Toivakka – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Toivakan kirkon pop-tyyliset kattomaalaukset

Tavanomaisesta synkästä kirkkotaiteesta poikkeavat Toivakan kirkon kattomaalaukset saivat aikoinaan kirkkoherran lukitsemaan taiteilijan kirkon ulkopuolelle. Hänen apurinsa kiipesi kuitenkin sisään kellotapulista ja päästi Pellervo Lukumiehen jatkamaan maalaamista. Raamatun tapahtumia esitetään kirkkain, iloisin värein ja hahmot on puettu nykyaikaisesti. Enkelit edustavat eri rotuja, Eeva verhoutuu saunavihtaan, kuvissa on hiljaista huumoria. Kattomaalaukset ovat Toivakan suosituin nähtävyys ja kunnan ylpeydenaihe.

yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/27/naista-enkelikuvista-syntyi-skandaali-ennakkoluulottomat-

Salomonintie 5, Toivakka (kartalla)

Nähtävää Rauhallinen

Tommolan tila - Perennanäyttely ja taimisto

Kukkien ja erityisesti perennojen ystävien kannattaa tehdä noin 20 kilometrin ja 20 minuutin ajomatka Toivakasta Tommolan tilalle. Täältä löytyy perennanäyttely, jossa kasvit näkee niiden oikeassa korkeudessa, muodossa ja värissä. Tilan yli 35-vuotisen olemassaolon aikana tänne on istutettu yli 3000 lajin ja lajikkeen kokoelmat. Heinäkuusta alkaen tilalta myydään myös sen omassa tarhassa kasvatettuja kirsikoita ja luumuja.

www.tommolantila.com

Tallimäentie 83, Leivonmäki (kartalla)

Nähtävää Ostokset Hyvä kesäisin Rauhallinen

Nukula - kohtaamisia luonnossa

Nukula, hyvinvointi- ja majoituspalveluja tarjoava perheyritys sijaitsee erämaajärvi-Päijänteen rannalla kaupungin ja liikenteen hälyn tavoittamattomissa historiallisessa maalaismiljöössä. Sinua hellitään lähiruualla, pehmeillä löylyillä, hiljaisuudella ja aktiviteeteilla. Tule kokoustamaan, juhlimaan tai viettämään mieltä lataava loma. Nukula on saanut Green Key -sertifikaatin vastuullisesta matkailu toiminnastaan ja Visit Finlandin myöntämän Sustainable Travel Finland -vastuullisuusmerkin.

www.nukula.fi

Piililäntie 71, 41630 Oravasaari (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen