Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Salo, Jokilaiva
Salo, Jokilaiva (täyskuva)

Hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja Salossa ja lähipaikkakunnilla

Salon kaupunki on Turun ja Helsingin välisen rautatien asemakaupunki, aikoinaan maataloudesta ja sokerijuurikkaistaan elinvoimaa saanut seutu. Nokian matkapuhelintehtaan aikaan Salo tarjosi runsaasti työpaikkoja ja kaupunki on vihdoin nousemassa uuteen kukoistukseen, kun elektroniikkateollisuus saa taas jalansijaa siellä. Vuosittain kesällä järjestettävä Salo Soi -kaupunkifestivaali tuo ohjelmaansa kotimaisen viihdemaailman kärkeä. Salon kulttuuritarjontaa vahvistaa Veturitallin taidemuseo, jossa on nähty merkittäviä kansainvälisiä valokuvanäyttelyitä.

Salon lähitienoot

Salon lähiympäristössä sijaitsevat Teijon kansallispuisto ja Mathildedalin kylä, joka on saavuttanut jatkuvasti kasvavaa matkailijavirtaa ainutlaatuisen viehättävyytensä ja kotimaan matkailun suosion myötä. Salon kulttuuri- ja urheilutapahtumiin matkaava voikin löytää sopivaa majoitusta myös kaupungin keskustan ulkopuolelta ja tutustua samalla aivan uusiin alueisiin.

Alla esittelemme Salon ja Mathildedalin lisäksi mm. Perniön, Halikon, Kiskon ja Sauvon majoitusmahdollisuuksia. Seudulla liikkuvan historiaharrastajan kannattaa tutustua alueen upeisiin keskiaikaisiin kirkkoihin.

Vierailijoiden kokemuksia hotelleista

Kokemuksia vierailijoilta, jotka ovat majoittuneet näissä hotelleissa voit lukea esimerkiksi Booking.comista. Sivun linkit osoittavat sinne.

Salon keskusta (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Salon keskustasta löytyvät palvelut ja hotellivaihtoehtoja.
Kuva: Aleksander Krylov /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Salon keskusta ja lähiympäristö

Original Sokos Hotel Rikala Salo tarjoaa varmaa ja tuttua ketjuhotellin laatua aivan Salon keskustassa, 400 metriä linja-auto- ja rautatieasemilta, aivan kauppatorin vieressä. Tarjolla on hotellitason palvelut kuten sauna, yökerho ja runsas aamiaisbuffet.

Hotel Salora sijaitsee kilometrin päässä keskustasta Astrum-keskuksessa, entisen Saloran tehtaan alueella ja nk. Ankkalinnan tuntumassa. Hotel Salora on 24-huoneen itsepalveluhotelli, joten se sopii hyvin esimerkiksi alueelle tuleville isommille seurueille, kuten urheilujoukkueille tai opiskelijaryhmille.

Pii Hotel on kattavilla palveluilla varustettu itsepalveluhotelli lähellä Salon rautatieasemaa ja keskustaa. Pii Hotelli tarjoaa edullista majoitusta niin vapaa-ajan matkailijoille kuin työn tai tapahtumien vuoksi seudulle tuleville.

Hotel Fjalar on yksityisen tarjoama majoituspaikka hieman keskustan ulkopuolella, joten se sopii hyvin autoilijoille – tosin keskustaan on vain 10 minuutin kävelymatka. Tämä persoonallinen majoitus on matkailijoiden ylistämä, mihin vaikuttanee ystävällisen palvelun lisäksi myös tarjolla olevat sisäuima-allas, sauna ja kuntoiluhuone.

Vuohensaari Camping on leirintäalue ja kahvila-ravintola, joka sijaitsee Salon edustalla olevalla saarella. Vuohensaareen ovat tervetulleita myös lemmikit, joten tämä majoitus sopii erityisesti kesälomareissussa oleville perheille. Tarjolla on mökkimajoitusta, paikkoja asuntoautoille ja -vaunuille sekä telttapaikkoja.

Putka, Jailhouse tarjoaa persoonallista majoitusta 4 km päässä Salon keskustasta. Karusta nimestään huolimatta majoituksessa hellitään matkailijoita buffetaamiaisella ja meren rannassa sijaitsevalla terassilla.

Holiday Home Kasnäs marina a 6 on korkealaatuinen loma-asunto lähellä Salon keskustaa ja palveluita. Matkailijan käytössä on koko talo laadukkaine varusteineen ja upea hiekkaranta. Tähän majoitukseen voi saapua myös veneellä.

Wiurila Guesthouse Halikossa on erinomainen vaihtoehto kartanon ylevää ympäristöä arvostavalle matkailijalle. Tämä majoitus sijaitsee vain 4km päässä Salosta ja sopii erityisesti golfin pelaajille läheisen golfkentän ansiosta.

Kirjakkala, Ruukkikylä, Teijo (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Matkailijalle Teijo tarjoaa maalaispitäjän idylliä ja luonnonrauhaa.
Kuva: Mopomies2000 /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Teijo

Matkailijalle Teijo tarjoaa maalaispitäjän idylliä ja luonnonrauhaa, järvenrantaidylliä ja erämaan maisemia, talviurheilua ja golfausta. Alueen tunnetuimpia kohteita ovat Teijon kansallispuisto ja Teijon laskettelurinteet sekä Meri-Teijon golfkenttä.

Kirjakkalan Ruukkikylä sijaitsee Teijolla vain 14 km from Salosta. Hamarijärven rannalla sijaitseva suuri puutalo ja lukuisat majoitusrakennukset toimivat hyvänä tukikohtana golfaajille ja laskettelijoille. Vuokrattava rantasauna ja ulkoporeallas sekä kalastusmahdollisuus järvellä täyttävät vaativimmankin matkailijan odotukset.

Stable Master´s Apartment on hevosista pitävän matkailijan ykkösvalinta. Teijolla, 18 km päässä Salosta sijaitseva majoitus tarjoaa upean ympäristön lisäksi ratsastusta ja kätevän pääsyn Teijon Kansallispuistoon.

Holiday Home Kotkanpesä Meri-teijo on tilava loma-asunto omalla rannalla ja rantasaunalla suuremmallekin seurueelle. Sataneliöiseen taloon mahtuu majoittumaan mukavasti vaikka kaksi perhettä koko lomaviikon ajaksi.

Ravintola, Matildan kylä, Mathildedal (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Mathildedalin kylä on noussut matkailijoiden suosioon kyläyhteisön ja yrittäjien yhteisvoimin.
Kuva: Safa Hovinen /Flickr (CC BY 2.0)

Mathildedal

Mathildedalin hurmaava kylä on noussut matkailijoiden suosioon ainutlaatuisen kyläyhteisön ja useiden yrittäjien yhteisvoimin. Kylä tarjoaa paikallisia herkkuja kuten juurileipää, moninaisia panimotuotteita, käsin tehtyä suklaata, laitumella kirmaavia alpakoita ja kattavat ravintolapalvelut kävelymatkan säteellä toisistaan. Kylä sijaitsee merenlahden rannalla, joten lapsiperheitä viihdyttävät matala hiekkaranta ja veneilijät voivat purjehtia perille vierasvenesatamaan. Tämä viehättävä kylä kannattaakin ottaa kohteeksi myös kauempaa saapuessaan. Kylä tunnetaan myös nimellä Matildan kylä.

Bed & Breakfast Sypressi sijaitsee Mathildedalissa vehreässä ympäristössä, keskellä kyläyhteisön rauhallisen vireää tunnelmaa. Tämä erittäin pidetty majoitus tarjoaa myös hoitoja ja runsaat aamiaisvaihtoehdot mannermaisesta irlantilaiseen aamiaiseen.

Hotel Mathildedal sijaitsee upeasti kunnostetussa, entisessä ruukkirakennuksessa Mathildedalin kylän venesataman läheisyydessä – ravintola- ja matkailupalveluiden ytimessä. Viereisen ravintolan terassilla voi nauttia paikallispanimoiden tuotteita. Huoneet ja palvelut ovat saaneet matkailijoilta paljon kehuja.

Mathildedal Private Apartments tarjoaa itsepalvelumajoitusta huoneissa, joissa on hyvä varustelu ja oma kylpyhuone. Matkailijat voivat rentoutua patiolla, josta on näkymä puutarhaan.

Mathildedal private holiday apartment nr. 7 hyvin varustellut, modernit huoneet ovat pidettyjä matkailijoiden keskuudessa. Tämä on ihanteellinen rentoutumispaikka, joka sijaitsee silti aivan Matildan palveluiden ytimessä.

Holiday Home Satulinna sijaitsee oman rannan äärellä, Matildan salmen toisella laidalla ja kuitenkin lähellä Matildan keskustaa. Hyvin varustellussa loma-asunnossa on tv, keittotila ja jääkaappi.

Anttipoffi Mathildedal sijaitsee Matildan kylän keskustassa ja tarjoaa majoitusta viehättävällä puutarhanäköalalla. Anttipoffin huoneistossa on tarjolla majoitusta hyvin varustellussa makuuhuoneessa,

Sauvo, Sauvon kirkko (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Sauvo on luonnonläheinen pitäjä, jonka upea keskiaikainen kirkko kertoo seudun pitkästä asutus- ja kulttuurihistoriasta.
Kuva: Lojo77 /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Muut Salon lähialueet: Perniö, Sauvo, Kisko

Lyhyen ajomatkan päässä Salosta on useita kiinnostavia kohteita, jotka tarjoavat luonnonläheistä majoitusta maaseudun vehreydessä.

Viehättävä maalaiskunta Perniö sijaitsee 19 km Salosta länteen, ja sopii majoittumiseen erityisesti niille, jotka ovat jatkamassa matkaansa Salosta etelän ja lännen suuntaan kuten Särkisalon saareen, Kemiöön tai Dragsfjärdiin tai itään päin Raaseporin, Inkoon ja Helsingin suuntaan. Perniössä kannattaa tutustua erityisen upeaan keskiaikaiseen kirkkoon, joka sijaitsee vanhan Kuninkaantien reitillä.

Sauvo on luonnonläheinen pitäjä, jonka upea keskiaikainen kirkko kertoo seudun pitkästä asutus- ja kulttuurihistoriasta. Kirkko on parhaiten säilynyt keskiaikainen kivikirkko Suomessa esineistönsä ja sisustuksensa puolesta.

Perniön majoitus ja Perniön majoitus alakerta tarjoavat edullista ja matkailijoiden kehumaa majoitusta 2-3 henkilölle kahdessa huoneessa. Matkailijoille on tarjolla mahdollisuus grillaamiseen, pyykinpesuun, saunomiseen ja lepäilyyn puutarhan riippukeinussa.

B&B Elämys Ämmi, Sauvo on ainutlaatuinen majoitus- ja matkailukohde 24 km päässä Salosta. Tarjolla on rentouttavia elämyksiä, ruokailua, hyviä yöunia Satumökeissä ja kuljeskelua Tonttupolulla. Majoitus noudattaa kestävän kehityksen periaatteita ja sillä on Green Care -tunnus.

Bergvikin kartano, Kruusila on upea huoneistohotelli kartanomiljöössä, 16 km päässä Salosta. Majoitusta on tarjolla 2-4 hengen huoneissa ja sviitissä, joissa on hyvä varustelutaso. Huoneistohotellilla voi nauttia englantilaisen tai irlantilaisen aamiaisen.

Holiday Home Louhela sijaitsee Kiskossa ja tarjoaa mansardikattoisessa päärakennuksessa majoitusta jopa 11 henkilölle. Viehättävä puutarha, vehreä maalaismaisema, sauna ja venelaituri joen äärellä tarjoavat matkailijoille mahdollisuuksia rentoutumiseen ja vesillä liikkumiseen, mm. melontaan.

Lisää yöpymispaikkoja

Lisää vaihtoehtoja majoitukseen Salon suunnalla on listattu esimerkiksi Booking.comissa ja Hotels.comissa ja lisäksi pelkästään mökkejä listaa Lomarengas.fi.

Onko sinulla kokemuksia muista hyvistä majapaikoista täällä päin?

Lähetä kommentti ja kerro lisää.

2021/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti