Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Keski-Suomi – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Joutsa

Tommolan tila - Perennanäyttely ja taimisto

Kukkien ja erityisesti perennojen ystävien kannattaa tehdä noin 30 kilometrin ja 25 minuutin ajomatka Joutsasta Tommolan tilalle. Täältä löytyy perennanäyttely, jossa kasvit näkee niiden oikeassa korkeudessa, muodossa ja värissä.

Leivonmäen kansallispuisto, Rutajoki kuohuvine koskineen

Leivonmäen kansallispuiston alueella risteilee useampikin pääosin helppokulkuinen reitti, jotka ovat sopivia päiväretkille. Harjujärven esteetön reitti on 700 m suuntaansa ja kuljettavissa myös pyörätuolilla.

Jyväskylä

Padel Club Finland Jyväskylä - Keski-Suomen suurin padelkeskus

Tammikuussa 2022 avattu padelkeskus, jossa on 12 sisäkenttää, PadelShop-myymälä, pukuhuoneet ja sosiaalitila. Keskus on kooltaan Keski-Suomen suurin ja sijaitsee Jyväskylän Aholaidassa. Keskus on avoinna joka päivä aamunkoitosta alkuyöhön.

Frisbeegolfrata Vesalan Monttu

Uusi 2020 perustettu 18-väylänen rata muutaman kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Suunittelussa on ollut mukana Youtubestakin tunnettu Esa Salonen, ja radasta on monet muutkin tubettajat tehneet videoita. Rata on kilpatasoinen (AA1). Rata on maksullinen ja maksetaan MobilePayllä.

Jämsä

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön pysyvä taidenäyttely + vaihtuvat kesänäyttelyt Vuonna 1957 Yhtyneiden Paperitehtaiden vieras- ja edustuskerhoksi rakennettu Pässinmäki siirtyi Kauko Sorjosen säätiön omistukseen loppuvuodesta 2018. Päärakennukseen ja pihaan on sijoitettu säätiön...

Hallinportti Ilmailumuseo

Museon nähtävyydet: * kaarihallissa on esillä lentokoneita ja lentomoottoreita, siellä myös entisöidään lentokalustoa * elementtitalossa on esillä ilmavoimien pukuja eri aikakausilta, lentovarusteita sekä mittari-...

Keuruu

Tiltaltti - Ihanien tavaroiden kauppa

Tiltaltti myy kaikenlaista ihanaa pappilan vanhassa kivinavetassa keskellä Vanhaa Keuruuta. Valikoimiin kuuluu niin lahjatavaraa, vaatteita (paljon plus-kokoja), asusteita, luonnonkosmetiikkaa, ekologisia kodintuotteita, koruja, laukkuja, huiveja kuin hamam-pyyhkeitä.

Hotelli Keurusselkä

Hotelli Keurusselkä on upealla paikalla, aivan Keurusselän rannalla sijaitseva retrohenkinen mutta siisti hotelli, jonka ikkunoista avautuu järvinäkymä. Se sopii erityisesti luonnonrauhaa hakeville, ja viime aikojen remontit ovat onnistuneesti kohentaneet sen olemusta.

Kinnula

Ruska Bar & Bistro

Lounaspaikka keskellä maalaiskylä, kesäterassi järvinäkymällä. Viikonloppuisin pitseria ja karaokea, toisinaan myös elävää musiikkia.

Kivijärvi

Local Cafe Aurora

Kahvila ja lounaspaikka keskellä maalaiskylää, kesäterassi ja herkulliset tuoreet munkit ja muut leivonnaiset. Avoinna 9-15 ma-pe la 10-14

Konnevesi

Hotelli-Ravintola Mierontie Oy

Tunnettu hyvästä kotiruokalounaasta ja maukkaista pizzoista, joiden pizzapohjat tehdään Konneveden Myllyn jauhoista, kuten myös suussasulavat munkit. Saman katon alla myös postipalvelut sekä baari.

Toivakka

Tommolan tila - Perennanäyttely ja taimisto

Kukkien ja erityisesti perennojen ystävien kannattaa tehdä noin 20 kilometrin ja 20 minuutin ajomatka Toivakasta Tommolan tilalle. Täältä löytyy perennanäyttely, jossa kasvit näkee niiden oikeassa korkeudessa, muodossa ja värissä.

Toivakan kirkon pop-tyyliset kattomaalaukset

Tavanomaisesta synkästä kirkkotaiteesta poikkeavat Toivakan kirkon kattomaalaukset saivat aikoinaan kirkkoherran lukitsemaan taiteilijan kirkon ulkopuolelle. Hänen apurinsa kiipesi kuitenkin sisään kellotapulista ja päästi Pellervo Lukumiehen jatkamaan maalaamista.

Hankasalmi

Kannonkoski

Karstula

Kyyjärvi

Laukaa

Luhanka

Multia

Muurame

Petäjävesi

Pihtipudas

Saarijärvi

Uurainen

Viitasaari

Äänekoski

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti