Hämeenlinna – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Viisarin frisbeegolfrata

Viisarin 18-väylänen rata on perustettu vuonna 2011. Rata on haastava ja monipuolinen (AA1). Korkeuseroja ei ole liikkaa. Väylät ovat todella hyvässä kunnossa sponsoreitten ja Discaajat ry:n hienon työn takia. Opasteet ovat todella hyvät ja siirtymät eivät ole pitkiä.

frisbeegolfradat.fi/rata/hameenlinnan_frisbeegolfrata/

Hirvilammentie 38, Hämeenlinna (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille

Matin ja Maijan majatalo

Matin ja Maijan majatalossa yövyt aivan Hämeenlinnan keskustassa lähes sata vuotta vanhassa, mutta huolella kunnostetussa villassa. Majatalossa on kuusi kodinomaista huonetta, joissa kaikissa on oma kylpyhuone suihkulla ja joiden sisustus sopii hyvin talon aikakauteen. Sängyt ovat mukavat ja niiden pellavaiset petivaatteet kutsuvat unten maille. Talolla ja alueella on vaiherikas menneisyys takanaan, ja siitä majatalon pitäjät Matti ja Maija mielellään kertovat lisää.

www.booking.com/hotel/fi/matin-ja-maijan-majatalo.fi.html

Eteläkatu 5, Hämeenlinna (kartalla)

Yöpyminen

Boho second hand - Merkkivaatteiden kirpputori

Kirpputori, joka on erikoistunut merkkivaatteisiin ja merkkituotteisiin (Prada, Marimekko, jne.). Hintataso on normikirppistä korkeampi, mutta kuitenkin kohtuullinen ja myyntiin on tarkkaan valittu vain hyväkuntoisia tuotteita. Vaatteet on järjestetty koon mukaan, mikä helpottaa oman koon löytämistä.

www.bohosecondhand.fi

Raatihuoneenkatu 29, Hämeenlinna (kartalla)

Ostokset

Marin Kahvila

Siisti ja valoisa kahvila, josta saa myös lounasta, pasta-annoksia ja salaatteja. Hinta-laatusuhde on kohdallaan. Veikkaan, että itseleivottua pullaa tarjoavat. Hyvää on. Palvelu on ystävällistä. Täältä voi hakea vaikka aamupalasämpylät.

www.facebook.com/profile.php?id=100063480791722

Kasarmikatu 3, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Uoma - lounasta ja illallista

Päivisin helposti lähestyttävä lounaspaikka ja iltaisin fine diningiä parhaimmillaan. Lounas valitaan lounaslistalta ja sitä odotellessa voi aloitella salaattibuffetista. Lounaalla ehdottomasti Hämeenlinnan parhaimmistoa, laatu ja maku ovat kohdallaan. Illallisella annokset ovat huolellisesti mietittyjä, kauniisti aseteltuja ja tarjoavat kivoja yllätyksiä ja hienoja makuelämyksiä. Täällä voi todella nauttia ruoasta.

www.ravintolauoma.fi

Saaristenkatu 4, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Lounasravintola ja vegekahvila Hemma

Kahvila ja lounaspaikka, joka tarjoaa maistuvaa pikkupurtavaa ja herkkuja, jotka ovat myös terveellisiä. Keitot ja salaattipöytä ovat erinomaisia. Hyviä vegaanivaihtoehtoja tarjolla kautta linjan, myös leivonnaispuolella. Ketokakkua ja raakakakkuja on. Erilaisia kahveja, kannattaa kokeilla vaikka kurkumalattea. Paikan vielä yksi erikoisuus on, että Hemma on itse asiassa myös kampaamo.

www.hemmahml.fi

Raatihuoneenkatu 29, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu

Vankilamuseo

Suomen suurin vankilamuseo sijaitsee Hämeenlinnassa. Päänäyttelyyn kuuluu 17 selliä, joista kukin esittelee vankielämän erikoisuuksia hieman eri kanteilta ja lisäksi täällä voi tutustua vanginvartijoiden toimistoon ja sairaanhoitajan huoneeseen, joiden esineet kertovat vankien elämästä ja vankilan arjesta. Valo- ja ääni-installaatiot herättävät vankilan eloon. Museokaupasta voi ostaa vankila-aiheisia matkamuistoja ja vankien eri vankiloissa valmistamia tuotteita. Ravintolast saa vatsantäytettä.

www.kansallismuseo.fi/fi/vankila

Kustaa III:n katu 8, Hämeenlinna (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos) - Majapaikka Vanajaveden rannalla

Vaakuna on rauhallinen hotelli, joka sijaitsee idyllisellä paikalla aivan Vanajaveden rannalla. Yöpyminen täällä sujuu Scandicin ketjuhotellille ominaisella tutulla varmuudella, ei yllätyksiä tiedossa. Hotellissa on ravintola, jonka erikoisuus on lankulla tarjottava ateriakokonaisuus koko seurueelle. Koska hotelli on aivan järven rannalla, siltä voi lähteä kävelemään tai pyöräilemään (polkupyörän voi lainata hotellilta) pitkin rantareittiä tai kanootilla melomaan Vanajaveden vesille.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-vaakuna-hameenlinna.fi.html

Possentie 7, Hämeenlinna (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Tiirinkosken Tehdas

Tervetuloa Tiirinkosken tehtaalle Hämeenlinnaan, missä sinut kutsuu lämmin tunnelma ja upea miljöö! Astuessasi vuonna 1910 rakennettuun navettarakennukseen, kohtaat lifestyle-tyylisen kaupan ja herkullisia belgialaisia vohveleita tarjoavan kahvilan, jossa vohvelit on valmistettu tilan omista härkäpapujauhoista. Älä epäröi matkustaa kauempaakin tullaksesi tutustumaan tähän ainutlaatuiseen paikkaan!

tiirinkoskentehdas.fi

Haantie 5, 13500 Hämeenlinna (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Ostokset Yöpyminen Hyvä lapsiperheille Rauhallinen