Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Rovaniemi
Rovaniemi (täyskuva)

Rovaniemi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ounasvaaran kesäkelkkarata - kelkkaile alas pitkin teräskourua

Ounasvaaran huipulta alkavalla kesäkelkkaradalla viiletät joko yksin tai kaverin kanssa kelkalla pitkin 750-metristä teräskourua. Ajelun aikana pudotusta tulee yhteensä 110 metriä. Kuulostaa hurjalta, mutta on turvallista. Kelkassa on jarru, jolla vauhtia voi säädellä, joten radan voi laskea juuri niin lujaa tai hitaasti kuin haluaa. Liput ostetaan Ounasvaaran hiihtokeskukselta. Lähtöpaikalla, Vaaran laella henkilökunta opastaa kelkan käytössä.

ounasvaara.fi/palvelut/#kesakelkkarata

Taunontie 14, Rovaniemi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Tiedekeskus Arktikum

Mammuttien luita löytyy tuon tuostakin, mutta missä ovat itse mammutit? Osa Siperian alkuperäiskansoista uskoi niiden elävän maan alla, sillä maan päällähän ne luistakin päätellen kuolevat. Arktisten alueiden tapoihin ja kulttuuriin, ja tietenkin villamammutin hampaaseen voi tutustua tiedekeskus Arktikumissa. Näyttelyt avaavat elämää ja haasteita arktisella alueella, ilmastonmuutosta, Petsamon historiaa Jäämeren rannalla, pohjoisia elinkeinoja, vuodenaikojen ominaispiirteitä, ja alueen eläimistöä. Talossa on myös kahvila.

www.arktikum.fi/

Pohjoisranta 4, Rovaniemi (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu

Konttisen kesäteatteri - 25 vuotta takana ja meno vain paranee

Konttisen kesäteatteri on pitkän linjan, taidolla toteutettua, vauhdikasta ja hauskaa kesäteatteria, joka tempaa yleisön mukaansa ja jossa tunnelma nousee pilviin. Esitykset sopivat mainiosti koko perheelle ja ne pidetään helposti saavutettavalla paikalla lähes Rovaniemen keskustassa, Konttisenpuistossa, samalla kun taustalla virtaa Kemijoki. Vuosi 2021 on teatterin 25-vuotisjuhlavuosi ja juhlaesityksenä on Ronja Ryövärintytär.

www.facebook.com/konttisenkesateatteri/

Koskenranta 5, Rovaniemi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Auttiköngäs - Luontopolku, Suomen hienoin vesiputous ja ikimetsien rauha

Auttikönkäälle on Rovaniemeltä noin tunnin ja 80 kilometrin ajomatka, mutta se kannattaa. Täällä pääset kiertämään 3.6 kilometrin luontoreitin, jonka varrella tulee vastaan pohjoisia aarniometsiä, komea kallioiden väliin syöksyvä vesiputous, uittoränni ja näköalatorni, josta syksyisin Lapin ruska näyttäytyy vaikuttavimmillaan. Kesäisin on pirttikahvila, josta saa virvokkeita ja naposteltavaa. Pirttikahvilan vieressä voi tutustua alueella harjoitettuun tukinuittoon pienessä uittonäyttelyssä.

www.luontoon.fi/auttikongas

Auttikönkääntie 119, Autti, Rovaniemi (kartalla)

Tekemistä
Rauhallinen

Sukulanrakan hiidenkirnut

Muistoja jääkauden jälkeiseltä ajalta. 14 hiidenkirnua, joista kolme lukeutuu Suomen suurimpiin. Suositeltava matkakohde pienen matkan päässä Rovaniemen keskustasta. Kannattaa varustautua hyvillä kengillä ja herkullisilla retkieväillä.

Hiidenkirnuntie 165 (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin

Rovaniemen kotiseutumuseo

Historian havinaa, perinnekulttuuria ja tietoa elämästä menneinä aikoina on tarjolla Rovaniemen kotiseutumuseossa. Täällä, idyllisessä paikassa Kemijoen varrella sijaitsee vanha 1800-luvulta peräisin oleva maalaistalo ja sen piha aittoineen. Aika kuluu ihmetellessä vanhoja tavaroita ja kuvia. Oppaan kanssa kierrellessä paikan luonne avautuu vielä ihan eri tavalla. Kahvilasta saa lapinlehmän maidosta valmistettua jäätelöä. Museo sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Rovaniemeltä.

totto.fi/

Pöykköläntie 4, Rovaniemi (kartalla)

Nähtävää

Ounaskosken uimaranta - Rovaniemin suosituin ranta erityisesti lapsiperheiden keskuudessa

Rovaniemen kuuluisan sillan, Jätkänkynttilän kupeessa sijaitseva Ounaskosken uimaranta on syystäkin kaupungin suosituin ranta. Rannan sijainti on keskeinen, sinne on helppo saapua ja ranta on virallinen EU-ranta, joska pidetään huolta. Aivan rannan tuntumassa on ravintola Valdemari, josta voi käydä ostamassa purtavaa ja virvokkeita.

www.visitrovaniemi.fi/fi/kayntikohde/rovaniemen-uimarannat/

Jäämerentie 9, Rovaniemi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Hotelli Arctic Light

Rauhallinen ja tunnelmaltaan miellyttävä hotelli keskellä Rovaniemeä. Huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä, ja niitä on joka lähtöön. Polar-luokan huoneissa on jopa sauna, jossa on hyvä toipua Lapin luontoon tehdyiltä patikkaretkiltä. Yöpymisen täällä kruunaa kerrassaan loistava, ihanasti erilainen ja kauniisti esille pantu aamiainen, joka saa asiakkailta jatkuvasti vuolaasti kehuja. Tarjolla on monenmoista maisteltavaa marja- ja hedelmäshoteista Lapin herkkuihin. Näkymät Jätkänkynttilä-sillalle.

www.booking.com/hotel/fi/arctic-light-rovaniemi.fi.html

Valtakatu 18, Rovaniemi (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti