Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi
Lappi (täyskuva)
Lappi

Posio – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Säikänsalmen uimaranta, Livojärvi

Lapin Riviera Livojärven rannoilla. Hiekkaranta, matala vesi, hyvä hiekkapohja. Soveltuu perheen pienimmille ja vaikkapa suppailun vasta-alkajille.

Osoite: Säikänsalmen uimaranta, Livojärvi

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Riisitunturi, ihmeellinen Ikkunalampi ja kansallispuisto

Riisitunturin kansallispuistossa on useita vaellusreittejä, joiden pituus vaihtelee 4 kilometristä peräti 30 kilometriin. Vasta-alkajille ja perheellisille sopii parhaiten Riisin rääpäisy, noin 4.3 km pitkä, pääasiassa sorapolkua ja pitkospuita pitkin kuljettava ympyräreitti, joka vie alueen hienoimmalle kohdalle, Riisitunturin laelle. Sieltä aukeavat kauniit maisemat, jotka kruunaa laella niinikään oleva kuvauksellisen kaunis Ikkunalampi, jonka takaa kajastaa Kitkajärvi ja vielä taaempaa jylhiä vaaroja ja tuntureita.

posiolapland.com/riisitunturi/

Riisitunturintie 30, Posio (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä

Pentik-mäki - Kulttuurikeskus ja tehtaanmyymälä

Pentik valmistaa täällä keramiikka-astioita, taide-esineitä ja kynttilöitä, ja niitä voi valikoimista poistuvat tuotteet ja II-laatu mukaan lukien ostella tehtaanmyymälästä. Vintage-kaupasta voi ostaa 70- ja 80-luvun keramiikkaa, ja tänne voi myös tuoda vanhoja keramiikka-astioitaan. Lisäksi täällä voi tutustua keramiikkataiteelle ja kotimaisella muotoille omistetun Anu Pentik Gallerian vaihtuviin näyttelyihin ja Anu ja Topi Pentikäisen perheen entiseen kelohirsiseen kotitaloon (Pentik Kotimuseo). Näihin on vapaa pääsy. Paikan päällä on myös kahvila.

www.pentik.com/pages/kulttuurikeskus-pentik-maki

Maaninkavaarantie 3, Posio (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset

Lapin Satu Hotelli Ravintola

Loistava lounaspaikka. Supersiisti. Ystävällinen palvelu. Kannattaa tutustua.

Ruokailu

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti