Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi
Lappi (täyskuva)
Lappi

Muonio – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Keimiöniemen kalakenttä ja kalapirtit

Jerisjärven Keimiöniemi on tunnetuimpia ja parhaiten säilyneitä kalakenttiä Suomen Lapissa, ja täällä kalastettiin jo satoja vuosia sitten pääasiassa siikaa ja muikkua. Parhaat apajat oli tapana jakaa alueen talojen kesken ja talot saivat rakentaa myös kalamajansa järven rannalle. Vieläkin täällä on parisenkymmentä kalapirttiä ja -aittaa neljän ryhmissä, ja välissä on kujia. Vanhimmat pirtit ovat 1700-luvulta. Alueella kalastellaan edelleen. Parkkipaikalta on tänne vain lyhyt matka.

discovermuonio.fi/kohde/keimioniemen-kalapirtit/

Keimiöniementie 182, Muonio (kartalla)

Nähtävää
Rauhallinen

Suomen Kalakirjasto - Maan kattavin kala-/ kalastusaiheinen julkaisukokoelma

Täällä voi tutustua kala-aiheisten julkaisujen kokoelmaan, jonka koko on valtava, ja johon kuuluu suomalaista kalakirjallisuutta alkaen vuodesta 1730 aina nykypäiviin asti. Lisäksi löytyy ruotsalaista vanhempaa kalakirjallisuutta, englanninkielisiä klassikoita ja julkaisuja mm. Saksasta, Virosta, Norjasta ja Ranskasta. Kirjaston yhteydessä on luku- ja työtiloja. Tietokantaan on rekisteröity 45000 kirjaa tai kirjoitusta ja ammattilehtien artikkeleita, ja kantaa voi selailla verkkosivujen kautta.

www.suomenkalakirjasto.fi/

Kemiläisen metsätie 151, Muonio (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Rauhallinen

Särkitunturi - Helppo patikointikohde upeilla maisemilla ja lammella

Särkitunturin hienous on sen laella oleva kuvauksellisen kaunis lampi ja helpohko saavutettavuus. Särkitunturille nousee lapsiperhekin vaikka lenkkareissa helppokulkuista, noin 3 kilometriä pitkää soratietä pitkin, jossa tosin aivan lopussa vaaditaan hieman haastavampi rutistus. Matka kannattaa tehdä, sillä ylhäältä aukeavat henkeä salpaavat maisemat kaikkiin ilmansuuntiin, ja tunturin laella oleva lampi viimeistele kokonaisuuden. Auton voi jättää parkkipaikalle osoitteessa Rovaniementie 1512.

www.pallasyllasoutdoors.com/reitit/sarkitunturi/

Rovaniementie 1512, Muonio (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Revontulet

Sisätiloissa näytetään revontulia samassa rakennuksessa on käsityömyymälä ja kahvila

Nähtävää
Ruokailu
Ostokset
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi Muonioon

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti