Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Kajaani, Tori
Kajaani, Tori (täyskuva)

Hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja Kajaanissa ja lähipaikkakunnilla

Viekö kesälomamatkasi Kajaaniin? Tämä Kainuun maakunnan pääkaupunki sulkee sisäänsä Suomen kansan ja hallinnon historiaa. Kainuun alueelta on löydetty todisteita asutuksesta jo kivikauden ajalta 8000 eaa., joten alueen asutuksen juuret ovat kymmenentuhatta vuotta vanhat. Kainuun arkeologiseen historiaan voi tutustua keskustassa sijaitsevassa Kainuun maakuntamuseossa.

Kainuun linnan rauniot juontavat juurensa 1600-luvun alkuun, jolloin sitä ryhdyttiin rakentamaan Kaarle IX:n toimesta. Linna toimi hallinnollisena keskuksena 1700-luvun alkupuolelle asti, kunnes sen merkitys väheni Venäjän vallan myötä. Kajaanin linnan rauniot ovatkin kaupungin tärkeä matkailunähtävyys, joihin on mahdollista tutustua ympäri vuoden.

Kajaanin kulttuuritarjonnan keskus on korkealaatuinen kaupunginteatteri, jonka ohjelmistoon lukeutuu kansallisia ja kansainvälisiä ohjelmistoja. Myös Kaukametsän kongressikeskus ja Kaukaveden vesiliikuntakeskus houkuttelevat alueelle matkailijoita.

Kajaanin lähitienoot

Mikäli Kajaanin keskustan alueelta ei löydy itselle sopivaa majoitusta, tai matkaan haluaa yhdistää myös urheilua, on Vuokatti vapaa-ajan palveluineen vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Vuokatti tarjoaakin sporttisille matkailijoille hyvän syyn tutustua myös Kajaaniin. Lisäksi on pikkukyliä, kuten Jormua, Pohjavaara ja Kontiomäki, joista löytyy erityisesti mökkejä. Paltamosta löytyy niinikään yksityismajoitusta ja komeista maisemista tunnettu Jättiläisenmaa Kivesvaaran huipulla.

Vierailijoiden kokemuksia hotelleista

Kokemuksia vierailijoilta, jotka ovat majoittuneet näissä hotelleissa voi lukea esimerkiksi Booking.comista. Sivun linkit osoittavat sinne.

Hotelli Kajaani (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Hotelli Kajaani sijaitsee kilometrin etäisyydellä keskustasta.
Kuva: Kajaanifoto /Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Kiinnostavia hotelleja ja huoneistoja Kajaanissa

Original Sokos Hotel Valjus Kajaani on lähellä Kajaanin ydinkeskustaa sijaitseva hotelli, joka tarjoaa tuttua ketjuhotellin tason palveluineen. Hotellivieraita miellyttää erityisesti ravintola Sulon tarjonta, joka pohjautuu paikallisiin raaka-aineisiin.

Scandic Kajanus palvelee erityisesti kongressivieraitaja uimakilpailuihin tulevia matkailijoita, sillä se sijaitsee lähellä Kaukametsän kongressikeskusta ja Kaukaveden vesiliikuntakeskusta. Hotellissa on sauna ja aamiainen tarjoillaan runsaana buffetaamiaisena, jossa paikkaansa puolustavat myös kotimaiset herkut kuten ruisleipä ja silli.

Hotel Kajaani sijaitsee kilometrin etäisyydellä keskustasta ja tarjoaa hyvätasoista majoitusta aamiaisella. Perheitä miellyttävät tilavat neljän hengen huoneet ja ylellisyyttä arvostavaa tarjolla olevat hierontahoidot, vyöhyketerapia ja monet muut hoidot.

Karolineburg Manor House on kerännyt runsaasti ylistäviä arvioita matkailijoiden keskuudessa ja sijaitsee alle kilometrin päässä keskustasta. Majoitus upeassa kartanoympäristössä sisältää korkealuokkaisen palvelun ja aamiaisen.

Guesthouse Julia sijaitsee muutaman kilometrin keskustasta ja on kiitelty erityisesti ystävällisestä ja asiakkaiden erityistarpeet huomioivasta palvelustaan. Majatalo Julia tarjoaa myös palveluita Vuokatin rinteisiin suuntaaville, sillä se toimii hissilippujen myyntipisteenä.

Kauppakatu Apartment on aivan Kajaanin keskustan tuntumassa sijaitseva yksityismajoitus, jonka tunnelmallinen sisustus ja runsas varustelu miellyttävät yöpyjiä. Tähän edulliseen majoitukseen mahtuu nelihenkinen perhe.

Apartments, 4 rooms + sauna sijaitsee keskustasta muutaman kilometrin päässä ja tarjoaa tilavaa majoitusta yksinkertaisen tyylikkäissä huoneissa. Tämä majoitus sopii isoillekin seurueille, sillä aikuisten vuodepaikkoja on peräti yhdeksän.

Kajaanin lähiympäristö

Muutaman kilometrin päässä Kajaanista on useita mielenkiintoisia pikkukyliä, kuten Jormua, Pohjavaara ja Kontiomäki. Majoituspaikat ovat tyypillisesti järven rannassa ja tarjoavatkin täydellisen mökkielämyksen, vaikka olisit liikkeellä Kajaanin seudulla työmatkalla. Myös Vuokatti on lähellä näitä kohteita, joten majoittuminen vain puolen tunnin ajomatkan päässä vilkkaasta urheilukeskuksesta voi olla hyvä ratkaisu.

Holiday Home Rajala sijaitsee Neuvosenniemessä, 19 km päässä Kajaanista. Tämä majoitus tarjoaa täydellisen mökkiloman järven rannalla, hyvällä uimalaiturilla ja saunalla.

Lomaperkkiö Cottages ovat hyvin varustettuja kahden makuuhuoneen mökkejä, helposti saavutettavissa valtatien läheisyydessä. Ne tarjoavat majoittujille oman saunan, takan, täysin varustetun keittiön ja terassin sekä mahdollisuuden soutuveneiden käyttöön läheisellä järvellä.

Holiday Home Suopursu sijaitsee Kajaanin ja Vuokatin puolessa välissä, joten se tarjoaa hyvän tasapainon laskettulomasta ja kaupungin kulttuuritarjonnasta kiinnostuneelle seurueelle. Majoitus tarjoaa yösijan yhdeksälle hengelle.

Holiday Home Tuomiranta tarjoaa Pohjavaarassa edullista majoitusta neljän vuoteen hyvin varustellussa mökissä, 23 km:n päässä Kajaanista ja 26 km päässä Vuokatista.

Kajaani Cottages sijaitsee luonnonkauniissa paikassa lahden rannalla Jormuan kylässä, vain 300 metriä valtatieltä ja 25 min ajomatkan päässä Vuokatista. Mökeissä on kattava keittiövarustelu ja joissakin myös takka, sauna ja pyykinpesukone.

Majoitus Kontiomaki sijaitsee Puutteenperäntiellä, vesistön ääressä. Tämä kahden makuuhuoneen, todella hyväksi arvioitu, huoneisto sopii myös pienemmän budjetin matkailijoille ja isommille seurueille, sillä tilavaan majoitukseen mahtuu jopa seitsemän aikuista.

Siltoja hienossa maisemassa, Paltamo (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Paltamossa on hienoja maisemia – ja kaksi Golden Gate -siltaa, siinä missä San Franciscossa on vain yksi.
Kuva: Hannu Makarainen /Flickr (CC BY-SA 4.0)

Paltamo

Paltamo sijaitsee Kajaanista pohjoiseen, noin 20 km päässä kaupungista, Oulujärven Paltasenselän rannalla. Paltamosta löytyy useita yksityismajoitusta tarjoavia kohteita. Kajaanin ja Paltamon välissä sijaitsevat myös Jormuan ja Kontiomäen kylät, joista löytyy edullista ja idyllistä majoitusta. Komeita maisemia arvostava ajaa Paltamosta Kivesvaaran huipulle Jättiläisenmaahan.

Holiday Home Aallotar havina majoittaa viihtyisässä ja tilavassa loma-asunnossa jopa kuuden hengen seurueen lemmikkeineen. Majoitus sijaitsee 37 km päässä Kajaanista.

Pätkä tarjoaa huoneistomajoitusta jopa viidelle hengelle. Tässä matkailijoiden keskuudessa pidetyssä majoituksessa vieraita viihdyttää sauna, terassi ja mahdollisuus grillaukseen.

Kiinnostavasti nimetty Jättiläisenmaa sijaitsee 25km päässä Paltamosta, Kivesvaaran huipulla ja tarjoaa majoitusta loma-asunnoissa ja huoneistoissa. Vaikka tämä majoitus on lähes tunnin ajomatkan päässä Kajaanista, on majoituskokemus ainakin asiakasarvioiden perusteella pidemmän ajomatkan väärti.

Talvi, Vuokatti (CC License: Attribution 3.0 Unported)
Vuokatti tarjoaa matkailijoille mahdollisuuksia talviurheiluun ja rentoutumiseen.
Kuva: Silver /Wikimedia (CC BY 3.0)

Vuokatti

Vuokatti on maankuulu laskettelu- ja urheilukeskus, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuksia talviurheiluun ja rentoutumiseen. Katinkullan lomakeskus ja kylpylä Katinkulta houkuttelevat matkailijoita kauempaakin. Urheilualan osaamista kasvatetaan Vuokatin urheiluopistossa, kurssi- ja lomakeskus Vuokatinrannassa ja teknologiapuisto Snowpolisissa. Alla on esitelty muutamia Vuokatin alueen majoitusvaihtoehtoja.

Holiday Club Katinkulta tarjoaa matkailijoille kylpyläelämyksiä runsaine allas- ja saunavalikoimineen, täydet ravintolapalvelut ja tasokkaat huoneet aivan Naapurijärven rannalla. Vuokatin rinteet ja täysmittainen golfkenttä näkyvät hotellin huoneista.

Hotel Vuokatti Apartments lupaa matkailijalle kansainvälisen tason palvelut ja näköalasauna ulkoilma-altaalla tyydyttääkin varmasti monen matkailijan elämyksien tarpeen. Vuokatin ladut kulkevat aivan vierestä ja laskettelurinteet ovat kävelymatkan päässä.

Naapurivaaran Lomakeskus tarjoaa perheille ja aktiivisille seurueille runsaan valikoiman monipuolisia majoitus- ja vapaa-ajan palveluita vesiurheilusta pyöräilyyn. Tämä edullinen majoitus sijaitsee 6 km päässä Vuokatin keskustasta.

Break Sokos Hotel Vuokatti sopii erityisesti matkailijoille, jotka haluavat lomaltaan korkeatasoisen majoituksen ja runsaat ravintolapalvelut. Hotelli on saanut kehuja upeasta henkilökunnastaan ja palveluihin kuuluvat myös monet harrastusmahdollisuudet salilla treenaamisesta koiravaljakolla ajeluun.

Holiday Home Viettorinne tarjoaa seurueen käyttöön koko 100 neliöisen oma-kotitalon noin 10 minuutin ajomatkan päässä Vuokatin rinteistä. Tähän majoitukseen mahtuu jopa 11 aikuista.

Lisää yöpymispaikkoja

Lisää vaihtoehtoja majoitukseen Kajaanin suunnalla on listattu esimerkiksi Booking.comissa ja Hotels.comissa ja lisäksi pelkästään mökkejä listaa Lomarengas.fi.

Onko sinulla kokemuksia muista hyvistä majapaikoista täällä päin?

Lähetä kommentti ja kerro lisää.

2021/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti