassa. Päänäyttelyyn kuuluu 17 selliä, joista kukin esittelee vankielämän erikoisuuksia hieman eri kanteilta ja lisäksi täällä voi tutustua vanginvartijoiden toimistoon ja sairaanhoitajan huoneeseen, joiden esineet kertovat vankien elämästä ja vankilan arjesta. Valo- ja ääni-installaatiot herättävät vankilan eloon. Museokaupasta voi ostaa vankila-aiheisia matkamuistoja ja vankien eri vankiloissa valmistamia tuotteita. Ravintolast saa vatsantäytettä.

www.kansallismuseo.fi/fi/vankila

Kustaa III:n katu 8, Hämeenlinna (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset

Viisarin frisbeegolfrata

Viisarin 18-väylänen rata on perustettu vuonna 2011. Rata on haastava ja monipuolinen (AA1). Korkeuseroja ei ole liikkaa. Väylät ovat todella hyvässä kunnossa sponsoreitten ja Discaajat ry:n hienon työn takia. Opasteet ovat todella hyvät ja siirtymät eivät ole pitkiä.

frisbeegolfradat.fi/rata/hameenlinnan_frisbeegolfrata/

Hirvilammentie 38, Hämeenlinna (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Tiirinkosken Tehdas

Tervetuloa Tiirinkosken tehtaalle Hämeenlinnaan, missä sinut kutsuu lämmin tunnelma ja upea miljöö! Astuessasi vuonna 1910 rakennettuun navettarakennukseen, kohtaat lifestyle-tyylisen kaupan ja herkullisia belgialaisia vohveleita tarjoavan kahvilan, jossa vohvelit on valmistettu tilan omista härkäpapujauhoista. Älä epäröi matkustaa kauempaakin tullaksesi tutustumaan tähän ainutlaatuiseen paikkaan!

tiirinkoskentehdas.fi/

Haantie 5, 13500 Hämeenlinna (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Toimituksemme käy läpi vinkit ennen julkaisua. Julkaisemme vinkit, jotka ovat asiallisia, ajantasaisia ja relevantteja. Tarpeen mukaan voimme stilisoida vinkkejä, kuten korjata kirjoitusvirheitä. Kun julkaistun vinkin tiedot vanhenevat tai muut syyt sitä edellyttävät, voimme poistaa vinkin. Lähettämällä vinkin hyväksyt nämä periaatteet.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti