Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Jämsä – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Pumptrack-rata lapsille

Maauimalan liikuntapuiston "pomppuradalla" eli pumptrackilla voi ajella vaikka polkupyörällä, potku- tai rullalaudalla ja rullaluistimilla. Radalla on runsaasti kurveja ja töyssyjä ja riittävästi pituutta vaikka minkälaisiin temppuihin. Kypärä ja suojukset on hyvä laittaa päälle täällä taituroidessa.

www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/pumptrack

Keskuskatu 18b, Jämsä (kartalla)

Mene uimaan

Jämsässä on useita uimarantoja ja uimahalli, jossa pääsee polskimaan.

www.himosjamsa.fi/tekemista/kesalla/uinti/

Ravintola Hirvikartanon hirvet Sauli ja Jenni

Täällä voi tavata hirviä taputusetäisyydeltä ja syödä maalaisgourmet-ruokaa, joka tehdään konstailematta ja ammattitaidolla. Jep. Kyseessä on sekä ravintola, että eläintarha, jossa asustaa kaksi hirveä; Sauli, joka jäi orvoksi kun kun karhu söi sen emon ja Jenni, joka on kotoisin Ranuan eläinpuistosta.

hirvikartano.fi/

Heinäseläntie 381, Himos, Jämsä (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä lapsiperheille

Partalan vesiputous ja Juvéninkoski

Partalan kylän kohdalla Juvéninkoskessa on putous, jossa vesi ryöppyää jyrkkää kallioseinämää alas. Tämä on näyttävä luonnonilmiö, joka on helposti saavutettavissa suoraan Partalantieltä. Erityisen hieno putous on kevättulvien aikana.

retkipaikka.fi/juveninkosken-vesiputous-jamsa/

Partalantie 196, 42100 Jämsä (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Lamminsuon Frisbeegolfpuisto

Kiva frisbeegolfrata puistossa Jämsän keskustan lähettyvillä. On helppo ja aloittelijaystävällinen. Myös muita frisbeegolfratoja löytyy lähitienoilta. Verkkosivuilta lisää tietoa.

www.jamsa.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/frisbeegolf

Puukilankatu 1, Jämsä (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Taidetalo Pässinmäki

Kauko Sorjosen säätiön pysyvä taidenäyttely + vaihtuvat kesänäyttelyt Vuonna 1957 Yhtyneiden Paperitehtaiden vieras- ja edustuskerhoksi rakennettu Pässinmäki siirtyi Kauko Sorjosen säätiön omistukseen loppuvuodesta 2018. Päärakennukseen ja pihaan on sijoitettu säätiön omistamia taide-esineitä.

www.kaukosorjosensaatio.fi/passinmaki/

Tiilikantie 5, 42300 Jämsänkoski (kartalla)

Nähtävää

Hallinportti Ilmailumuseo

Museon nähtävyydet: * kaarihallissa on esillä lentokoneita ja lentomoottoreita, siellä myös entisöidään lentokalustoa * elementtitalossa on esillä ilmavoimien pukuja eri aikakausilta, lentovarusteita sekä mittari-, ase- ja radiovarustusta * museon kirjastossa on esillä ohjekirjoja ja muuta ilmailukirjallisuutta

www.lentotekniikankilta.fi/museo.htm

Haukilahdentie 3, 35600 Halli (kartalla)

Nähtävää

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Toimituksemme käy läpi vinkit ennen julkaisua. Julkaisemme vinkit, jotka ovat asiallisia, ajantasaisia ja relevantteja. Tarpeen mukaan voimme stilisoida vinkkejä, kuten korjata kirjoitusvirheitä. Kun julkaistun vinkin tiedot vanhenevat tai muut syyt sitä edellyttävät, voimme poistaa vinkin. Lähettämällä vinkin hyväksyt nämä periaatteet.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti