Posio – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Lapin Satu Hotelli Ravintola

Loistava lounaspaikka. Supersiisti. Ystävällinen palvelu. Kannattaa tutustua.

Ruokailu

Riisitunturi, ihmeellinen Ikkunalampi ja kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuistossa on useita vaellusreittejä, joiden pituus vaihtelee 4 kilometristä peräti 30 kilometriin. Vasta-alkajille ja perheellisille sopii parhaiten Riisin rääpäisy, noin 4.3 km pitkä, pääasiassa sorapolkua ja pitkospuita pitkin kuljettava ympyräreitti, joka vie alueen hienoimmalle kohdalle, Riisitunturin laelle. Sieltä aukeavat kauniit maisemat, jotka kruunaa laella niinikään oleva kuvauksellisen kaunis Ikkunalampi, jonka takaa kajastaa Kitkajärvi ja vielä taaempaa jylhiä vaaroja ja tuntureita.

posiolapland.com/riisitunturi/

Riisitunturintie 30, Posio (kartalla)

Nähtävää Tekemistä

Säikänsalmen uimaranta, Livojärvi

Lapin Riviera Livojärven rannoilla. Hiekkaranta, matala vesi, hyvä hiekkapohja. Soveltuu perheen pienimmille ja vaikkapa suppailun vasta-alkajille.

Säikänsalmen uimaranta, Livojärvi (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Pentik-mäki - Kulttuurikeskus ja tehtaanmyymälä

Pentik valmistaa täällä keramiikka-astioita, taide-esineitä ja kynttilöitä, ja niitä voi valikoimista poistuvat tuotteet ja II-laatu mukaan lukien ostella tehtaanmyymälästä. Vintage-kaupasta voi ostaa 70- ja 80-luvun keramiikkaa, ja tänne voi myös tuoda vanhoja keramiikka-astioitaan. Lisäksi täällä voi tutustua keramiikkataiteelle ja kotimaisella muotoille omistetun Anu Pentik Gallerian vaihtuviin näyttelyihin ja Anu ja Topi Pentikäisen perheen entiseen kelohirsiseen kotitaloon (Pentik Kotimuseo). Näihin on vapaa pääsy. Paikan päällä on myös kahvila.

www.pentik.com/pages/kulttuurikeskus-pentik-maki

Maaninkavaarantie 3, Posio (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Ostokset