Jämsä – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

HALLINPORTTI ILMAILUMUSEO

Museon nähtävyydet: * kaarihallissa on esillä lentokoneita ja lentomoottoreita, siellä myös entisöidään lentokalustoa * elementtitalossa on esillä ilmavoimien pukuja eri aikakausilta, lentovarusteita sekä mittari-, ase- ja radiovarustusta * museon kirjastossa on esillä ohjekirjoja ja muuta ilmailukirjallisuutta

www.lentotekniikankilta.fi/museo.htm

Haukilahdentie 3, 35600 Halli (kartalla)

Nähtävää

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön pysyvä taidenäyttely + vaihtuvat kesänäyttelyt Vuonna 1957 Yhtyneiden Paperitehtaiden vieras- ja edustuskerhoksi rakennettu Pässinmäki siirtyi Kauko Sorjosen säätiön omistukseen loppuvuodesta 2018. Päärakennukseen ja pihaan on sijoitettu säätiön omistamia taide-esineitä.

www.kaukosorjosensaatio.fi/passinmaki/

Tiilikantie 5, 42300 Jämsänkoski (kartalla)

Nähtävää

Partalan vesiputous ja Juvéninkoski

Partalan kylän kohdalla Juvéninkoskessa on putous, jossa vesi ryöppyää jyrkkää kallioseinämää alas. Tämä on näyttävä luonnonilmiö, joka on helposti saavutettavissa suoraan Partalantieltä. Erityisen hieno putous on kevättulvien aikana.

retkipaikka.fi/juveninkosken-vesiputous-jamsa/

Partalantie 196, 42100 Jämsä (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin

Mene uimaan

Jämsässä on useita uimarantoja ja uimahalli, jossa pääsee polskimaan.

www.himosjamsa.fi/tekemista/kesalla/uinti/

Pumptrack-rata lapsille

Maauimalan liikuntapuiston "pomppuradalla" eli pumptrackilla voi ajella vaikka polkupyörällä, potku- tai rullalaudalla ja rullaluistimilla. Radalla on runsaasti kurveja ja töyssyjä ja riittävästi pituutta vaikka minkälaisiin temppuihin. Kypärä ja suojukset on hyvä laittaa päälle täällä taituroidessa.

www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/pumptrack

Keskuskatu 18b, Jämsä (kartalla)

Lamminsuon Frisbeegolfpuisto

Kiva frisbeegolfrata puistossa Jämsän keskustan lähettyvillä. On helppo ja aloittelijaystävällinen. Myös muita frisbeegolfratoja löytyy lähitienoilta. Verkkosivuilta lisää tietoa.

www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/frisbeegolf

Puukilankatu 1, Jämsä (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Ravintola Hirvikartanon hirvet Sauli ja Jenni

Täällä voi tavata hirviä taputusetäisyydeltä ja syödä maalaisgourmet-ruokaa, joka tehdään konstailematta ja ammattitaidolla. Jep. Kyseessä on sekä ravintola, että eläintarha, jossa asustaa kaksi hirveä; Sauli, joka jäi orvoksi kun kun karhu söi sen emon ja Jenni, joka on kotoisin Ranuan eläinpuistosta.

hirvikartano.fi

Heinäseläntie 381, Himos, Jämsä (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Hyvä lapsiperheille